Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 536,779
Ynt: Neden Dacia Duster?

ilk mesajı baştan sona okudum, tam beni anlatıyordu ama gel gelelim dacia'nın lügatında otomatik vites diye bir kavram yokmuş ne yazık ki. bana gene suzuki yolları gözüküyor sanırım. istanbul dışında bir yerde yaşıyor olsam manuel vites sorun olmazdı ama istanbulda hiç gözüm kesmiyor.

Etiketler

trek71' Alıntı:
Infiniti, Nissan'ın Amerika'daki markası.
Duster 4x4 sistemini Nissan'dan almış anladığım kadarıyla.
QX4'te de Duster'ın üzerindeki 2H, Auto, 4HI, 4LO şalterinin aynısı var.
Gerçi Duster'da ağır devir 4LO seçeneği var mıydı hatırlamıyorum.

QX4 3.3Lt 170HP bir makine. 4LO'da düz duvara tırmanıyor alet.

sevgiler,

Behçet bey, demek ki duster ile infiniti aynı kulvarda değil.
Duster'da 4 low vs. yok. Sadece bir düğme ile ya 2 wd, ya otomatik veya 4 wd seçeneğiniz var o kadar. Sizin anlayacağınız, Duster kullanırken çok da kafayı meşgul etmek gerekmiyor.

Zaten Duster kullanan düz duvara tırmanmaya kalkarsa yanlış araç kullanıyor demektir. Düz duvara tırmanmak isteyen düz duvara tırmandıracak makina kullanmalı. Duster düz duvar makinası değil. Duster kullanan orman yollarında gezecek, pikniğe gidecek. Fazla kumluk olmayan yerlere yavaşça değecek ve geri çekilecek.

Bir de, uçucu kaçıcı şeylerle (lpg) ve oktanlı kimyasalla uğraşmayacak, doğruca motorine yanaşacak. En güzeli de bu. Bu motorin pompasına yanaşmanın diğer güzelliği, biz orta halli halkımız için "acaba filan yere gitsem depoyu yarılar mıyım" filan gibi bir kaygının azalması. Maazallah, 3.3 lük makina ile mümkün mü?

Bizim mahallede durumlar böyle azizim. Tekrar kazasız sürüşler dilerim

Öncelikle 4x4 ün harbisi-kralları(arazi ağırlıklı) ; Amerikan(Jeep-Crysler,Ford,Hummer,vb) ve Japan(Suzıkı,Mıtsubshı,Vb) birazda İngiliz Land-Range Rover efsane marka ve bazı modelleridir... ;)
BMW,Merso, Audi, Porsche, vb (şehir ağırlıklı) meşhur suv-jıp krallarıdır.. 8)
Gerisi-Sonrasındakiler, joker marka ve modellerdir... ekonomik tercihe bağlı ve geçici-heves- maksatlı alımlardır... ve (piyasa,imaj,özellik,fiyat,talep,vs vs etmenlere göre kral-kraliçe-prensler belli olur).. :smiley: birkaç kişinin reklamı ve inadıyla değil... ;)

Değerli arkadaşlar herkese merhaba. Bu konuyu günlerdir sayfa sayfa okudum, bilgiler edindim. Babama 2008 yılında 7 kişilik logan almıştık, Allah nazardan saklasın dağ taş bayır yayla cenik gezdi, fındık çay taşıdı, odun taşıdı çamur çorak, ben bu arabanın rutin bakımı dışında akü bitmesi haricinde bir sıkıntısını görmedim, inşallah da görmeyiz. Gel gelelim benim sizlere sormak istediğim hususlara. Giresunluyum ama şu an başka bir güneydoğu ilinde görev yapıyorum, niyetim inşallah olabilirse en yakın sürede memleket taraflarına doğru gelmek. dacia markası konusunda tereddütüm kesinlikle yok. duster 2010 civarında ilk çıktığından beridir hep gözdem oldu ama alamadık gittik başka bir araba aldık. elimde 2013 model 2014 çıkışlı fiesta titanium x paket var 5000 km. yeni bir bebeğimiz de oldu tabi bunları pek hesap edemedik bu yüzden araba dar gelmeye başladı bize. duster şu anda benim için ihtiyaçtan da öte bir araba oldu. kafamda tasarladığım bu arabayı en az 5 yıl kullanacağız çünkü bazı şartlar bunu gerekli kılıyor. kafama takılan esas konu ise 4x4 veya 4x2 alıp almama durumu. bu arabayı alınca yeri geldiğinde karadeniz yaylalarına yeri geldiğinde yaz tatillerinde akdenizde kullacağız. en az 5 yıl satamayacağım için ve doğayı sevdiğimden dolayı bol bol yaylalara gideceğimiz için 4x4 olsun istiyoruz ama yakıt değeri de önemli. 4x4 alırsak ambiance(klima ilavesi ile), 4x2 alırsak laurette olacak. kimileri 4x4 ün çok eksterm koşullarda gerekli olduğunu söylüyor. belki yılda 1 ya da 2 kez gerekli olacak ama yine de içimde bir 4x4 aşkı var. 4x2 alırsam bir boşluk kalacak içimde ama yaz tatillerinde de uzun yolculuklarda ekonomik olacak. sizler bu konunun müdavimi olarak bana bir yol gösterin. belki bu halimde yılda 3-4 kez o da yaz tatillerinde dağ bayır gidilecek ama tayinimizin çıkması durumunda yaz kış yaylaya gitme durumlarımız olacak. sorum bundan ibaret sık sık da konuyu ziyaret edeceğim. iyi forumlar

Bu arac 4x4 olmadıktan sonra alınmaz, nedeni kullanma şartlarından çok eksiklerini kapatması
Yakıt konusunda 4x2 den daha fazla yaktığı kesin 5,6 ları gördüm diyenleri kaale almayın derim hikaye!!
Büyük şehirlerdeki trafikte otobansız 8 litreden aşağıya düşmesi imkansız, uzun yolda da gazı okşuyarak gitseniz 6,6 dan aşağıya düşmesi imkansız
Sağdan soldan ses gelmesin tribe girerim diyorsanız yine bu aracın yanına yaklaşmayın ,2 senedir aşağı yukarı hergün elim aracın üstünde hala nedenini bulamadığım ufak tefek sesler yok değil , vaktim var uğraşırım diyorsanız ayrı tabi.. Lakin ben çaresi bulunamayan seslere çare bulurken zevk alıyorum artık :smiley:
Aksesuara çok müsait bir araç sürekli ilaveler yapası geliyor insanın elinden geldiğince
Servisler rutin bakımlar dışında dertlere çare olayım modunda olmadılar hiçbirzaman , genel merkez kronik sorunları halletme konusunda satıyoruz ne gerek var modunda
Özet olarak 4x4 olacaksa, yakıt az yakmış çok yakmış dert etmiyeceksen , genelde araç bakımından anlıyorsan ve bu konular hoşuna gidiyorsa al derim
Not: Servisten çıkamıyacak şekilde ölümcül sorunlar yok!!
Kronik sorunlar:
Direksyon kutusunun sarsıntılı virajlarda ses yapması ( bu konu göreceli kimi duyuyor kimi benim araçta yok diyor, bende bu ses yok diyenlerin araçların sesi tespit eden arkadaşlarımız var)
Yanlardan rüzgar sesi alması ( bu 4x4 lerde daha az çünkü kapı fitillerinde ilaveler var)
Taban ve kapı saçı yalıtımları sıfır
Kaporta saçı aşırı ince, hele tavan üstüne tüy düşse esniyor

Sağdan soldan gelen sesler:
Konu başlıklarına gözatmışındır çoğu kronik sese çare bulduk ,bir iki tane bulamadığımız var çözecez inşallah

Duster alana kadar Hyundai Tucson Kia sportage alınır niee mi ? 1 dizel 2.0 motor 2 otomatik 3 ESP abs 4 hava yastığı 8 adet 5 otomatik klima 6 kendinden kararan ayna 7 deri koltuk direksiyon sunruff 7 235 lastik 8 daha geniş araç 9 hız sabitleyici 10 otomatik açılan farlar 11 otomatik far ayarı 12 koltuk ısıtma 12 güneşlik ve torpido Işığı 12 40 bine temizi bulunur duster en son 50 bin gibi , kısacası duster alınmaz duster nedir yahuu ?

Paranız varsa daha nice jeepler var alınacak sıfırda 65 ,ikinci elde 45 liralık araçlarla karşılaştıralım
Aksi taktirde bende 100 liralık araçmı one derim dusterın yanında
Ayrıca dusterda esp , asr 4 airbag deri dreksyon ve benim araçta kararan ayna , oto yanan far ve daha vs.vs. Özellik var
40 liraya 2012 model 20 küsür binde hyundai sportage varsa getir hemen alayim

orgasmatron' Alıntı:
Duster alana kadar Hyundai Tucson Kia sportage alınır niee mi ? 1 dizel 2.0 motor 2 otomatik 3 ESP abs 4 hava yastığı 8 adet 5 otomatik klima 6 kendinden kararan ayna 7 deri koltuk direksiyon sunruff 7 235 lastik 8 daha geniş araç 9 hız sabitleyici 10 otomatik açılan farlar 11 otomatik far ayarı 12 koltuk ısıtma 12 güneşlik ve torpido Işığı 12 40 bine temizi bulunur duster en son 50 bin gibi , kısacası duster alınmaz duster nedir yahuu ?

hyundai tucson ya da kia sportage in sıfır fiyatı 60 tl civarındamı??

Sorunlardan bahsedince başka markalara gaz verdik gibi oldu herhalde
Bundan önceki aracım opel , opelden önceki aracımda alfaremo 156 idi her ikisinide sıfır aldım 5 er sene kullandım , onların kronik sorunları dusterdan daha fazla ve hayati konulardaydı
Duster ne yahu diyip benim ayarlarımı bozmayın!!

Tucson ve sportage in kronik sorunu yoktur. İyi araçlarda Km 250.000 den sonra dikkat edilecek bir husus , mevzuu yolda giderken konfor her çukurda direksiyon gidonundan çukurun derinliğini hissetmemek zank zunk kapanan kapıların olmaması , yolun ve rüzgarın sesini hissetmemek, koltuktan iki büklüm kalmamak zap zap debriyaja basmamak, Off çok soğuk oldu Off sıcak oldu diyip klimanın tuşuyla oynanamak , klimayı açık rampada yığılmamak , duvara vurunca akordiyon olmamaktır.Bu bakımdan duster nedir yahuu

orgasmatron' Alıntı:
Tucson ve sportage in kronik sorunu yoktur. İyi araçlarda Km 250.000 den sonra dikkat edilecek bir husus , mevzuu yolda giderken konfor her çukurda direksiyon gidonundan çukurun derinliğini hissetmemek zank zunk kapanan kapıların olmaması , yolun ve rüzgarın sesini hissetmemek, koltuktan iki büklüm kalmamak zap zap debriyaja basmamak, Off çok soğuk oldu Off sıcak oldu diyip klimanın tuşuyla oynanamak , klimayı açık rampada yığılmamak , duvara vurunca akordiyon olmamaktır.Bu bakımdan duster nedir yahuu
Her aracın öyle yada böyle kronik sorunları vardır ranglerde bile mevcut
Yurdum dizel yakıtında kimi istasyonlarda kaçak , köçek mevzusu devam ederken kimin kullandığını bilmediğim bir dizel araç 80000 km den sonra benim için risklidir isterse rang ister land olsun yine aynı
Debriyaja basıp basmama meselesi kullanma tercihidir kusur değil
Çukurun derinliği, kapıların zap zup kapanması vs vs konfor konuları üste 30 lira 40 lira daha para verip vermemekle alakalı
Klima rampada yığılması herhalde 85 hplik bir duster a baktınız yada ezber

Duster neden alınır ekonomik 4x4 diye demi ? Ben kafaya koyduydum duster alıcaktım baktım o zamanlar 90 hp 4x4 bile 42 bin diyorlardı sonra o zaman 56.bin km de dolu tucson aldım 33.bin TL ye ve doğru tercih yaptım. Dustera verdiler fiyatı verdiler fiyatı Noldu 4x4 ü satılmaz oldu

Neden hyundai aldığınızla ilgilenmiyorum, kendinize göre sebepleriniz vardır almışınızdır
Duster ne yahu , yorumu için konuşuyoruz
4x4 Duster sınıfında özelliklerine ve fiyatına göre iyi bir araç nokta..

orgasmatron' Alıntı:
İşte o para dustera verilmez 40-45 bine 60-70 binde Tucson sportage alınır
60-70 bin km de geçmişini bilmediğim, sürpriz masraflarla karşılabileceğim tucson ya da kia sportage alacağıma, gider 50-60 bin tl ye garantili, daha ilk kolktuguna benim oturduğuma emin olduğum yarı mekanik yarı elektronik bir duster almayı tercih ederim!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR