Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 545,863
Ynt: Navara Kullananlar

foto0086f.jpg

foto0087l.jpg

GELİRKEN BİZİM OPERATÖR 1 KOVA KAR DOLDURDU KEPÇENİN ÖNÜNE ANTALYAYA KADAR GÖTÜRDÜK. ;D ;D ;D

Etiketler

Doğuş gecmiş olsun kardeşim... ;) arabanın bu haliyle fazla macera arama demiştim yanılmıyorsam.... :smiley: ama yine de sana tecrübe oluyor yaşadıkların......resimlere devam diyelim.......

Arkadaşlar merhaba,
Sıklıkla çıktığım bol çamurlu arazilerde ufak tefek takılmalar oluyordu. Ancak ard arda iki gün dikkate değer önemde çamura saplandım... Telefonun çekmediği, yalnız olduğum ve en yakın köyün de bazen hayli uzakta olduğu düşünüldüğünde hiç de eğlenceli olmayan durumlarla karşılaşmak her an mümkün. Belki de diferansiyel kilidini taktırmamaktaki inadımın sonucu bunlar... (%70)

Aşağıdaki fotoğraftan bir gün önce ciddi bir sağanak yağmur ile dar bir orman yolunda, çekmeyen telefona söve söve ilerlerken yer yer toprağın sağ yana yardan aşağı aktığını görünce çok az sola yanaşarak önlem alayım dedim. 30-40 metre sonra yol iyice daralınca seçimi yine soldan yana yaptım. Aslında çekiniyorum da. Çünkü sol zemin de sağlam değil. Ormanda açılan yol dik bir yamaçta olduğundan bir üstten gelen sular öncelikle sol tarafı doyuruyor. E böylece de o yağlı çamur karışımı çıkıyor. Çamurun derinliği ise akan su, düştüğü yükseklik ve toprağın yapısına göre değişiyor haliyle. Neyse daha uzatmayayım; tercihim soldan yana oldu ve bir müddet sonra vakum gibi sol iki tekerleği içine çekiverdi, ani manevra şansım da kalmayınca -dikkatlice- ileri atılmayı denedim, nafile. Özetle battım. Sol yan komple aracın karnına kadar battı. Bir şekilde çıktım. 4x4LO işe yaradı, ama bir yana tamamen batınca... Peki ya çapraz (sağ arka-sol ön gibi) olacak şekilde ya da tek teker tam batarsa? İşte o zaman da aşağıdaki durum gerçekleşti. (39.062093, 27.677133 de) Arka tam oturdu. Batmış görünen sağ arka lastik -anladık ki- çukurda ama çukur hayli derin olmalı ki havada kalmış. Altına attığım -irili ufaklı yaklaşık 2-3 teneke kadar- taş da yok oldu...
[attachment=1]
Düşünmeden aldığım ama zaten araçta da olmayan bir Hi-Jack vardı. Alsam ne çare. Navara'da ek donanım yapmadan kullanmam imkansızmış, aldıktan sonra öğrendim =) .

Ez cümle, diferansiyel kilidini taktırmamaktaki hatamın bedelini saatlerce beklemek, uğraşmak ve bir traktöre muhtaç kalmakla ödedim... Belki şişme kriko kurtarabilirdi diye düşünüyorum, ne dersiniz?

Paylaşmak istedim, hepinize selamlar,

DSCF1116.jpg

Odeh kardeşim...birkaç tane daha değişik açılardan resim görebilirmiyiz...ancak öyle yorum yapabilirim...

Bu arada sakın donanımsız arabayla yola çıkmayın arkadaşlara o kadar söyledim donanımsız arabayla bakkala bile gitmeyin dedim....ben hayatta donanımsız çıkmam bilen bilir ;D ;D ;D

Lastikler 265/70/16 Cooper STT

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

File0000095.jpg

File0000042.jpg

File0000043.jpg

arkadaşlar bu iş vinçsiz olmaz ,aracınızda hele hele tek başınıza iseniz vinç hayat kurtarır yanında mutlaka makara ve min 60 metre uzunlukta yedek halat takımıda olursa kolay kolay kalmazsınız extrem durumlar hariç bu arada antalyadaki arkadaşlar çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman mutlaka ,ahmet abiyi ,barbarosu veya beni arayın mutlaka olduğunuz yeren sizi gelip alırız orda bırakmayız saay kaç olursa olsun veya hava şartları ne olursa olsun çünki bölgeyi iyi biliyoruz geçmiş olsun

bugun sanırım sızle konustuk kilit için atilla ustayı aramıştınız sanırım

Evet Tolgas, hoş bir tesadüf oldu sizinle karşılaşmak... Arayan bendim.

kilidi ben yurtdısından aldım 700 euro ya kompresoruyle eger ımkanınız warsa ole yapabılırsınız yarı fıyatına gelıyo turkıyeye gore ...

Differansiyel kilidi için nereden ve nasıl alabileceğim konusunda bilgi verirseniz çok memnun olurum. Almak istiyorum açıkçası. Hatta tek başına -her zaman- yeterli olmayacağına da kanaat getirdim diyebilirim. (Hi-Jack krikonun daha çok servis alanında faydalı olacağını düşünüyorum...)
Bunun yerine Diff.Kilidi + şişme kriko (dar alana girme kabiliyeti açısından düşünülürse) + vincin birlikte çok faydalı olacağı düşüncesindeyim.

İleti adresim MesKrip@gmail.com

tolgas' Alıntı:
kilidi ben yurtdısından aldım 700 euro ya kompresoruyle eger ımkanınız warsa ole yapabılırsınız yarı fıyatına gelıyo turkıyeye gore ...

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum var bu vesile ile...
Hi-Jack -ya da Off-Road- Krikosunu Navara'mızda (Ön ve arka ya da yandan müdahale amacıyla) güvenli ve verimli bir şekilde kullanmak için araçta ne tür bir değişiklik, eklenti, yöntem önerirsiniz? Yoksa envanterden çıkartarak farklı ekipmanlar mı kullanmalıyız...

on arka demır tampon ve yan basamaklar yaparsanız kullanabılırsınız

Odeh arkadaşım,en büyük yanılgı tek araç gitmek olmuş.
Sen sen ol,tek araç bu tip yerlere girme ;)

Enişte bana arb almiş yalaaaan aslanım yalan

Bu işin olmazsa olmazi batmak zaten kilit herşey degil yanliz arkadaşlar.
araç yeni ilk gezim arabayi oyle bir gomdumki on arka orta kilit hak getire 35 40 metreden bir araç kokune vinci bagladikda çiktik.

Araciniza sabit vinç takmak istemiyosaniz. jeeplerin arkasindaki ceki demir yerini gormussunuzdur. kare içi boş bir boru o parcadan one ve arkaya taktiriyosunuz. bir vinc alip o parcanin karşiliginida vinc tablasina yapiyosunuz. alin size seyyar vinç ister one ister arkaya 5 metre kalin kablo direk akuden ceyran sehre inince at bagaja vesselam.

cihanülker' Alıntı:
arkadaşlar bu iş vinçsiz olmaz ,aracınızda hele hele tek başınıza iseniz vinç hayat kurtarır yanında mutlaka makara ve min 60 metre uzunlukta yedek halat takımıda olursa kolay kolay kalmazsınız extrem durumlar hariç bu arada antalyadaki arkadaşlar çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman mutlaka ,ahmet abiyi ,barbarosu veya beni arayın mutlaka olduğunuz yeren sizi gelip alırız orda bırakmayız saay kaç olursa olsun veya hava şartları ne olursa olsun çünki bölgeyi iyi biliyoruz geçmiş olsun

allah razı olsun abide..kaldığım durumda sizinde kalacağınızı düşündün içim ok adar ürperdi ve son çare olarak kendi iş makinamızı çıkarttım.

kaldığım durumda beni kurtarmaya gelen b2500 4x4 mazda - 4x4skystar ön arka vinçli , 2side battı..saat 4 sularında skystarı kurtarmayı başardık sonrada vinçle mazdayı çıkardık benim araba 40 50 metre ilerde olduğu için onu kurtarma risikine girmedim.en son gidiyoruz dediler gidip arabayı kapatırken göstergeye baktım -17 yazıyordu.sabah geldiğimde kilit mekanizması çalışmadı yani uzaktan kumandadan açamadım vede camı kırdım marş basmadı...başıma gelecekten haberdar olduğum için kepçeyi arabanın yanına yanaştırdım ve takviye ile çalıştırdım...daha sonra geri dönüp yolu temizledik kepçe ile....bu arada elimdeki kürekle arabayı askıdan kurtarmaya çalışıyordum....herneyse şu sizin vinçlerin halatına benzer kalınlıkta bir halat vardı bende onu attım arabaya kepçe çekerken koptu...bende kepçenin kırıcısını bağlamak ve söküp takmak için kullanılan zinciri attım arabayı çektim....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR