Ynt: ''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..
Kanyon_Jimny' Alıntı:
ancak unutmayın ki üyeler olmazsa moderatörlerde siteyi kendi başlarına bir yere getiremezler o yüden üyeler moderatör e değil moderatrler üyelere uymalıdır. sonuçta burada kimse sürü değil ki başlarında çobnla dolaşmak zorunluluğu bulunsun.
Anketlerde görüldüğü gibi üyelerin büyük bir çoğunluğu zaten sizin savunduğunuz gibi "sınırsız geyiğin" olmamasını istiyor... Lütfen çoğunluğun tercihine saygı duyunuz... Konu bütünlüğünü bozmayacak şekilde, konuyu başlığından saptırmayacak şekilde her türlü muhabbet edilir, ama azı karar çoğu zarar olacak şekilde...
Ayrıca birçok konuda olduğu gibi bu konuda da henüz forumu tam kavrayamamışsınız. Ben forumda yüzbinlerce üye olsun istemiyorum zaten... İsteseydim emin olun bunu çoktan yapardım. Forumla alakası olmayan 250bin üye olacağına, bu forumdaki konulardan en az birine meraklı, bilgi paylaşmak isteyen veya paylaşılan bilgiyi hazmetmeye çalışan 25bin üye olsun. Ben üye sayısıyla değil, içeriğin zenginliği, kalitesi ve en önemlisi seviyesiyle övünmek istiyorum. Ayda 15milyon ziyaretçisi olan Türkiyeye mal olmuş bir sitenin anasayfasına GEZENBİLİR yazdırabilecekken yazdırmıyorum. Çünkü o 15 milyonun kim olduğunu, ne olduğunu bilmiyorum ve korkuyorum, buradaki seviyeyi bozmalarından korkuyorum. Bana o 15 milyon lazım değil. Gezenbilir ayda 300bin tekil kişi tarafından ziyaret ediliyor ama ayda sadece 3000 kişi üye oluyor... Ben bununla övünüyorum, çünkü içerikle alakası olmayan 297bin kişi foruma üye olmadan çıkıp gidiyor. Aradığı bilgiyi alıyor, okuyor, bilgisayarına kopyalayıp gidiyor... Ben bunu istiyorum zaten, bize faydası olmayacak kişi foruma üye olmasın. Forumları okumak için, yazılanların çıktısını almak için foruma üye olmaya gerek yok, alsın neye ihtiyacı varsa ve kapatsın forumu. Yarın tekrar bilgiye ihtiyacı olursa yine gelsin yine alsın... Bize, bizimle birlikte bilgiyi paylaşacak, paylaşılan bilgiyi alacak ve en önemlisi de bunları yaparken seviyeyi en üst düzeyde tutacak üyeler lazım... Seviyeyi en üst seviyede tutmak demek muhabbet etmemek demek değildir. En dibine vurulmuş geyik dahi seviye korunduğu sürece herkesi eğlendirir. Ama dozu kaçmış geyikten 3-5 kişi dışında kimse haz almaz...
Ben bunları sizlerin kötülüğü için veya sizleri kırmak için söylemiyorum. Ortalama bir seviye hepimiz için en iyisi olacaktır. Bilgiye erişim zorlaştıkça Gezenbilir işlevselliğini yitirir. İşe yaramaz bir geyik sitesi olur çıkar. Gezi yazılarınızın 3 sayfası fotoğraf, 2 sayfası gezi hakkında bilgi içerip, kalan 90 sayfası geyik olursa sizin gezi yazınızdan kimin nasıl faydalanmasını beklersiniz? Bir gezi sayfasının 3 sayfası fotoğraf, 2 sayfası gezi hakkında notlar, 1-2 sayfası da muhabbet olursa bundan güzeli ne olabilir ki? Sizin başka bir yerde yazdıklarınızı gördüm, orada gezi yazılarınızın 90 küsür sayfalara çıkmasıyla övünmüş, bunun içerik açısından "en kaliteli geziler" sınıfına girdiğini yazmışsınız... Bu çok büyük bir yanılgıdır arkadaşlar. Eğer içeriği geyik muhabbeti dolu 90 küsür sayfalara çıkmış konuları "kaliteli" olarak sınıflandırıyorsanız aynı görüşte olmadığımı tekrar belirtmek isterim...
Sevgiler, saygılar...