Mühendis Ve Mimar Çiftin Hayalindeki Camper Hakkında Görüşleriniz Lütfen...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan boris none Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 142
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,921

Karavanda köpek için özel bir kapı yaptırmak mantıklı mı?

• Kullanılan toplam oy
    21
Yalnız bu İngiliz karavanların mutfaklarına hastayım. 340 'ta ki masa kullanışlı olur diye düşünüyorum. Ayrıca yatak topla kaldır derdi de yok. Ayrıca arkada ki kumaş kısmen soğuktan koruma sağlayabilir.
Birde bu kadar büyük arka kapı da yalıtım sorunları olabilir. Özellikle kışın soğuk havalarda ve toprak yollarda yazın giderken.

Etiketler
Yalnız bu İngiliz karavanların mutfaklarına hastayım. 340 'ta ki masa kullanışlı olur diye düşünüyorum. Ayrıca yatak topla kaldır derdi de yok. Ayrıca arkada ki kumaş kısmen soğuktan koruma sağlayabilir.
Birde bu kadar büyük arka kapı da yalıtım sorunları olabilir. Özellikle kışın soğuk havalarda ve toprak yollarda yazın giderken.

Teşekkürler ilginzie..

340 ta bahettiğiniz masayı anlamadım. Şoförün arkasındaki koltukların önüne masa koymak mı ?

Yoksa arka oturma grubunun masası mı ?

(320 de ön iki koltuğun hemen arkasında, ortada küçük bi yuv masa var.. biz bu masaya yolculuğumuzda çok ihtiyaç duyduk. Sonunda tabureleri üstüste koyup bi masacık yaptık. Yolda giderken, sigara, cep şarj, kahve, bisküvi falan koymak için )

Bahsettigim masa bu. Bence 340 daha kullanışlı gibi. Bir kişi arkada dinlenirken bir kişi burada çalışmaya devam edebilir.

Swift-Rio-340-2.jpg

Bence eğer alkovende sorun yoksa efsane tasarım bu. Bunun da tek dez avantajı arka bagaj olmaması.
Tabi bu tasarım seksenlerde kaldı.

$_21 (2).JPG

$_21.JPG

Bahsettigim masa bu. Bence 340 daha kullanışlı gibi. Bir kişi arkada dinlenirken bir kişi burada çalışmaya devam edebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 507235
Yine aklımızı çelen bir foto :smiley:)

Sanırım hangisini bukursak onu alacağız bu gidişle :smiley: artık bu kadar araştırmadan sonra kaderci olmaya karar verdik..

Satın almamıza 4 ila 8 ay kaldı..O esnada hangisi denk gelirse onu alıcaz.. ama benim gönlüm 320 den yana.

Hayırlısı..

Son düzenleme:

Gezilerimizde konaklamak istediğimiz bir yerde araç için yer ararken hep ön taraf manzaralı bir yere bakacak şekilde durmak isterim. Kitap okurken veya laptopla internette gezerken, sürücü koltuğuna oturur ayaklarımı yandaki koltuğa koyarım. Ön taraft güzel manzaralı olunca ara sıra başımı kaldırıp bakmak güzel ve dinlendirici oluyor.

Işin kolay olmayan tarafı, güzel manzaralı yerlerlerin çok büyük bir kısmında, manzaralı yerle karavan arası boş arazi olmuyor. Karavanın önünden devamlı gelip geçenler oluyor. Karavanın önünden geçenler sadece belden yukarısını gördükleri için durum beni pek rahatsız etmiyor ama, gelip geçenler çok olursa, pek hoşa giden bir durum değil. Akşamları dışardaki manzarayı seyretmekte güzel. Başımın üzerindeki led lambasını yakınca oturduğum yer dışardan en ufak detaya kadar görünüyor. Lambayı kapatınca kitap okumak mümkün değil. Sonuçta ön camın perdesini kapatarak sadece dışarıya bakabileceğim yerde küçük bir pencere bırakıyorum.

Karavanda arka kapıları açarak dışarıya bakabilme konusunu eşimle konuştum. Anlaşabildiğimiz nokta, konaklama alanlarında arka kapıların önünden (5-20 m yakınından) insanların geçemeyeceği güzel manzaralı yer bulma ihtimali, Iskandinavya ülkelerinde % 50, diğer Avrupa ülkelerinde % 20 civarında olablilir.

Oturma grubu arkada bir kiralık araçla Avrupa’da karavanparklarda ve kampinglerde bir kaç hafta dolaştıktan sonra karar vermekte fayda var diyeceğim.

Son düzenleme:

Gezilerimizde konaklamak istediğimiz bir yerde araç için yer ararken hep ön taraf manzaralı bir yere bakacak şekilde durmak isterim. Kitap okurken veya laptopla internette gezerken, sürücü koltuğuna oturur ayaklarımı yandaki koltuğa koyarım. Ön taraft güzel manzaralı olunca ara sıra başımı kaldırıp bakmak güzel ve dinlendirici oluyor.

Işin kolay olmayan tarafı, güzel manzaralı yerlerlerin çok büyük bir kısmında, manzaralı yerle karavan arası boş arazi olmuyor. Karavanın önünden devamlı gelip geçenler oluyor. Karavanın önünden geçenler sadece belden yukarısını gördükleri için durum beni pek rahatsız etmiyor ama, gelip geçenler çok olursa, pek hoşa giden bir durum değil. Akşamları dışardaki manzarayı seyretmekte güzel. Başımın üzerindeki led lambasını yakınca oturduğum yer dışardan en ufak detaya kadar görünüyor. Lambayı kapatınca kitap okumak mümkün değil. Sonuçta ön camın perdesini kapatarak sadece dışarıya bakabileceğim yerde küçük bir pencere bırakıyorum.

Karavanda arka kapıları açarak dışarıya bakabilme konusunu eşimle konuştum. Anlaşabildiğimiz nokta, konaklama alanlarında arka kapıların önünden (5-20 m yakınından) insanların geçemeyeceği güzel manzaralı yer bulma ihtimali, Iskandinavya ülkelerinde % 50, diğer Avrupa ülkelerinde % 20 civarında olablilir.

Oturma grubu arkada bir kiralık araçla Avrupa’da karavanparklarda ve kampinglerde bir kaç hafta dolaştıktan sonra karar vermekte fayda var diyeceğim.

Bu güzel detaylı anlatım için çok teşekkürler abi..

Ama sonuçta önde de otursan, arkada da otursan aynı problemlerle karşılaşacağız değil mi ?

Yani, Keyifl bir manzaraya sahip olmama sorunu iki tasarım için de söz konusu.. O yüzden bu durumu (-) olarak düşünmemek lazım bence ? Bahsettiğiniz belaltı sorununu çok iyi anladım.. belki 70-80 cm lik perde ile bu sorun giderilebilir.

Biz akşam 20:00-02:00 arasındaki 6 saatte o arka koltukta baya rahat edeceğimizi düşünüyoruz. Bi de manzara olurda değme keyfimize :smiley:.

Kiralama konusunu ile hallettik gibi... Daha önce fiyat listesini paylaşmıştım.. fuarda tanıştığımız bir firma warwick modelini kiralıyor.. büyük ihtimalle, kiralıycaz öncesinde..

Uayrı için teşekkürler.

merhabalar,bahsettiginiz yatak boyu ve oturma alanı genişligini vantage motorhomes.uk adresinde bulabilirsiniz.ingilterede hava şartlarından dolayı fazlaca karavan içinde zaman geçirme zorunlulugundan dolayı 'front or back seating bed layout' oldukça fazla.yatak olarak king size bed yada superkingsize bed yazarak aratabilirsiniz.eastneukcampervans.co.uk da da size uygun çizimler var.

Teşekkürler. Evet ingiltere ve amerikada bu model çok yaygın. Ancak avrupada çok zor bulunuyor. İngilizin direksiyonu terste, amerikadan getirtmek başlı başına stres.. bu arada, her an 10-20 arası benzer araç satılıyor mobile.de de.. vatandaşlık işi olur olmaz bikaçını gezip karar vericez.

Bu arkadaş bize çok beyin jimnastiği yaptırmıştı. Ne oldu ki? Tapatalk arada gösteriyor eski mesajları.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR