Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 546,443
Ynt: Navara Kullananlar

Bülent Bey; şu arkaya ağırlık olayını düşünüyorumda, biraz konfor derken, zaten yüksek olan yakıtı daha fazla yaparmı bu 100 kg. şehir içi 10 lt den aşağı düşüremiyorum zaten.
10 ile 11 arası geziyor yol bilgisayarı. birde uzun yolda yüksek süratlerde böyle bir araçda ne asfalt sesi ne motor sesi hiçbirşey yokken, tavandan gelen rüzgar sesi canımı sıktı.
Ben arka kapakdan geliyor derken, kapağı söktürünce tekrar denedim, 100 km/h dan sonra sonradan takdırdığım rollbarlardan geliyormuş abi ses. Montajdanmı yoksa, rollbar yapısı gereği ses yaparmı bu şekilde. Sendeki aydınlatma sistemiyle kıyaslamam ama ;D

Etiketler

Sinbad' Alıntı:
Birde bu sabah ki halini görseydin keşke, çok daha güzel olmuştu; epey bir manevrada sonra anca yerinden çıkarabildim ;)
Buraya da atsana biraz kar (adana) birazda biz oyanayalım ;D

bsayil' Alıntı:
orası kars ama istersen antalyaya gel abi buralarda gayette güzel kar var yani

:eek: pekte yakınmış :D

Gelicez Barbaros gelicez ;)
Önümüzdeki ay oralardayız galiba,hazırlan enişte ;D ;D

Buranın karını tutsa, nerdee... Ayakkabını giyip evden çıkınca karşılaştığın manzara bu, öyle 3-4 saat yol sonrası dağ tepelerine çıkıp görebileceğin gibi değil ;)

yaw yazdık yazdık resim yüzünde hepsi uctu beyazzz ;D kısaca tekrar anlatayım ;) arabandaki sesleri kaybetmek istiyorsan bana yani istanbul a geliyorsun ve dertlerin bitiyor ;D herşey servis ve ustalara bağlı.... rolbarlar ses yapmaz bir yanlışlık var montaj hatasından olabilir ......üst taraftan gelen ses yine problem kapak kapalıykende ses geliyora yalıtımda sıkıntı var ..... senin arac yanılmıyorsam 4x2 di savrulma derdin her zaman olacak arka tampon ağırlığı şart buda yakıta yansır karar verecek olan sensin kardeşim yada kısa yoldan 2 torba çimento bagaja ;D benim sis farlarına ne olmuş anlamadım kusura bakma :p ses bakımından diyorsan hiç ses yapmıyor en ufak bir sıkıntı yok bilgilerine... ;) kolay gelsin......

red34' Alıntı:
yaw yazdık yazdık resim yüzünde hepsi uctu beyazzz ;D kısaca tekrar anlatayım ;) arabandaki sesleri kaybetmek istiyorsan bana yani istanbul a geliyorsun ve dertlerin bitiyor ;D herşey servis ve ustalara bağlı.... rolbarlar ses yapmaz bir yanlışlık var montaj hatasından olabilir ......üst taraftan gelen ses yine problem kapak kapalıykende ses geliyora yalıtımda sıkıntı var ..... senin arac yanılmıyorsam 4x2 di savrulma derdin her zaman olacak arka tampon ağırlığı şart buda yakıta yansır karar verecek olan sensin kardeşim yada kısa yoldan 2 torba çimento bagaja ;D benim sis farlarına ne olmuş anlamadım kusura bakma :p ses bakımından diyorsan hiç ses yapmıyor en ufak bir sıkıntı yok bilgilerine... ;) kolay gelsin......
Bülent bey senin sislerde kesin ses olur diye düşündüğümden yazmıştım, o yükseklikte bile ses yoksa, kesin benim rollbarlarda ses var, ama gel sen bunu takan arkadaşlara anlat. Montajında nasıl bir hata varsa artık bulurum umarım. Çimento işini bende düşündüm, hafif araziye girdiğimde atıyım arkaya diyorum ama onlarıda sabitlemek sıkıntı gibi. Bu konuda bir fikrin varsa sevinirim. Ama en önemlisi şu rollbar sesi, bu konuda yardım amaçlı fikirleri olan başka arkadaşlarada duyrulur. Söz konusu navara gibi sessiz bir 2 tonluk araç olunca, kendi ellerimle rüzgar sesi yapmak (rollbar taktırmak) kızdırıyor beni.

bence sen adamları sıkıştır :smiley: deminde belirttiğim gibi benim sesle ilgili sıkıntım yok..... çimento torbalarını ise kayışlarla sabitliyebilirsin zemindeki raylara yada yandaki kollara ..yada kolları yerdeki raylara tak onlar vasıtası ile sabitlemeye calış.....

Beyazzz arkadaş,
Nacizane tavsiyem çimento yerine ağzı iyice dikilmiş 2 çuval kum koyarsan hiçbir sorunun kalmaz, kumu çuvallarını sabitlemene de gerek yok; kaymayacaktır.

Sinbad' Alıntı:
Beyazzz arkadaş,
Nacizane tavsiyem çimento yerine ağzı iyice dikilmiş 2 çuval kum koyarsan hiçbir sorunun kalmaz, kumu çuvallarını sabitlemene de gerek yok; kaymayacaktır.
evet çuvallar biraz zor kayar gibi. sağol sinbad.
arka aks yani tam tekerlerin oraya koymam mantık icab eder herhalde.

Doğrudur, birbirlerinin izasına koyduktan sonra bir problem olmaz. Yine de sabit olan kadar dengeli olmaz biliyorsun, sadece geçici ;)

Maksadı geçici olması zaten, şehir içi, bulvar trafiğinde boşuna ek ağırlıkdan dolayı yakıtı artırmamak için. Yağış olur, çamur olur ah birde kar olur ozaman çuvalla doldururuz artık ;D

Navara Almadan Önce Birkaç Soru

Arkadaşlar Merhaba,

Umarım birkaç hafta içerisinde 3-4 yıldır uykularıma giren Navara'mı alacağım. Ancak almadan önce sizlere bazı bilgileri danışmak istedim. 4x2 LE ile 4x4 LE arasında kararsız kaldım. Tabiiki kalbimden 4x4 geçiyor, ancak zaten aracın bir kısmını kredi ile alacağım için tüm masrafları göz önünde bulundurmak istiyorum. İnternette araştırmalarımda hep farklı değerler ile karşılaştığım için kullananlardan direkt bilgi almak en doğrusu olacaktır.

1) 4x4 ve 4x2 versiyonlarda vergiler nedir?
2) Firmasına göre değişmekle beraber ilk sene yaklaşık ne kadar kasko primi ödenir?
3) Aranızda çeki demiri taktıran var ise bunun yaklaşık maliyeti nedir? Ruhsata işlenince ekstra vergi vb. ödemeler oluyormu?

Hepinize şimdiden teşekkürler,

Bir terslik olmaz ise bir kaç hafta içinde aranızda olucam.

merhaba Berk aramıza hoşgeldin :smiley: 1.soru 4x2 veya 4x4 fark etmiyor diye biliyorum sen zaten ticari arac sınıfındasın vergiler aynı farketmez ve istanbul daysan eğer 1.köprüden gecemezsin ;D 2 ye devam ......... bence 4x4 le modelini al arada fark var iyice incele arabaları........sonra başlarsın araba neden savruluyor diye ;D 2.soru kasko değerlerini bilmiyorum iyiki sordun bende sigortacıma soracağım :D 3.soru çeki demiri kalite ve modeline ve işlevine göre değişiyor acele etme iyice araştır fiyat aralığıda 300 ila 1000 arasında değişiyor ama dediğim gibi iyice araştır bence...........ve tekrar aramıza hoşgeldin kazasız ve bol çamurlu bir yaşam diliyorum sana görüşmek üzere..........

Merhaba Berk,
Şimdiden hayırlı olsun, vergi bildiğim kadarıyla motor hacmine göre, o yüzden 2 ya da 4 çeker farketmeyecektir. Kaskoda ise 4 çekerin gideri tabi ki fazla olaack, biliyorsun araç değerine göre kasko belirleniyor. Çeki demiri ise bana kalırsa almadan hallet, ruhsat işlemesini senin adına alacağın bayi halletmiş olur böylece; bayiler hem daha ucuza hemde daha hızlı hallediyorlar böyle işleri. Sen daha sonra taktırmak istersen ruhsat değişimi ve ek masraflar çıkacaktır. Bir de yanılmıyorsam yeniden proje çizimi gibi bir formalitesi var, proje falan çizdikleri yok sadece bir imzayla bitiyor ama masrafı var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri