''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,448

geziler bölümünde muhabbet durumu

• sadece foto ve kısa açıklama olsun

Kullanılan: 16 13.4%
  • konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun

Kullanılan: 86 72.3%
  • her türlü muhabbet serbest olsun

Kullanılan: 17 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ynt: ''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet taraftarıyım.forumun içinde de bahsedildigi gibi sadece bizler bu sayfalardan faydalanmıyoruz..bir çogumuz birbirimizi tanıyor olabiliriz..ama denildigi gibi muhabbet i muhabbet köşesinde ahlaki,siyasi vs... kurallar çerçevesinde rahatca paylaşıyoruz...gezenbilir ile yanı tanışmış veya google dan bi şekilde bizim gezilerimiz,etkinliklerimiz ve teknik konularda bilgi amaçlı forumlarımızı okudugunda nasıl desem....hoş olmaz alakasız muhabbet...(ben internette arama vasıtası ile üye olanlardanım)

Etiketler

Kanyon_Jimny' Alıntı:
ancak unutmayın ki üyeler olmazsa moderatörlerde siteyi kendi başlarına bir yere getiremezler o yüden üyeler moderatör e değil moderatrler üyelere uymalıdır. sonuçta burada kimse sürü değil ki başlarında çobnla dolaşmak zorunluluğu bulunsun.

Anketlerde görüldüğü gibi üyelerin büyük bir çoğunluğu zaten sizin savunduğunuz gibi "sınırsız geyiğin" olmamasını istiyor... Lütfen çoğunluğun tercihine saygı duyunuz... Konu bütünlüğünü bozmayacak şekilde, konuyu başlığından saptırmayacak şekilde her türlü muhabbet edilir, ama azı karar çoğu zarar olacak şekilde...

Ayrıca birçok konuda olduğu gibi bu konuda da henüz forumu tam kavrayamamışsınız. Ben forumda yüzbinlerce üye olsun istemiyorum zaten... İsteseydim emin olun bunu çoktan yapardım. Forumla alakası olmayan 250bin üye olacağına, bu forumdaki konulardan en az birine meraklı, bilgi paylaşmak isteyen veya paylaşılan bilgiyi hazmetmeye çalışan 25bin üye olsun. Ben üye sayısıyla değil, içeriğin zenginliği, kalitesi ve en önemlisi seviyesiyle övünmek istiyorum. Ayda 15milyon ziyaretçisi olan Türkiyeye mal olmuş bir sitenin anasayfasına GEZENBİLİR yazdırabilecekken yazdırmıyorum. Çünkü o 15 milyonun kim olduğunu, ne olduğunu bilmiyorum ve korkuyorum, buradaki seviyeyi bozmalarından korkuyorum. Bana o 15 milyon lazım değil. Gezenbilir ayda 300bin tekil kişi tarafından ziyaret ediliyor ama ayda sadece 3000 kişi üye oluyor... Ben bununla övünüyorum, çünkü içerikle alakası olmayan 297bin kişi foruma üye olmadan çıkıp gidiyor. Aradığı bilgiyi alıyor, okuyor, bilgisayarına kopyalayıp gidiyor... Ben bunu istiyorum zaten, bize faydası olmayacak kişi foruma üye olmasın. Forumları okumak için, yazılanların çıktısını almak için foruma üye olmaya gerek yok, alsın neye ihtiyacı varsa ve kapatsın forumu. Yarın tekrar bilgiye ihtiyacı olursa yine gelsin yine alsın... Bize, bizimle birlikte bilgiyi paylaşacak, paylaşılan bilgiyi alacak ve en önemlisi de bunları yaparken seviyeyi en üst düzeyde tutacak üyeler lazım... Seviyeyi en üst seviyede tutmak demek muhabbet etmemek demek değildir. En dibine vurulmuş geyik dahi seviye korunduğu sürece herkesi eğlendirir. Ama dozu kaçmış geyikten 3-5 kişi dışında kimse haz almaz...

