Neden Dacia Duster?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 520,783
Ynt: Neden Dacia Duster?

Sözün özü senelerce discovery kullanmış birisi olarak şimdi sahibinden.com a baktı ben 34000 e aldım Duster ımı . 2000 model 160.000 kilometre civarı 10 senelik discolar var bu fiyata . Eşimi aradım şimdi dedim hanım duster la disco 2000 model değişelimmi dedim . AmAAAAAn diye bir feryat geldi telefondan.
Benim se zaten ne aldığımdan fikrim belli .
Ama çok samimi söyliyeyim benimde alırken çok kuşkularım vardı dacia markası icin çok okudum eski model istanbuldaki dacia arabaları inceledim gerçekten iyi durumdaydılar kaportaları sağlamdı cürüme yoktu . Yürüyen aksam motor icinse zaten reno servisi sırf benim cevremde 5 tane var fatihde eminim her yerde vardır . Bakım tamir parşça fiyatları belli zaten yazdım yukarıda bir ön kol dayama 280 tl bunu ben golfde sormuştum 1500 tl demişlerdi belki onun kumaşı icindeki süngeri daha iyidir ama sonucda kol dayama o kdar önemli değil yani önemli olan sa benşm arabaya çok para harcamıyacağımdan emin olmam. Ben maddi olarak bakıyorum olaya daha çok 12 senelik aksaraydaki dükkanım ilk defa 12 senede gecen hafta 1 gün cürosuz sitahsız dükkanı kapadı bu gerçek .
 

Etiketler
Ynt: Neden Dacia Duster?

umiterkan' Alıntı:
Arazide 4x4 özelliği olan bir Duster, kendini arazi aracı zanneden 4x2 L 200'den her zaman iyidir


4x4 değil 4x8 bile olsa pikaptan arazi aracı olmaz

Ancak Dastır dan hiç bi şey olmaz...
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

akirafes' Alıntı:
Evet ben araç sahibi , kullanıcıyım .
Yorumlarınız için teşekkürler sn akirafes..Benimde Renault grubuna olan soğukluğum maddi olarakta çok zorlamasada kullandığım renaultların bozulmalarının manevi olarak verdiği sıkıntılardı..Dacia markasınada bu sebeple çok sıcak bakamıyorum.Yoksa bir marka hiç bu kadar tartışılmadı diyen arkadaşlarada yeterince hak veriyorum.. Bir markayı bir kaç kişinin henüz hiç kullanmadan ve sebep sunmadan körü körüne bu kadar savunmasını görmedim.Araç daha çıkmadan kimse kullanmadan bir sürü savunma yorumu gelirse karşılığıda geliyor istemeden.
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Bu arada bu kadar karşılıklı cevap verilmesi tabiki tartışmak ve bir malı kötülemek amacında değil.Birileri kötüledi birileri savundu. tüm forumda olan şey bu aslında iyi yönler ve kötü yönler anlatılır ders çıkarılır ve bizler sizlerin tecrübeleri ile aydınlatılmış oluruz.Duster için halen net olarak konuşuyorum diğer markalardaki gibi araçlar hakkında net bir bilgi(yorum) halen ortada yok. Olmadığı sürecede birileri övsede yersede bir yere varılmaz.Tecrübe edenlerin tarafsızca yorumlarını sabırsızlıkla beklieyeceğim.
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

alpinone' Alıntı:
Duster için halen net olarak konuşuyorum diğer markalardaki gibi araçlar hakkında net bir bilgi(yorum) halen ortada yok. Olmadığı sürecede birileri övsede yersede bir yere varılmaz.Tecrübe edenlerin tarafsızca yorumlarını sabırsızlıkla beklieyeceğim.

Atı alan Üsküdür'ı geçmiş...Türkiye'de ne kadar Duster satıldı ki yorum olsun. İnsanlar almak için sıra bekliyorlar.


Bu da tasarımcısı galiba:

Dacia Duster Design Sketch 2
 



Ynt: Neden Dacia Duster?

Sn.arkadaşlar bu duster adamına göre değişir işte.İlk defa arac alan ile başka çok arac kullanma imkanları olanların beğeni ve yorımları farklı olacaktır.Bekliyelim biraz coğalsınlar görelim.Beklentiler ne ki? onu hesaba katmak gerek.
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Bu aşağıdaki yazıyı bir başka forumdan kopya yapıştırla aldım Lütfen kalın yaptığım yeri okuyun ne demek istediğimi çok iyi anlatmış arkadas :
Alıntı yazı :
Emin ol çok iyi bir karar yapmış olursun, hafta sonunda annemi arabayı göstermek için bayiye gittim, bu arada bayi sahibiyle muhabbet ettik : Bayiyle neden gelmediğini konuştuk Türkiyeye araçların, söylediğine göre avrupada çok satıldığını ve artı ayrıca burdan avrupaya daha çok 4x2 model siparişi olduğunu, avrupanında 4x4 model siparişinin daha ağır bastığını ayrıca lübnan ve suriye mısır ve arap ülkerinede araçları tanıtmak amaçlı az az göndermeleri gerektiğinden Türkiye'ye bu şekilde geldiğini söylemekteydi, ayrıca Kia - sorento gibi Türkiye 'ye 40 civarından giriş yapıp yeni modellerini 100 'e çektiklerinin kaygısıyla bana bayi sahibi, inşallah abi bunlarında fiyatlarını yukarı cekmezlerde bizde ekmek yiyelim dedi (= inanırmısın bugün 20 kişi geldi şu yağmurda hepsi duster için dedi, bayi sahibi arkadaşın elinde reyona koyduğu 2 duster'i vardı, onları bile satmış.Hatta bugün geldi bitane elime senin alacak olduğundan(ki benim gidiş sebebim eline gelen 4x4 full modelini görmekti amacım), geldiği gibi arabayı satın alıp gelin arabası yaptılar dedi ehehe. Bu aracın motoru ayrıca arkadaşlar, tabi bu tüm modeller 2010-2011 reno araçları içerisinde, Fluence,megan,megan hb,megan coupe,laguna,laguna coupe,kangoda kullanıldığını söyledi..

Birde Şu iç plastikçi arkadaşlar var onlarada şunu demek istiyorum ; arkadaşımda Land Rover Range Rover Sport var, ön döşemesi güneşten kalkmış havaya 3 bin dolar istiyorlar + ürün yurtdışından geliyor, söylediğin gibi anında takmıyorlar belli bir süre bekliyorsun dedi,2006 model arabanın sadece plastiği için 5 bin gibi bi para verilir mi? Hele bizim gibi ortakesim, valla bana koyar, araba sahibi arkadaşıma koyarken

Neyse daha yazmıcam, bu aracı 10 yıl ve daha üstü kullanmak için alıyorum,bir kasise girdiğimde, tarlama girdiğimde, içine birşeyler koyduğumda ah tüh dememek için alıyorum. Hem parçası ucuz hem az yakıyor, hemde kocaman reno desteği, hemde görüntü fiyaka, yani herşeyime cevap verebilen bi araç, 2 senedir böyle birşey arıyordum, sonunda buldum, alan arkadaşlara keyifli sürüşler, bu aracı düşünen arkadaşlara da, hiç düşünmeyin, gözünüz kapalı diyorum (=
 

Ynt: Neden Dacia Duster?





Araç iyi olduğu için mi
güvenli ve sağlam olduğu için mi
satıyor ?

Renault toros sonra da clio, Hyundai Accent ya da Getz, fiat albea..bir zamanlar Lada vb
neden çok sattıysa ya da hala satıyorsa
Duster da ondan satar

UCUZ

(gibi görünüyor....aslında pahalı...)

bir aracı alıp,
çoluk çocuğunu taşıyacaksın...
(can güvenliği !)

sadece ucuz olması yeterli mi ??
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

selimsarper' Alıntı:
Araç iyi olduğu için mi
güvenli ve sağlam olduğu için mi
satıyor ?

Renault toros sonra da clio, Hyundai Accent ya da Getz, fiat albea..bir zamanlar Lada vb
neden çok sattıysa ya da hala satıyorsa
Duster da ondan satar

UCUZ

(gibi görünüyor....aslında pahalı...)

bir aracı alıp,
çoluk çocuğunu taşıyacaksın...
(can güvenliği !)

sadece ucuz olması yeterli mi ??

Duster saydığınız araçlar gibi ucuz bir araç değil orta seviye bir araç. Güvenlik donanımları gayet yerindedir. Ama Opsiyon olarak sunulmuş bazı paketleri de var. Paranıza göre yani. Ama en azından bir araçta ABS ve 2 Hava Yastığı olmalı. Diğer güvenlik donanımları gerekmekle birlikte her araçta baz olarak olması lazım demek şimdilik biraz zor.
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

esp ye de gerek yok o zaman iyi bir şoför aracı yolda tutmasını bilir diyelim.Abs bence gerekli bir şey karlı havalarda bende sevmiyorum ama gerekli bir güvenlik önlemi bence.
 



Ynt: Neden Dacia Duster?

Duster Kullanıcı Yorumu:

Benimki Ambiance modelinin full olanı benzinli 35.500'e aldım. Ambiance düz baz fiyatı =32.000 TL
Arabada cruise control yok. 4x2

Full olduğundan Ambiance baz modeline ilave olarak
ABS + Ön Yolcu Hava yastığı
CD çalarında MP3 çalma özelliği.
16" alüminyum alaşım jantlar
Klima
Metalik boya
krom egzos ucu araçta mevcut geldi.

Arabayı alalı 2 ay olacak nerdeyse bu sürede 3 kere depoyu fulleyip yakıt tüketimi ölçümü yaptım. (Benim arabayı kullanım şeklim ile 3000 devri geçmeden yaklaşık 2700 devre gelince vites değişimi yaparak uysal kullanımda )100 km de ortalama 7 - 7,5 litre yakıyor şehir içi
km de 270 TL yakıyor. Motoru Renault motoru.

Arabanın görüş açısı çok güzel kullanımı rahat. Sadece arka cam yüksekte olduğundan geri görüş açısı biraz kısıtlı benim için çok sorun olmuyo ama çok zorlanıyorsanız park ederken geri park sensörü takılabilir servislerde var. Koltukların rahatsız olduğunu söyleyenler oluyo, oturma şeklinize göre bel ayarını düzgün yaparsanız rahatlığıda fena değil, devamlı uzun yola gidiyosanız memnun olmazsanız alırsınız bi ortopedik bel destekli koltuk minderi sorunu çözersiniz.

Benzinli motor olduğu için de dizele göre araç içi gürültü seviyesi çok düşük, yalıtımı çok güzel yapmışlar camlar kapalıyken dışardan ses almıyor fakat araba biraz yüksek olduğu için 120 KM hızı geçtiğinizde ki bence bu tarz araba için gayet normal (max hız 167 yazıyor) rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Eski arabam yere yakın binek arabaydı virajlara daha korkmadan giriyodum yüksek olduğu için bunda pek cesaret edemiyorum biraz daha temkinli kullanıyom o kadar.

Ses sistemi bence yeterli eğer arabanın dışına fazla ses duyurmak gibi bi niyetiniz yoksa yeterli

En çok Lastiklerin Michelin olmasına sevindim performansı süper bu lastik üstüne lastik yok. Henüz motor açılmadığı halde hızlanma performansı iyi. Aynı motora sahip binek arabalara göre biraz daha ağır kalıyo ama yeterli bu suvla drug yarışlarına katılmayacağız sonuçta.
Görsellik olarak diyecek bişey yok kaslı yapısıyla dikkatleri çekiyor. Buna ilave olarak dış görüntü aksesuarlarıda yapılırsa eğer arabaya bakmaya kıyamazsınız. Sürücü koltuğu yükseklik ayarlı en yüksek pozisyona aldım ona paralel olarak direksiyonu da kaldırdım giderken yolda öndeki trafiği yüksekten daha rahat görebiliyorum tam jip havası oluyo

Güvenlik önlemleri bence yeterli ön yolcu ve şöför hava yastıkları elektrik destekli abs yeterlidir yan havayastığı diz hava yastığı arka hava yastığı tavan pencere perde vs derken heryerin hava yastığı olmasınada gerek yok bence.

Araçta görselliğe önem veriyorsanız ve bütçenizde imkan veriyorsa Laurette modelindeki look paketini de almanızı tavsiye ederim. Üzerine artı krom yan marşpiye korumaları çamurluk korumalarını eklerseniz arabayı gören dönüp bidaha bakar. Renk olarak da siyah yada beyaz bu ikisi çok yakışıyo arabaya.

Performans için alıyosanız bunu almayın binek otomobil alın 120 km den fazla hızlarda dengeyi bozabilirsiniz ve çok hızlı bir ivmelenme beklemeyin. Hacim olarak geniş büyük bi araba istiyorsanız kalabalık aile iseniz alın .Bu bagaj hacmi hiçbir binek arabada yok çoğu jeepte de yok kocaman bi bagajı var. Arka koltuk diz mesafesi de çok geniş yani araç içi geniş, her ölçüde insan rahat sığar içine. Tavan yüksekliği de çok iyi Land rover freelanderlar gibi basık tavan değil

Alıntı: http://www.daciakulubu.com/showthread.php?tid=1306&page=2
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

umiterkan' Alıntı:
Duster Kullanıcı Yorumu:

Benimki Ambiance modelinin full olanı benzinli 35.500'e aldım. Ambiance düz baz fiyatı =32.000 TL
Arabada cruise control yok. 4x2

Full olduğundan Ambiance baz modeline ilave olarak
ABS + Ön Yolcu Hava yastığı
CD çalarında MP3 çalma özelliği.
16" alüminyum alaşım jantlar
Klima
Metalik boya
krom egzos ucu araçta mevcut geldi.

Arabayı alalı 2 ay olacak nerdeyse bu sürede 3 kere depoyu fulleyip yakıt tüketimi ölçümü yaptım. (Benim arabayı kullanım şeklim ile 3000 devri geçmeden yaklaşık 2700 devre gelince vites değişimi yaparak uysal kullanımda )100 km de ortalama 7 - 7,5 litre yakıyor şehir içi
km de 270 TL yakıyor. Motoru Renault motoru.

Arabanın görüş açısı çok güzel kullanımı rahat. Sadece arka cam yüksekte olduğundan geri görüş açısı biraz kısıtlı benim için çok sorun olmuyo ama çok zorlanıyorsanız park ederken geri park sensörü takılabilir servislerde var. Koltukların rahatsız olduğunu söyleyenler oluyo, oturma şeklinize göre bel ayarını düzgün yaparsanız rahatlığıda fena değil, devamlı uzun yola gidiyosanız memnun olmazsanız alırsınız bi ortopedik bel destekli koltuk minderi sorunu çözersiniz.

Benzinli motor olduğu için de dizele göre araç içi gürültü seviyesi çok düşük, yalıtımı çok güzel yapmışlar camlar kapalıyken dışardan ses almıyor fakat araba biraz yüksek olduğu için 120 KM hızı geçtiğinizde ki bence bu tarz araba için gayet normal (max hız 167 yazıyor) rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Eski arabam yere yakın binek arabaydı virajlara daha korkmadan giriyodum yüksek olduğu için bunda pek cesaret edemiyorum biraz daha temkinli kullanıyom o kadar.

Ses sistemi bence yeterli eğer arabanın dışına fazla ses duyurmak gibi bi niyetiniz yoksa yeterli

En çok Lastiklerin Michelin olmasına sevindim performansı süper bu lastik üstüne lastik yok. Henüz motor açılmadığı halde hızlanma performansı iyi. Aynı motora sahip binek arabalara göre biraz daha ağır kalıyo ama yeterli bu suvla drug yarışlarına katılmayacağız sonuçta.
Görsellik olarak diyecek bişey yok kaslı yapısıyla dikkatleri çekiyor. Buna ilave olarak dış görüntü aksesuarlarıda yapılırsa eğer arabaya bakmaya kıyamazsınız. Sürücü koltuğu yükseklik ayarlı en yüksek pozisyona aldım ona paralel olarak direksiyonu da kaldırdım giderken yolda öndeki trafiği yüksekten daha rahat görebiliyorum tam jip havası oluyo

Güvenlik önlemleri bence yeterli ön yolcu ve şöför hava yastıkları elektrik destekli abs yeterlidir yan havayastığı diz hava yastığı arka hava yastığı tavan pencere perde vs derken heryerin hava yastığı olmasınada gerek yok bence.

Araçta görselliğe önem veriyorsanız ve bütçenizde imkan veriyorsa Laurette modelindeki look paketini de almanızı tavsiye ederim. Üzerine artı krom yan marşpiye korumaları çamurluk korumalarını eklerseniz arabayı gören dönüp bidaha bakar. Renk olarak da siyah yada beyaz bu ikisi çok yakışıyo arabaya.

Performans için alıyosanız bunu almayın binek otomobil alın 120 km den fazla hızlarda dengeyi bozabilirsiniz ve çok hızlı bir ivmelenme beklemeyin. Hacim olarak geniş büyük bi araba istiyorsanız kalabalık aile iseniz alın .Bu bagaj hacmi hiçbir binek arabada yok çoğu jeepte de yok kocaman bi bagajı var. Arka koltuk diz mesafesi de çok geniş yani araç içi geniş, her ölçüde insan rahat sığar içine. Tavan yüksekliği de çok iyi Land rover freelanderlar gibi basık tavan değil

Alıntı: http://www.daciakulubu.com/showthread.php?tid=1306&page=2
AYnen yazan herbirine kullanıcı olarak katılıyorum koltuklar daha rahat olabilirdi ama ses sistemi ise bence yazılandan daha iyi
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Dünyanın en zor pazarı Almanya Nisan ayı resmi Suv satışları siparişler dahil değil Fransayıda ekledim nisan satışları
Fransa nisan satışları
SUV 4×4

1. VW Tiguan 1.114
2. Dacia Duster 1.050
3. Ford Kuga 832
4. BMW X1 633
5. Toyota RAV4 589
6. Audi Q5 512
7. Renault Koleos 408
8. Hyundai ix35 382
9. Volvo XC60 355
10. Chevrolet Captiva 217
11. Suzuki Jimny 192
12. BMW X5 186
13. Mercedes GLK 182
14. BMW X6 172
15. Lexus RX 171
16. Peugeot 4007 165
17. Mercedes ML 156
18. Citro?n C-Crosser 135
19. Suzuki SX4 122
20. Skoda Yeti 118

Almanya nisan satışları

SUVs 4X4
VW Tiguan 3.041
BMW X1 2.327
Audi Q5 1.890
BMW X3 1.225
Skoda Yeti 1.170
Hyundai ix35 1.049
Volvo XC60 914
VW Touareg 769
Ford Kuga 762
BMW X5 749
Mercedes ML 618
Dacia Duster 617
Mercedes GLK 604
Audi Q7 409
BMW X6 389
Mitsubishi Outlander 385
Kia Sportage 369
Toyota RAV4 318
Honda CR-V 287
Kia Sorento 277
 





Ynt: Neden Dacia Duster?

hazır güvenlikten söz açılmışken navaranın 1 yıldızı bile alamadığını hatta yastığının açılmadığını L 200 ün gramofon gibi katlandığını rangerin ve bt50 nin daıldığını dmaxıın testini izlemenin bile insanı dehşete dğşürdüğünü ve aldıkları puanları euroncap sitesinden izleyebilirsiniz. bu araçları alanlarda az para vermiyorlar sonuçta bence dustere haksızlık ediliyor
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst