Ynt: Neden Dacia Duster?
Daha önce belirttiğim gibi; ben, MPV tarzı bir araç bakıyordum. Hele; G. Scenic, Pegueot 5008 ve VW Touran gibi modeller 7 koltuklu olmaları sebebiyle daha cazip geliyor. ( Bu yıl Şehir dışında bir iş almıştım, 6. / 7. kişi için ilave 2. bir araçla gidip gelmek zorunda kalmak beni ve işlerimi etkilemişti) Bu sebeple Logan MCV’ ye dahi baktım, hem balık arabası da olurdu. Ama motoru yetersiz… Hiç birine karar veremezsem connect alırım diyordum. Viano’ ya bile baktım, ‘minübüs’ tipi diye de hanım aldırmadı.
Duster’ i şans eseri kullanınca, “az yakar, çok kaçar, dağda-bayırda, balıkta, avda kullanırım, gerektiğinde yükte taşırım, insanda taşırım” diye düşünce içerisine girip, aracı alıcı gözle inceledim. ???
Geçen ay balık ve ekstra işler için kullandığım R9’ u kıramayacağım biri istedi, verdim. Yerine bir araç ikame etmem gerekiyor. ( efsane bir araç kovalıyorum, ama balıkta kullanmam )
Duster bu iş için biçilmiş kaftan gibi duruyor, ama şu olsun, bu olsun deyince fiyat ayyuka çıkıyor.
Motorlardan anlayan biri, logan MCV de kullanılan 1.5 dci 70 / 85 ps motorla, meganda ( ve duster da) kullanılan 1.5 dci 105 ps motorun aslında aynı olduğunu, turbo vb. parçaların değişimi ile motorun 105 ps ye çıkarılabileceğinden bahsetti. Olur mu kaça mal olur, araştıracağım. :
Görüldüğü üzere araç sınıfı konusunda takıntım yok. ;D İhtiyacımı karşılasın yeter. Duster olursa araziye daha fazla dalarım, olmuşken de 4x4 olmasını isterim.
Yılsonuna kadar vaktim var. KDV iade matrahım belli olsun, vergi durumu netleşsin kararımı vereceğim. Sportage’ nin 1.6 benzinlisi de gelecekmiş, bakalım fiyat ne olacak? :
Esenlikler…