Ben bunları sizlerin kötülüğü için veya sizleri kırmak için söylemiyorum. Ortalama bir seviye hepimiz için en iyisi olacaktır. Bilgiye erişim zorlaştıkça Gezenbilir işlevselliğini yitirir. İşe yaramaz bir geyik sitesi olur çıkar. Gezi yazılarınızın 3 sayfası fotoğraf, 2 sayfası gezi hakkında bilgi içerip, kalan 90 sayfası geyik olursa sizin gezi yazınızdan kimin nasıl faydalanmasını beklersiniz? Bir gezi sayfasının 3 sayfası fotoğraf, 2 sayfası gezi hakkında notlar, 1-2 sayfası da muhabbet olursa bundan güzeli ne olabilir ki? Sizin başka bir yerde yazdıklarınızı gördüm, orada gezi yazılarınızın 90 küsür sayfalara çıkmasıyla övünmüş, bunun içerik açısından "en kaliteli geziler" sınıfına girdiğini yazmışsınız... Bu çok büyük bir yanılgıdır arkadaşlar. Eğer içeriği geyik muhabbeti dolu 90 küsür sayfalara çıkmış konuları "kaliteli" olarak sınıflandırıyorsanız aynı görüşte olmadığımı tekrar belirtmek isterim...

Sevgiler, saygılar...

Bu arada şunu da belirteyim, Serbest Muhabbet konuları içinde dilediğiniz gibi geyik veya muhabbet edebilirsiniz. O bölümlere çoğu yönetici bakmıyor bile, çünkü kontrolu üyelerin kendisine bırakılmış durumda. Toplumun genel ahlak kurallarına uyulduğu sürece dilediğinizi sınırsızca yazabilirsiniz, aşırıya da kaçabilirsiniz. Ama lütfen çok rica ediyorum, genel konular içinde konuyu başlığından saptırmayacak şekilde muhabbetimizi edelim.

bence arkadaşlar burda moderatör veya üye önemli olan sorumlu davranmak yirmi beş bin üyesi olan bir formda dışlanmamak ve toplum düzenini bozmamak acısından kural ve kaydelere uymakta fayda vardır konulan kurllar formdaki herkezin daha kaliteli sohpetler etmesi ve bilgi paylaşması içindir ülkede demokrasi var demokrasidede careler tükenmez ;) ;) ;)

burada zaten şu an üyeler rahatsızmı olmuş yada ne biliyim şikayetmi varda böyle bir anket yapılıyor anlamış değilim ve herkez halinden memnunken neden böyle bir tartışma konusu açıldı onuda anlamış değilim yani bilemiyorum ben sadece şu an düşündüklerimi yazıyorum ama okadarda abartılı birşey yok ortada sanırım netteki diğer forumlarada bakarsanız çok fazla kısıtlama var ve insanlar hakkınızda yanlış düşünmeye başladılar gibi nasıl yanlış onuda açıklıyım ben açık sözlüyümdür kusura bakmasın kimse ben herkezin yüzüne konuşurum insanlar yaa üye sayısı düşükken böyle bişey yoktu ama son zamanlarda ne oluyor yaaa demeye başladılar bile sayın yöneticiler sonuçta yine üstüne basa basa söylüyorum insanlar bu siteye biraz olsun günün yada haftanın stresini atmak için fotoğraflara bakmak yada organizasyonlara katılmak için ama sters atacağına insanlar böyle stres oluyor bence SAYGILAR.....

Kimseye stres atamazsınız mı diyoruz ?
Tüm bu anlatılanlardan bir şey anlamadığınıza inanmıyorum. Siz anladınız.
Bunları forumda açık açık konuşmamız konuya verdiğimiz önemi göstermiyor mu ?
Hiç bir yöneticinin açıklama yapma ihtiyacıda yoktur. Kurallar kendi tasarrufumuzdadır ve uygulanmak için vardır. Bizlerde dahil herkes uymakla yükümlüdür. Başka sözüm yok.
Selamlar.

Ben stres atmak için girmedim hiç gezenbilir e aksine diğer araçlarda yapılanları görüp eksiklerimi farkettikçe strese girdim. Bizim buralarda olmayan doğa güzelliklerini görünce iç geçirdim hep. Bir amaç uğruna buradayım ben. Sevdiğim bir işin inceliklerini öğreniyorum, ilerisini tahmin ediyorum. Bilgi ediniyorum. Kimsenin boş muhabbeti bana fayda sağlamaz. Stres atmak isteyen bence başka bir eğlence bulsun kendine. Site gezenbilir. Boş konuşanbilir modu bize ters.

her sey yerlı yerınde guzeldır. ılkokuldan berı ogretılen bırsey vardır hepımız bunu bılırız sanırım.
DERS TE DERS TENEFUSTE TENEFUS.
her sey konu altında kalırsa daha ıyı ve aradıgımız bılgıyı daha rahat ve temız buluruz.

Atasözü:
Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir.

Açıklaması:
Söyleyeceği sözün ne anlam taşıdığını, ne gibi sonuçlara yol açacağını düşünmeli; derleyip toparlamalı, ondan sonra söylemelidir insan. Eğer söz ağza geldiği gibi, bir tartıdan geçirilmeden söylenirse insanın başına umulmadık dertler açabilir.

Atasözü:
Söz var iş bitirir, söz var baş yitirir.

Açıklaması:
Sözün insan üzerindeki etkisi tartışılmaz. İyi, güzel, akıllıca ve yerinde söylenmiş sözler çoklukla insanlar üzerinde olumlu etkiler bırakır; inandırıcı, kabullendirici, yumuşatıcı bir rol oynayarak rayından çıkmak üzere olan işleri bir düzene sokar. Bunun yanında, kimi kırıcı, kaba, sert, düşünülmeden söylenmiş, ölçüsüz sözler de kimi tepkilere yol açar; anlaşmazlıklara, kavgalara sebep olur; işler çıkmaza girer,

aslında bu aile ici tartısma ve demokratik yaklasım sırasında benim gozlemledigim bir sey var ki takdire sayan!
site yonetimi, inanılmaz bir bicimde "yuksek aidiyet duygusu" yaratmayi basarmis hepimizde. araclarimizin uzerine gezenbilir stickeri yapistirmamiz icin bizi kimse zorlamiyor. bu grubun bir uyesi olmayi ve bunu duyurmayi biz tercih ediyoruz. dolayisiyla guven'e verdigim destekten cark etmis degilim. ancak cok ciddi bir veri deposunun icinde bazen istemsiz, bazen de bile isteye yarattigimiz "sarakaya alma" durumu nedeniyle kimi zaman 'samanlikta igne aramak' zorunda kaldigimi (cem'den geri kalmayayim dedim ;D), kendi kendime soylendigimi de itiraf etmeliyim.
zaten daha once tesekkurlerimi ifade etmistim ama ayni seylerden keyif aldigim, hic tanimadigim insanlarla ilk andan itibaren dayanisma duygusunu ve paylasimi yasadigim bu platformun kuruculari, yoneticileri bir misyonu da ustlenmis durumdalar. ilk olmak her zaman zordur. bu icerikte bir baska site de mevcut olmadigina gore demek ki baska zorluklari ve ozveri isteyen yonleri de var inancindayim.

yolun dısında da hayatta kalmak icin uygulamak zorunda oldugumuz kurallar var ve daima olacaklar. biz istesek de istemesek de...

bilmem katilir misiniz?

saygilarimla,

timucin merdanoglu

Özetle şunu söyleyebilir miyiz o zaman?

Biz üyeler, (tabii moderatörler de dahil olmak üzere) muhabbet başlığı dışındaki gezi başlıklarında konu bütünlüğünü bozmayacak şekilde sınırlı sohbet edeceğiz. Uyarı aldığımızda bunu kişiselleştirmeyip olgunlukla karşılayacağız.

Yöneticiler, konu bütünlüğünü bozmadan yapılan sohbetlere hoşgörü gösterecekler ancak sınırın aşıldığını düşündüklerinde müdahale edecekler.

Yanlış anlaşılmasın, moderatörlere ne yapacaklarını söylemek haddime değil, sadece durumun bir özetini çıkarmak istedim.

Bir atasözü de benden bu durumda; ''aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız edersin.''

concrete' Alıntı:
Özetle şunu söyleyebilir miyiz o zaman?

Biz üyeler, (tabii moderatörler de dahil olmak üzere) muhabbet başlığı dışındaki gezi başlıklarında konu bütünlüğünü bozmayacak şekilde sınırlı sohbet edeceğiz.

tamam! anladim. uzun cümleler kurma diyorsun... ;)

himmm. az once ilginc bir sey oldu. mesajinin geri kalani sonradan sayfama dustu.

Ben yanlışlıkla yarım mesajı sayfaya yükledim. Sonra gerisini ekledim :smiley:

Hazır yazı kısmı konuşuluyorken birde görseller konusu gözden geçirilsemi acaba?
Örneğin; Lastiği 5 cm kalkmış bir arabanın veya çamura batmış bir arabanın sağından solundan önünden arkasından olmak üzere onlarca resmi konmasa ne dersiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri