Mühendis Ve Mimar Çiftin Hayalindeki Camper Hakkında Görüşleriniz Lütfen...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan boris none Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 142
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,928

Karavanda köpek için özel bir kapı yaptırmak mantıklı mı?

• Kullanılan toplam oy
    21

Etiketler
.

.
Biraz evvel aradım.
Bay Engels, e-mailin kendisine gelmediğini ve kullanılmış bir 320 nin ellerinde olmadığını ama tekrar yazılırsa yeni 340 için cevap yazacağını söyledi.

Belki fax çekmek daha garanti ?

Abi çok teşekkür ederim. Çok Zahmet oldu size. Bi de ben ariym.. Büyük ihtimalle ingilizce biliyorlardır.

Hangi numarayı aradınız acaba ?

Not: 340 da süper bir tasarım bence.

.

FD5ED55E-FA83-44E5-8F1E-5E8933390732.jpeg

.

Bu gün vize icin gittiğim bir konsoloslukta Web sayfalarında yazmadığı halde geçen seneler sormadıkları uçak biletlerini görmek istediler.
Peki e-ticketi hemen telefonumdan göndereyim deyince,
“Hayır olmaz, kopyalarını ya postayla gönderin ya da fakslayın” dediler.

Hoppalaa !... kendimi hemen geçen yüzyıla ışınlanmış gibi hissettim. :confused:

Evet telgraf, telex sizlere ömür ama fax buralarda hala kullanılıyor.
Gönderenin numarası da görüldüğünden olmalı, e-maile göre nedense daha az manupulatif sayılıyor galiba ?
Üstelik e-mailin spama düşme ya da ekstra yazılıdan geçirtme sorunları var.

Belki sizi şaşırtıp hayal kırıklığına uğratacağım ama :p Avrupa’da birçok yer elektronik ve Cyber yaşamda Türkiye’yle aşık atmakta zorlanıyor.
Bizdeki,
* oldukça fonksiyonel otoban ücretlendirme sistemi,
* fena çalışmayan e-devlet veya e-kurumlar,
* modern internet bankacılığı,
pek de kolay inkar edilemeyecek gerçeklerden olmalı ?

Karavan firmasının faks numarasını görünce o yüzden Boris’e tavsiye etmiştim. Ben 7 senedir kullanmıyorum.

Güvercin ise iftira olmalı. Yaşlıyım ama o kadar da değil. Pes yani....:yum:

...
Boris, biliyorsun Almanya için diğer adresler bu sayfada.

.

Son düzenleme:

.

Bilindiği üzere en kapsamlı olan mobile.de de 147 marka içinde bile nesamesi okunmuyor.

Tek bulabildiğim ise aşağıdaki resimde görülmekte. Sanırım içinde yatarak denemişsinizdir ?
Bence tüm sene yollarda olmak için dolapları az ve dış mobilyaların da depolanması sorunlu galiba ? İki kişinin beraberce masada çalışma durumu da oldukça şüpheli ?

En doğrusu aslında alınacak aracın kiralanmasıydı...

Ekli dosyayı görüntüle 506931

Daha sonra zaten satılacak bir araç için uygun olmayan taraflarını sineye çekerek, mesela evvelki sayfada bahsettiğim alkoven benzeri bir araç benim için alternatif çözüm sayılabilirdi.

Herneyse, umarım sonuçta ben haklı çıkmam ?

.

abi, bu arka oturma grubu sayesinde, yanımıza neredeyse hiç bahçe mobilyası almayacağız.. arka kapıyı açtığımızda, otomatik olarak tenteli ve çok rahat bir oturma grubuna sahibiz zaten..

320 modelinden emin değilim, ancak baktığımız tüm modellerde, bir koltuğun altı tamamen boştu.. oraya da epey birşey sığacaktır..

Herkes, önceliğine göre araç seçiyor.. bizim önceliğimiz, her gün! , 1-3 saat bilgisayar başında çalışmak..

Şu an bunları 72x190 lık koltuğumda uzanarak yazıyorum:smiley:

Uyarılarını teker teker tartışıp not alıyoruz.. lütfen uyarmaya devam et, çok teşekkür ederiz..

.

Bu gün vize icin gittiğim bir konsoloslukta Web sayfalarında yazmadığı halde geçen seneler sormadıkları uçak biletlerini görmek istediler.
Peki e-ticketi hemen telefonumdan göndereyim deyince,
“Hayır olmaz, kopyalarını ya postayla gönderin ya da fakslayın” dediler.

Hoppalaa !... kendimi hemen geçen yüzyıla ışınlanmış gibi hissettim. :confused:

Evet telgraf, telex sizlere ömür ama fax buralarda hala kullanılıyor.
Gönderenin numarası da görüldüğünden olmalı, e-maile göre nedense daha az manupulatif sayılıyor galiba ?
Üstelik e-mailin spama düşme ya da ekstra yazılıdan geçirtme sorunları var.

Belki sizi şaşırtıp hayal kırıklığına uğratacağım ama :p Avrupa’da birçok yer elektronik ve Cyber yaşamda Türkiye’yle aşık atmakta zorlanıyor.
Bizdeki,
* oldukça fonksiyonel otoban ücretlendirme sistemi,
* fena çalışmayan e-devlet veya e-kurumlar,
* modern internet bankacılığı,
pek de kolay inkar edilemeyecek gerçeklerden olmalı ?

Karavan firmasının faks numarasını görünce o yüzden Boris’e tavsiye etmiştim. Ben 7 senedir kullanmıyorum.

Güvercin ise iftira olmalı. Yaşlıyım ama o kadar da değil. Pes yani....:yum:

...
Boris, biliyorsun Almanya için diğer adresler bu sayfada.

.

Bişey danışmak istiyorum yine yeni yeniden :smiley:

Bizi artık baya baya tanıyorsun:smiley:. Sen olsan 320 mi alırdın 340 mı ?

.

Sadece ikisi arasında bir seçim söz konusuysa, 320 yeterli olmalı..

.
7C463E73-EE7C-413B-94D9-EADDA2656DA3.jpeg

.
59868518-F1E2-4190-B4EC-2378D76F8979.jpeg

.

Ama ikisi de bütün sene yollarda olmak için pek uygun değil diye düşünüyorum..

.

Sadece ikisi arasında bir seçim söz konusuysa, 320 yeterli olmalı..

.
Ekli dosyayı görüntüle 507179
.
Ekli dosyayı görüntüle 507180

Haftalardır 320 340 konuşuyoruz hanımla..

320 daha ağır basıyor..

340 ın avantajı, üstte biri rahat rahat uyurken, altta diğeri laptopta vakit geçirebiliyor.. (benzer bir bürstner ile test ettik fuarda)

320 nin avantajı ise, en çok zaman geçirdiğimiz , yarı oturur/yarı uzanır pozisyonun mükemmel olması..

Aracı almamıza yakın, bu iki aracı da inceleyip (her ikisi de varsa tabi) karar vericex diye erteledik şu an..

Bu swift grup, baya bi marka barındırıyor içinde.. hepsinin de baya bi modeli var.. gördüğüm kadarıyla ğrün gamı en geniş grup bunlar.. ne dersiniz abi? Tecrübeniz var mı swift veya alt markaları ile ?

.

Karavanın uygunluğunu, ancak kendi açımdan söylemem isabetli olur. Hatta o bile tam garanti değil. Mesela önceden tersini düşündüğüm halde kamperimizden 2 aydan sonra ayni zevki almamaya başlıyoruz.
Yıl boyu yollarda olsanız da belki tahminimin tersine, karavanınınızı sizler sıkıcı hissetmeyebilirsiniz ?
Belki sadece benzerlerine göre ucuz olup olmadığı , depolamanın sorunlu olup olmayacağı gibi somut şeyleri söylemek yerinde olurdu.

Bu markayı ise daha evvel hiç duymamıştım. 340 ın “dublex” olduğunu bile yeni farkettim.

...
Ama bahçe mobilyasına ihtiyacınız olacağına eminim.
Belki başkaları da düşüncelerini söyleyebilir ?

.

Son düzenleme:

.

Karavanın uygunluğunu, ancak kendi açımdan söylemem isabetlisi olur. Hatta o bile tam garanti değil. Mesela önceden tersini düşündüğüm halde kamperimizden 2 aydan sonra ayni zevki almamaya başlıyoruz.
Yıl boyu yollarda olsanız da belki tahminimin tersine, karavanınınızı sizler sıkıcı hissetmeyebilirsiniz ?
Belki sadece benzerlerine göre ucuz olup olmadığı , depolamanın sorunlu olup olmayacağı gibi somut şeyleri söylemek yerinde olurdu.

Bu markayı ise daha evvel hiç duymamıştım. 340 ın “dublex” olduğunu bile yeni farkettim.

...
Ama bahçe mobilyasına ihtiyacınız olacağına eminim.
Belki başkaları da düşüncelerini söyleyebilir ?

.

Sıktım sanırım üyeleri böylesi detaylarla.. :(

Terk ettiler sayfayı :smiley:

yooo..
ilgi ile takipteyiz.

İyi geldi valla bu cevap. :smiley:

Peki efenim düşünceleriniz nelerdir ? :smiley:

1 ila 2 yıllık aralıksız seyahat ve karavanda çalışıp, yaşamak için !

1- swift rio320 mi?

2-4 yaşında ikinci el istiyoruz ama bilgi olması açısından; solarlı sıfırı: 60.000euro civarı

karşılaştırmalı video)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=VH55KrqaGYA&t=223s

video 2)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=gi9tVivSUdA

Avantajları;
- iç yüksekliğine hanım rahat sığıyor.
- şoför üstü camlı sunroof var.
- arka kapısı tente gibi açılıyor. (gerçi bu nadiren dezavantaj da olabilir)
- en ama en çok zaman geçirdiğimiz , yarı-yatar pozisyondaki elde telefon/kucakta laptop pozisyonu için muhteşem..

Dezavantajları;
- tüplü.
- çok azcık büyük. Boy:6.40 yüks:285 (Dağ yollarında gezme, şehirde Park etme sorunları ve feribotlarda ekstra ödemeler)
- biri laptopta çok rahat çalışırken(arkada), diğeri çok rahat uyuyamıyor(arkada)..
- biri çok rahat uyurken(arkada), diğeri laptopta çok rahat değil(önde)

2- swift rio340 mı ?

2-4 yaşında ikinci el istiyoruz ama bilgi olması açısından; solarlı sıfırı: 63.000euro civarı

karşılaştırmalı video)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=VH55KrqaGYA&t=223s

video 2)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=HZ6r8g8vK1o&t=104s

Avantajları;
- iç yüksekliğine hanım rahat sığıyor.. ama arka grubun orda yükseklik 175 e düşüyor.. (tavandaki yataktan ötürü)
- şoför üstü camlı sunroof var.
- arka kapısı tente gibi açılıyor.
- biri laptopta çok rahat çalışırken(arkada), diğeri çok rahat uyuyor(arkada üstte)..
- şoför arkası koltuğu var.. (sökülüp yerine elbise vs. dolabı yapılacak büyük ihtimalle)

Dezavantajları;
- tüplü.
- çok azcık büyük. Boy:6.40 yüks:285 (Dağ yollarında gezme, şehirde Park etme sorunları ve feribotlarda ekstra ödemeler)
- en ama en çok zaman geçirdiğimiz, yarı-yatar pozisyondaki elde telefon/kucakta laptop pozisyonu için iyi değil..

3- autosleepers warwick mi ?

2-4 yaşında ikinci el istiyoruz ama bilgi olması açısından; solarlı sıfırı: 70.000euro civarı

video 1)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=GHhfSwpsz48

video 2)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=1z8wngR7Y-Y

Avantajları;
- birazcık daha küçük. (boy:600, yüks: 264, genişlik 12 cm daha dar)
(Az daha pratik gezmek ve park + feribotlarda daha ucuz seyahat+ büyük ihtimalle daha az yakıt..)
- lpg tankı.. (tüp bitme bulamama derdi yok.. en önemlisi, lav taşlı mangal ile mangal kömürü derdi yok..) :D

Dezavantajları,
- iç yüksekliği 1.88.. hanım terlikle 1.89.. saçını bile toplayamıyor.. (ayrıca heki köşeleri 186)
- biri laptopta çok rahat çalışırken(arkada), diğeri çok rahat uyuyamıyor(arkada)..
- biri çok rahat uyurken, diğeri laptopta çok rahat değil(önde)
- şoför üstü camlı sunroof yok..
- arka kapısı normal kapı şeklinde açılıyor.

aslında bu yazım biraz günlük amacı da gördü.. bu kadar net şekilde, özümseye özümseye bu 3 modeli karşılaştırmamıştım hiç..

4- sizce de bahçe mobilyasına çok ihtiyacımız olur mu? (Sanırım mesut abi, karavana 10-50 m. mesafede bir yerde oturmak için ihtiyacımız olacağını söylüyor..) Bunun için 2 katlanır sandalye ve katlanır 2 puf düşünüyoruz. Ama 3. sandalye almayacağımız konusunda hemen hemen eminiz.. bunlar dışında ne gibi bahçe mobilyası ihtiyacı olabilir ?

son olarak, bu yazıyı okuyan tecrübeli/tecrübesiz birileri daha varsa, eleştirilerini veya destekledikleri noktaları lütfen paylaşabilir mi? çünkü hepi topu 6 ayımız kaldı(amin) araştırıp almak için..

şimdiden teşekkürler..

son not: olabildiğince kısa videolar seçtim :D:D

İyi geldi valla bu cevap. :smiley:

Peki efenim düşünceleriniz nelerdir ? :smiley:

son olarak, bu yazıyı okuyan tecrübeli/tecrübesiz birileri daha varsa, eleştirilerini veya destekledikleri noktaları lütfen paylaşabilir mi? çünkü hepi topu 6 ayımız kaldı(amin) araştırıp almak için..

şimdiden teşekkürler..

Öncelikle swift rio320 ile rio 340 arasında tercih yapılması gerekirse,340 tavandaki yatak nedeniyle oturma /yaşam alanında hareket ettiğinizde uzun boyunuzdan dolayı sürekli başınız önde olmak rahatsız edici olmalı.Bu nedenle 340 ı ben tercih etmezdim. Swift ler arasıdaki tercih rio 320 olurdu.

Swift rio 320 ile autosleepers warwick arasında tercih yapmak isteseydim. Sürekli dolaşacağınız belirttiğiniz için İki karavanın yakıt tüketimlerini bilmek gerekir.
Gezi boyunca tahmini yapacağınız kilometrelere göre ciddi fark yaratmıyorsada swift rio 320 derim.

sıfır almak istediğinizde
rio 320 için 60 bin euro
autosleepers warwick içinde 70 bin euro demişsiniz.arada 10 bin euro fark var.
Bu farkla rio 320 nin uzunluğundan dolayı, otoban,tünel veya feribotlarda oluşan farkı rahatlıkla karşılarsınız sanırım.

Ayrıca zaten autosleepers warwick iç yüksekliği terlik dahil boy uzunluğunuz altında kaldığı için zaten sıkıntı oluşturacaktı.
Toplarsak üç seçeneğiniz içinde bende rio 320 derdim .

biz de zaten aynı noktadayız ama yine de, 3. kişilerden fikir almakta fayda var.. :smiley:

hele ki bilgisiz olduğumuz bi konuda..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR