Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 533,855
Ynt: Neden Dacia Duster?

modificacion+tat+adventure.jpg

dacia-duster-adventure-06.jpg

Etiketler

Bu gün satış yetkilisi beni aradı ve aracımın istanbula gelmiş olduğunu söyledi. duster laureata 4x4 1.5 dcı 110hp. ümit bey darısı size en kısa zamanda sizinkide gelir umarım.

kahraman1520' Alıntı:
Bu gün satış yetkilisi beni aradı ve aracımın istanbula gelmiş olduğunu söyledi. duster laureata 4x4 1.5 dcı 110hp. ümit bey darısı size en kısa zamanda sizinkide gelir umarım.

Hayırlı Olsun, çok sevindim. İnşallah bizimki de en kısa sürede gelir. Bu arada siz ne zaman aracı sipariş vermiştiniz acaba ?

kahraman1520' Alıntı:
hayırlı uğurlu olsun en kısa sürede resimlerini yollarsanız seviniriz

acımasız eleştirileri boşverin..
90 rrc iki yıl, sonra 97 disco1 i ise 5 yıl kullandım ve buradaki videolarda son aracım bol bol var.. atv haberdeki araç ben atv de calısıyorum..
dağın basında arıza yapmayacak araç yok..
benim full modif. aracımla tüm özelliklerini kullandığım 2000 km yoktur.. genel olarak dacia dastır her yere giderdi..
arkadaşlarım gönlünüzce gezin aracınız çok güzel.. 1,5 dizel 110 beygir motor yeter de artar bile..
hele mtr lastik, siyah renk, vinç, şnorkel 10 numara olur:smiley:
kazasız belasız kullanım dilerim..
belki önümüzdeki günlerde kameraman arkadaşım emrah ile duster i daha çok akıllara kazıma ihtimalimiz var..
o zaman siza danısırız..
sevgiler, saygılar..serkan tahmaz

umiterkan' Alıntı:
Hayırlı Olsun, çok sevindim. İnşallah bizimki de en kısa sürede gelir. Bu arada siz ne zaman aracı sipariş vermiştiniz acaba ?

01/06/2010 tarihinde sipariş verdim şu an istanbulda 5 güne kadar adana kozan a gelecek plakayı ağustosta çıkarıp 2011 model olarak trafiğe çıkacağız inşaallah geldikten sonra fotoğraflarını yüklerim olumsuz olumlu yönlerinide açık açık yazarım.

Benim sizin gibi off road tecrübem yok ama 25 senedir aktif sürücüyüm . Şunu paylaşmak istedim . Dün bir arkadaşım kaşkay almış arabasına bindim. Bana arka görüntü kamerasını gösterdi benim arabamdan ne kadar zengin gösterişli olduğunu vurguladı . Çok iyi dedim.
Onlan paylaşmadığım 2 detayı burda paylaşmak istedim .
1 arka koltuğa oturduğumda başım tavana değdi . Eğik kalmak zorunda kaldım 187 cm boyum .
2 Çok basitce aracın kasislere ve çukurlara girdiğini gördükce şok oldum dustera göre müthiş farklı bir sarsılma var zaten dusterda çok iyi bir süspansiyon olduğunu farketmiştim ama bu kadar yakından kaşkayla hiç karşılaştırma şansı bulamamıştım . Gerçekten yolda dusterda hic hissetmiyeceğiniz yerlerde kaşkayla sarsılıyorsunuz .
3 ön kabin dustera göre farkedilicek kadar kücük .

Arkadaşlar olumsuz yorumlara fazla takılmamak lazım biz türk insanı olarak en büyük zaafımız önyargı. passata da toyotoya da bindim çukurlu yolda hepsinin konsol takırtı yapıyor araç ihtiyaca göre alınır ben şu an dustere vereceğim parayla dizel toyota alabiliyorum veya ford focus titanyum ama ben tercihimi dusterden yana kullandım. kim ne dersin onuda takmıyorum önemli olan benim beklentim ve mutlu olmam. Ayrıca Ümit bey siz tam donanımlısını net olarak kaç liraya alıyorsunuz ben listede 44000 olan modelini peşin olarak 43424 lira olarak pazarlık yaptık ama 43000 e düşürebilmek için çalışacağım.

Ekleyebildiysem buda benim emektar logan 67000 km tık demedi yolda bırakmadı 3000 km de lpg taktırdığım için servise bile gitmedim bozuk yok şartlarında bile çok kullandım ne konsolda ne kapılarda tık bile yok.[attachment=1]

DSC02133.jpg

İsminizi bilmediğimden,

Kahraman1520 Bey, Normalde şu anda Full+Full olan yani Metalik Renk, Look Paketi, Güvenlik Paketi, Deri Döşeme Paketi, Esp ve ASR özelliği olan Diesel 4x4 Duster 48.400TL, ben ileri teslim tarihli aldığım için Park Sensörü ile beraber 47.900'e aldım. Benim araç Siyah, sizin aracın rengi nedir ? ayrıca çok iyi tercih yaptınız diesel 4x4 Duster almakla, kazasız belasız kullanın bozuk yollarda konforun keyfini çıkarın

Adana sıcak yer olduğu için beyaz tercih ettim benim araçta ekstra donanım yok sadece laureata 1.5 4x4 110 hp dcı olan kampanya sonradan başladığı için ileri teslim bana uymadı.
Sizede hayırlı olsun 4x4 ilk parti türkiyeye geldi şu an faturaları kesilip sahiplerine teslim edilecek ağustos ayında yollarda bol bol göreceğiz çünkü gelen araçların neredeyse hepsi sahipli.

Duster kullanan surfçüler ;D

DaciaSurfingTeam
http://www.dacia-surfing.pl/#

duster18.png

duster15.jpg

duster16.jpg

duster17.png

31151_109504812429256_100001092120214_75487_7354328_n.jpg

12759052652_1024x768.jpg

12759051121_1024x768.jpg

12759053453_1024x768.jpg

Bu da videoları:
http://www.youtube.com/watch?v=S4wJeMCOzrk
http://www.youtube.com/watch?v=gstklChKO3o
http://www.youtube.com/watch?v=jRZdNQ57O3A

http://www.youtube.com/watch?v=c6EKF7nL-W0&feature=player_embedded

Ne kadar süslersen süsle..

İstersen tepesine tüy dik...

Sörf tahtası bağla ya da...

İster altın semer vur...

O kocaman gözleriyle...

Dacia..Dacia dır...

umiterkan' Alıntı:
Bu aracı kimler alabilir diye kendi kendime sorduğumda şunlar karşıma çıktı.

Kimler Dacia Duster'ı tercih edebilir ?

1-Vergisi az, yakıtı düşük, gücü yeterli görüp, servislerinin Türkiye'nin her yerinde olduğunu bilenler, parçasının ucuz olduğunu düşünüp bu aracı isteyenler

2-Ağır Offroad yapmak istemeyip bu bana yeter, tam bana göre yav, hem fiyatı iyi hem de yakıtı ve vergisi iyi diyenler

3-Yıllarca gerçek 4x4 kullandık da ne oldu sanki, birkaç kere 4L özelliğini kullandık,onda da aslında hiç gerek yoktu, aslında bu araç tam bana göre diyenler

4-Gerçek 4x4 aracımız vardı da ne oldu sanki, ağır araziye girmek için bir ton masraf yapmak gerek, yok yükseltmeymiş, AT lastikmiş, vinçmiş, yok Diff

lock'muş ben bunları aracıma takarsam, şehirde kullanışlı olmaz deyip bu araç tam bana göre diyenler

5-Üç kapılı gerçek bir Japon 4x4'üm var, ağır offroad yapmıyorum, altının yüksek oluşu ve 4 çeker özelliği benim çok işime yarıyor.Fakat bu Duster da bana göre aslında, standart yerden yüksekliği 20cm ve de 4 çeker ve kilitli 4 çeker özelliği var, hem de 5 kapılı ve dizel, bu araç tam bana göre diyenler

6-Yüksek hacimli benzinli araç binip de LPG takan ve LPG sıkıntıları çeken, vergisini ödeme zamanı geldiğinde içinden küfreden, sıksık sanayiye ve ustaya

gidip gelen, parça sıkıntısı yaşamaktan korkan, aracının hata kodlarının karşılığını bakmaktan ezberleyen, sensör hatalarından artık kurtulmak isteyen ve bu

bu DUSTER benim işim görür diyenler

7-Tam yapılı arazi aracım vardı da ne oldu sanki, Tek başıma araziye girmekten korkuyorum ve aracımı zorlu yollara sokamıyorum deyip, bu araç tam bana göre diyenler

8-Grup halinde offroad'a çıkıp, Ulan o kadar araca para harcadık yine çamurda battık, traktör bizi çekmeye geldi. Aslında bu araç yerine bir Unimog almak

lazım deyip, Yav Unimog da şehir de kullanılmaz ki deyip vazgeçen ve aslında bu Duster bana yeter diyenler

9-Ne işimiz var bu çamur yığınının içinde, yan tarafta güzel bir yol zaten oradan geçebilirdik. Ne diye aracı böyle kötü bir yere soktuk ki anlamadım.

Aslında yandan geçseydik 2 çekerle bile geçebilirdik deyip, Duster'ın offroad performansını görünce aslında Duster bana yeter diyenler

10-Arabamda vinç var, ön-arka kilit var, yükseltme var, AT veya MT lastikler var, Çelik Tamponlar var, var oğlu var. Ama aslında bunların çoğunu

kullanmıyorum ki deyip bana az yakan bir 4 çeker olsun altı yüksek olsun diyenler

11-Gerçek bir 4x4 arazi aracım var ama gözüm hep başka bir modelde deyip kendi arazi aracını bile yeterli görmeyip, bu işin sonu nereye kadar ki kardeşim, al şu arabayı hem yakıtı az hem vergisi az, ailecek binilebilecek bir araba işte diyenler

12-Gittik o kadar para verdik, aracımız gerçek bir 4x4 değil bir SUV imiş. Karda bile gidemiyor. Benim çamurda kötü yollarda gitmek ne haddime, Jip havası

olsun , 4 çekeri olsun, kliması, deri döşemesi, ABS'si, ESP'si olsun, normal de bir müzik sistemi olsun, ama fiyatı ve vergisi az olsun yeter deyip, bu aracı

almak isteyenler

13-Ticaret yapmıyoruz ama ailecek binebilecek bir araba alalım dedik, Ama o da nesi ! Araç dizel ama fazla yakıyor, arka tarafında makas var hiç de konforlu

değil veya arkası bağımsız süspansiyon konforlu bir yeni doblo alalım dedik fiyatı ticari olanın 39000 tl , hususi olanın 43000tl, bu kadar para verdik hala

kamyonet biniyoruz, İstanbul'da 1. köprüden geçemiyoruz, her sene de muayene yaptırıyoruz, bunun yerine Duster alırım daha iyi diyenler

14-Altı yüksek olsun jip havası olsun deyip, Fusion, Verso, Meriva, Nissan Note gibi araçları alan , sonra da bu araçlar hiç de jip havasında değilmiş,

sadece yerden biraz yüksek ve az bir kar yağsa patinaj çekiyor diyen, Duster'ı görünce bu araç tam bana göre diyeneler

15-Ben bu aracın benzinli olanını alırım, hem ucuz hem de bagajda gizli bölmesinde yedek lastik yerine simit tipi LPG tankı koyup, Bagajda yerim olur hem de az yakar diyenler

16-Aslında benim işimi eski 5 Kapılı Suzuki Vİtara 1,6'lar görür, Amam onların 2.eli bile fazla pahallı hem de yüksek km'li, Yeni Granda Vitara alacam ama

onlar LPG ile 350-400 Krş yakıyor, Jimny alsam 3 kapısı ailem için sıkıntı oluyor hem de hiç de öyle azımsanacak kadar yakmıyor, bagajına LPG koysam yer

kalmıyor. Aslında bana 4L özelliği o kadar da lazım değil deyip, yeni aracım olsun 4 çeker olsun az yaksın Duster olsun diyelenler

17- Ben bu Duster'ı alırım önüne ve arkasına Çelik Tampon, Bir de vinç ve AT veya MT lastik taktım mı benim bütün sorunumu halleder diyenler

18-Yıllardır otomobile bindim, bıktım bunlardan, böyle bir 4x4 aracın çıkmasını bekliyordum, hem fiyatı iyi hem yakıtı az hem vergisi düşük, hem de parça maliyetleri ucuz, bu araç tam bana göre diyenler

19-4x2 Nissan Qashqai alacaz ama çok para yav, 4x4 olanın fiyatı bile Yeni Grand Vitara fiyatına, bu kadar para bu tür araçlara verilmez diyenler

20- 1998-2000 model Honda CRV'ye 20-25 bin TL vereceğim, hem de km'si çok yüksek. Ne de olsa eski bir araç. Honda sağlam olabilir ama neticede 10-12 yaşında araba biniyorum, bir sıkıntı çıkarsa gel de uğraş, bizim burda servisi de yok anlayanı da. Aslında hiç de gerek yok, git kendine Duster al diyenler

21-Alırım bir Duster, benim işimi görür, Offroad yapacaksam da diğer arkadaşlarımla beraber grup halinde offroad yaparız, geçemediğim yerlerde bana yardım ederler, beni vinçleriyle batarsam çekerler diyenler Dacia Duster'ı tercih edebilirler gibi.

Ek olarak Arkadaşların gazına gelip suv yerine pikap aldık aslında arka kasaya gübre yükleyip görürecek bağ bahçede yok keşke duster alsaydım diyenler.( işin şakası bu beğeni meselesi Selim bey alan alır almayan almaz sizin düşüncenize göre herkesin sizin aacınızın aynısını alması lazımdı ama piyasada model ve markası değişik bir yığın araç var.

"herkesin sizin aacınızın aynısını alması lazımdı"

Asla kendi araçlarımdan birini önermedim..
(Geçmiş sayfalara bakınız...)
Benim Duster la mukayese edilecek sınıfta bir aracım yok..

Başından beri Duster in şahsında Türkiyede izlenen satış politikaları ile
vatandaşın ayakta keklendiğini söyledim ve uyardım...
Bu araca bu paranın verilmesi yerine ..
az kullanılmış sağlam bir 2. el aracı önerdim...
Yine de öneriyorum

Alanlara hayırlı olsun demiştik zaten...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR