Ne Yapmalı Ne Etmeli Bu Mevsimde Nereye Gitmeli ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcecim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,367
Ynt: Ne Yapmalı Ne Etmeli Bu Mevsimde Nereye Gitmeli ?

okcular' Alıntı:
Bolu-Gölcük günübirlik de olabilir. Ben bir gece karavan konaklamsını önereceğim. İlk gün Gölcük manzaralı mangal keyfi, İkinci gün dönüşte, en az iki saat termal havuz keyfi.
Gölcükte gece konaklama izni yok biliyorum.Yanlışmıyım.günü birlik düşüncesi onun içindi.Birde karavanımın yanımda olmayışı tabi.(çekme ve park sorunu nedeniyle istanbula getiremiyorum)

Etiketler

Gölcük'de konaklama alanı olarak, park yeri mevcut, izinle gece kalınabilinir. Ancak park yerinin hiç bir cazibesi yok. Gereğide yok. Çünkü, karavanla park alanına kadar arabalı giriş üçretli . Karavanlardan gölcuk manzaralı masalara kadar eşyalarınızı vede gereçlerinizi taşıyarak götürmek zorundasınız. bu arada ara ihtiyaçlar içinde devamlı karavanlara sefer yapmak zorundasınız. Günün sonunda aynı eşyaları tekrar karavanlara geri taşıma seferberliği başlatmak zorundasınız. Akşama turşu vaziyetlerindesiniz. Gece parkta konaklayacaksanız gölcuk manzarasından eser yok.
Günü birlik tur otobüslerinin getirdiği kalabalığıda dikkate almak gerekir.
Sakın yanlış anlamayın bir Bolu'lu olarak gerçek Bolu aşığıyım.Bunları Bolu'mu kötülemek için yazmıyorum.
Yakın çevrede öyle güzel kamp alanları varki, ufuk genişliği ile ferahlık verir.Yakın çevrede kamp kurulur. Gölcüğün güzellikleri için gölcük yürüyüşü düzenlenebilir. Gece konaklaması içinde nefis manzarları kamp ateşinden sonra istirahata çekilinebilinir. Dönüşte termal havuz keyfi, düşünülebilinir.

Ya eşşeği yokuşa sürmenin alemi yok gelin Poyrazlara,madem Boluya gitmek istiyoruz çok soğuk olur,ısıtıcısız araçlar zorlanır ama Seben gölüne gidelim gerçi ben burayı bahardan sonra düşünüyordum ama.

Demek tarih belirleme zamanı gelmiş... ;D

taiga' Alıntı:
İnceden ısınıyor topik...
Termal havuzlar mangal keyifleri okeye dönmeler...
Bakalım bir şey çıkacak mı buradan... ;D

Bana uyar. İki uc gun once Duzce'deydim. Muhtesem yerler. Her yer kalmam icin cok davetkardı. Aksam kar atistirmaya baslayinca endiselendim. Malum zinciri koparmistim. Kamperimde Hereke'de kaldim. Kesinlikle oralara tekrar gidilmeli. Şu su kenarlarinda bir yerler bulanamaz mi acaba kalmak icin?

Bülent Poyrazlara karın gelmesini heycanla bekliyoruz.Bu arada 4 adet boş zeytinyağı tenekesi ayarladım Bülent(burupaldi)tenekede tavuk yapmasını öğretecek.
Kartepede çok metini yaptı bakalım nasıl oluyormuş.Raci hocada köy tavuklarını ayarlayacaktı inşallah unutmaz.

Ahanda tenekede tavuk diyerek son darbeyi de Mehmet hocam vurdu... :D

Bülent reis,

Sen emret biz kendimizi keseriz... ;D

Artık sorumluluğu aldın... ;)

camper_02' Alıntı:
Bülent Poyrazlara karın gelmesini heycanla bekliyoruz.Bu arada 4 adet boş zeytinyağı tenekesi ayarladım Bülent(burupaldi)tenekede tavuk yapmasını öğretecek.
Kartepede çok metini yaptı bakalım nasıl oluyormuş.Raci hocada köy tavuklarını ayarlayacaktı inşallah unutmaz.

Mehmet ağbi köy tavuğu pişmez :smiley:, market tavuğundan yapmamız lazım

Market tavuğunun 40 günde kesilecek kıvama gelmesi için çok yüksek oranda yeminde mısır % 60 kadar ve yine çok yüksek oranda soya lazım özellikle büyüklüğü soya ya bağlı,mısırın ve soyanın da bildiğiniz gibi hepsi artık gdo lu.Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar gdo lu besinlerde içinde bulunması yasaklı 5 madde nin de artık girişi serbest bırakıldı.Zaten tavuğun kesim aşamasından sonraki süreci çok hoş olmayan bir süreç ben şahsen teneke ile aynı sertlikte olsa bile köy tavuğunu yerim.Buyrun bu bilgilerden sonra sizde afiyetle yiyin çocuklarınıza da yedirin.

mayıstosböce' Alıntı:
Market tavuğunun 40 günde kesilecek kıvama gelmesi için çok yüksek oranda yeminde mısır % 60 kadar ve yine çok yüksek oranda soya lazım özellikle büyüklüğü soya ya bağlı,mısırın ve soyanın da bildiğiniz gibi hepsi artık gdo lu.Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar gdo lu besinlerde içinde bulunması yasaklı 5 madde nin de artık girişi serbest bırakıldı.Zaten tavuğun kesim aşamasından sonraki süreci çok hoş olmayan bir süreç ben şahsen teneke ile aynı sertlikte olsa bile köy tavuğunu yerim.Buyrun bu bilgilerden sonra sizde afiyetle yiyin çocuklarınıza da yedirin.

Bülent haklısın ama insanlar tavuk yemeyi beklerken yanmış veya pişmemiş etle karşılaşırlarsa bizi yiyebilirler ;D, hadi bizi yemelerini bırak ölene kadar söylerler, derler ;D ;D

Evet bu konuda çok haklısın adı lazım değil uzun boylu bir arkadaş var hemen söylenmeye başlar hem Poyrazlara gittik hem de çiğ tavuk yedik diye.

Dostların hatırı için çiğ tavuk bile yenir diye atasözümüz var, duymadın mı hiç Bülent... :D
Forza peynir-ekmek... ;D

Yeterki köy tavuğunu bulalım.Tenekeyi ayarlayan karavanına düdüklü tenceresinide koyup önlemini alır.
Baktık tencerede pişirmedi,Tenekede sucuk deneriz.

Mehmet hocam ağzından bal damlıyor.Köy tavuğuna gelince ,7 cengaver karavan Poyrazlar köyüne girip, yan kapıdan da cengaver arkadaşlar kepçe ile mi sopaylamı artık sütüne kalmış hangi yöntemle olursa 7 tavuk aldıkmı(en az)gerisi kolay.
Yani Mehmet hocamın dediği o teneke dolacak Kartepe olsaydı köpekle doldururdum ben onun içini hatta sanırım sayın Arı bile yardım edebilir bu düşünceme.

Şimdiiii gelelim anlık gelişen bu olayın tarihine kar ı beklersek işimiz şansa kalmış ama 2 hafta sonunu baz alalım 12-13 şubat,19-20 şubat eğer bu haftalarda kar olmazsa 26-27 Şubatta kesin gelelim biraz daha ötelersek bahara gelecek zaten benim şahsi fikrim bu,hatta en uzaktan ben geldiğim için 19-20 şubata kadar bu olayı bitirelim bile diyebilirsiniz :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR