Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 533,846
Ynt: Neden Dacia Duster?

Bu ülkede en küçük motorlu araçtan bile %38 ötv üzerine %18 kdv alınarak verginin vergisi alınıyor. Bir benzerini başka bir ülkede göremezsiniz. Vatandaşın keklendiği konusunda tamamen aynı fikirdeyim. Hal böyle iken eleştirdiğiniz satış politikalarının sahiplerini çok fazla kınayamayacağım, doğru dürüst 2lt motorlu bir arazi aracının fiyatının fiyatının 2 katına çıkmasına sebep olan onlar değil ne de olsa, sadece devletimizin yarattığı bu fırsattan yararlanıyorlar. Serbest piyasa ne de olsa, isteyen istediği fırsattan yararlanmakta serbesttir. Alan memnun satan memnun.

Etiketler

Ben şunu öneriyorum: marka bağımlısı olmamak lazım, hangi marka olursa olsun kalitesine göre araçlar vardır. Daha aracı test etmeden resimlerden bakarak gidip içini inceleyerek test edip hakkında önyargılı davranan çok insan var Türkiye'de. Önyargılardan uzak kalırsak daha iyi olacak bence. Gidip herkes 2.el Land Cruiser alsın o zaman. Ne de olsa sorunsuz, kaliteli bir araç. Ben de şunu anlamıyorum, Km'de 400KRŞ'a yakın benzin yakanTiguan'ın Baz versiyon 1.4 benzinli 4x2 motoruna sahip aracına 55.000TL nasıl veriliyor veya Çok yaktığı halde en boş modeli olan SKODA 1.2 TSI 4x2 YETi'ye 40.000TL nasıl veriliyor. Demek fiyattan öte zevk meselesi, yoksa gidip Land Cruiser alırlar. Kalite'yi öne alıyorlarsa bu saydığım araçlardaki kalite tartışılır bence. Gidip de 4x4 L200'e dünya kadar para ver, torpidonun kalitesizliliği ile başbaşa kal. Bu ne iştir anlamıyorum. Hakikaten zevkler ve renkler tartılışılmıyor.

Nissan JUKE geliyor muhtemelende Duster fıyatlarına satılabılır Qashqai den ucuz olucakmış :smiley: araçla ilgili bir başlık açıp fotoğraf ve videolarını koydum nissan bölümüne. eğer duster ile yanı fiyatlarda olursa hangisini alırsınız? :smiley:

Nissan ile Dacia aynı fiyata olursa kesinlikle Nissan alırım. Hiç olmazsa üretim tecrübesi çok daha iyi olan bir şirketin fabrikasından çıkmıştır. İkinci el değeri de satarken daha yüksek olur. Her ikisinin motoru da Renault tan geliyor olsa da Nissanın fabrikasından çıkan araçla Dacia'nın fabrikasından çıkan aracın aynı kalitede olacağına pek inanmıyorum.

DUSTER güzel bence..
asıl güzel olan da sizin aracınızı sevmeniz..
lerine diye düsünüyorsak eğer, bence kaba saba japon kamyonetleri almak yerine ikinci el lr ya da jeep almakta mantıklı bunun sonu gelmez kimse markanın sahibi değil bildiğim kadarıyla, para ile hepsi de alınır. o zaman bırakın insanlar paraları ile mutlu oldukları araçlara mutlu binsinler..
tekrar hayırlı olsun:smiley:

Ben, Yakıtı gerçekten az ve vergisi düşük olsun, Yedek Parça sıkıntısı olmasın, 4x4 olsun, hem içi hem de bagajı geniş olsun diye Duster 4x4'ü tercih ettim. Saydığım şeyleri dert etmeyen insan bu fiyatlara illa ki daha iyisini alabilir. Ama ben yakıt, vergi ve yedek parçayı dert ediniyorum.

Yakıt,vergi, yedek parça dert edip 4x4 e binmek istemez zaten sizi baştan çıkmaza sokuyor :smiley:

Araçmı arıyorsunuz amaç mı, mesele bu aslında, bence de bir insan arabasını seviyorsa en doğru araba onun için odur. Gerisi hikaye , bizimkisi sadece sohbet ve fikir paylaşımı.

Tempus' Alıntı:
Yakıt,vergi, yedek parça dert edip 4x4 e binmek istemez zaten sizi baştan çıkmaza sokuyor :smiley:

Araçmı arıyorsunuz amaç mı, mesele bu aslında, bence de bir insan arabasını seviyorsa en doğru araba onun için odur. Gerisi hikaye , bizimkisi sadece sohbet ve fikir paylaşımı.

Aynen katılıyorum Kürşad Bey

Qashqai nin başlangıç fiyatı malum...
Skoda Yeti nin fiyatları da belli...

Yakında piyasaya girecek olan Nissan Juke in ve Mitsubishi ASX in fiyatlarını önümüzdeki aylarda
hep birlikte göreceğiz...
Duster a 40 bin üstü rakamları ödeyen arkadaşlar umarım pişman olmazlar...

Bu araçların kalite ve prestijini tartışmaya gerek var mı ?
Skoda Yeti 1.2 TSI DSG şanzıman 39 Bin Lira....bunun anlaşılmadık yeri ne ola...?
Ya da 2. el Toyota LC almanın anlaşılamayan yeri ne ola ki ??

Elektrikli araçların showroomlarda satışa girmekte olduğu
şu dönemde (Renault fluence ve Mitsubishi i miev..vb elektrikli araçlar
muhtemelen 2011 de ülkemizde bayilerde satılacak)
Duster bu teknolojinin neresinde ??? ...15 yıl gerisinde...

"İnsan arabasını seviyorsa en doğru araba onun için odur"
öylemi aceba....Duster seven bir vatandaş ...neden Qashqai sevmez..ya da Skoda sevmez...
kalite ya da sağlamlık önemli değil mi ? derdi nedir ki ??

sevgiler

Skoda`yi ben de sevmiyorum cunku genelde VW grubu araclara fazla guvenmiyorum. Bir arkadas daha 70000km yi bulmadan VW polo`nun klimasini tamir ettirmek ve motorunu yaptirmak zorunda kaldi. Motorun subap`lari yamulmus... Benzinli aracin subaplari neden yamulur? Lpg`li araclarin bile subaplari yamulmuyor.

Biraz da bundan olsa gerek dustere olan ilgi:[attachment=1]

vergi.jpg

arıcıkla uğraşan bir büyüğümüz var kullanmadığı 4 çeker kalmadı desem yeridir enson vergisinin uygunluğundan hayatının hatasını yaptı ve 4x2 l200 aldı kaçdefa batıp kaldıgını yoldan bile çıkamadığını anlatıp duruyordu hatta yoldan altı çimenlik bir zemine geçerken askıda kaldığını ve bir R12 toros tarafından kurtarıldığını R12 sahibinin kendisiyle nasıl eğlendiğni anlatıyordu ayda yaklaşı 6-7bin km civarı yapıyor 2009 mod l200ün servisine bakımlar için şu ana kadar ödediği parayla 2 tane R12 toros alırım diyor duruyordu bende dusteri anlattım bayıldı 2 saat içinde dacia bayisiyle diyaloğa girdi ve sipariş verdi 4x4 dizel olan modeli gümüş gri yada beyaz renk

karar vermeden önce bu topiği baştan sona okuttum marka takıntısına girmedi ben ayda 7bin km yol yapıyorum bana ekonomik hemde istendiğnde 4x2 olabilen ve dahada ekonomikleşen bu araç ilaç dedi va aldı

selimsarper' Alıntı:
Bu araçların kalite ve prestijini tartışmaya gerek var mı ?
Skoda Yeti 1.2 TSI DSG şanzıman 39 Bin Lira....bunun anlaşılmadık yeri ne ola...?
Ya da 2. el Toyota LC almanın anlaşılamayan yeri ne ola ki ??

"İnsan arabasını seviyorsa en doğru araba onun için odur"
öylemi aceba....Duster seven bir vatandaş ...neden Qashqai sevmez..ya da Skoda sevmez...
kalite ya da sağlamlık önemli değil mi ? derdi nedir ki ??
Sevip sevmeme meselesi değil Selim Bey, Skoda Yeti'yi, Nissan Qashqai'yi seviyorum ama fiyatları yüksek bence. Hele Yeti, araç 1.2 motor Benzinli ve 4x2 olanı 39 Bin TL. Hiç de cazip gelmiyor hem 39.000Tl verecem hem Benzini su gibi içecek hem de 4x2 Hususi otomobil, bu fiyata değmez bence, Qashqai ise güzel bir araç ve ayrıca 4x2 olan modelleri bile çok yüksek fiyata, 4x4 olan modelini düşünemiyorum bile. Nissan JUKE'dan bahsetmişsiniz, Nissan bölümünde yazdım Türkiye'de kaç TL'den satılabileceğini, bi bakın oraya isterseniz, Hiç de ucuz olmayacağı kesin.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59242.0

2. el Toyota LC almanın anlaşılamayan yeri ne ola ki ?? diye bir soru sormuşsunuz, bu soruyu sorarken kendi ruh haliniz herhalde yerinde olmasa gerek.Türkiye'de yaşamıyorsunuz herhalde. Çok saçma bir soru olmuş kısacası. . Bu soruya cevap verme gereği bile duymuyorum.

"Elektrikli araçların showroomlarda satışa girmekte olduğu
şu dönemde (Renault fluence ve Mitsubishi i miev..vb elektrikli araçlar
muhtemelen 2011 de ülkemizde bayilerde satılacak)
Duster bu teknolojinin neresinde ...15 yıl gerisinde..." demişsiniz

Renault, Nissan ya da Mitsubishi neresindeyse Duster da orasında. Ayrıca elektrikli araç almak için 2011'in gelmesini beklemenize gerek yok. Gidip Toyota ve Honda'nın sitesinden fiyat alıp yarın gidip aracı alabilirsiniz. Duster'ın da teknoloji'den yoksun olduğunu düşünüyorsanız, yanlış düşündüğünüzü ve özelliklerini iyi araştırmanızı tavsiye ederim.

1969.jpg

Dubiously called the Hamster, although it's the current Dacia Sandero Stepway, it features a 1.2-liter diesel-electric plug-in hybrid engine with 75 hp (55 kW) and 100 Nm of torque powering the front wheels while a 10hp electric motor, clearly visible in the photos, runs in parallel while connected to the rear wheels. The system is called E-4WD (Electricway-4WD). Furthermore, it has photovoltaic cells placed on the roof plus a start/stop system.
1974.jpg

electric truck which is based on the popular Dacia Logan. Des Moines Motor which is in Des Moines, Iowa is offering a two-seat pickup truck under the brand name Electric Motor Cars. The truck is can carrying about 2000 lbs of cargo and can travel up to 260 miles in a single charge. The base model of this vehicle is priced at $33,950, whereas the wagon version is priced $1000 extra. The van model is priced $4000 higher than the base model. The truck used nickel sodium chloride batteries which charge in about 3 hours on 220 volts. If you get 110 volts then the battery may require about 8 hours. The wagon comes with a 36,000 miles warranty and the battery comes with a 100,000 miles warranty

Transilvania Adventure Trophy 2010'a katılan Duster

4x4 Duster'ın Offroad Becerileri

Video 2

http://www.youtube.com/watch?v=xzy6vi5TIwg

Not: Duster katıldığı bütün etapları diğer 4x4 kardeşleri gibi tamamlamıştır.

Link: vvww.youtube.com/watch?v=xzy6vi5TIwg

Transilvania Adventure Trophy 2010'dan kareler

http://www.youtube.com/watch?v=P9-qTW8b_bI

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR