''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,451

geziler bölümünde muhabbet durumu

• sadece foto ve kısa açıklama olsun

Kullanılan: 16 13.4%
  • konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun

Kullanılan: 86 72.3%
  • her türlü muhabbet serbest olsun

Kullanılan: 17 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ynt: ''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

Arkadaşlar konuyu başından beri takip ediyorum msj yazmayada hiç niyetim yoktu açıkçası, ama herkesin göz ardı ettiği konular var bunu en güzel şu örnekle anlatmaya çalışıcam size ;

Yonja diye bir site vardı neredeyse herkesin üye olduğu, konusu direk arkadaşlık olan bir form sitesi mutlaka bilenler vardır içinizde.aslında bugünkü facebook atası dene bilir bu siteye,bizler o sitede başka nick ve isimler kullanarak milletle dalga geçer resimler koyardık anlattığım olaylar 2000 -2001 senesi binlerce insan atlayıp bize teklifler yağdırır bizde milletle dalga geçerdik eğlenirdik bu olay baya sürdü bizde :D buraya kadar herşey keyifli idi, ama birgün benim kendi kullandığım sayfa açılmadı ve bir msj vardı bana gelen içerik aşşağı yukarı şuydu msjda;

........... falanca nick ve şifreyle girmiş olduğunuz sayfadaki form harici davranışlardan dolayı bu msj size bir ihtardır bu tutumdaki msj ve yorumlara devam ederseniz sizin kendi üyeliğiniz iptal edilicektir diye ! biz şoktayız ne oluyo falan olduk ve yaklaşık 3 gün ben siteye giremedim hiçbir şekilde , ve o site açık bir formda değildir şahsa özel sayfa üzerinden gider herşey .3 gün sonra sayfam açıldı ve biz oynadığımız oyundan mecburen vazgeçtik pabuç baya pahalıydı çünkü.

Burada benim anlatmak istediğim şey bu msj bana kimin çektiği belli değildi sarıçizmeli mehmet ağa ve ben kimseye bi şekilde neden,niçin ,niye yada başka bir şekilde hesap sormak diyicem ama yanlış anlaşılmasın bu, sebep soramadım çünkü hiç tanımadığım X bir şahıstı bu kişi dolayısıyla o kişiye bir kızgınlığım olamazdı, belki en yakın arkadaşımdı ama ben asla bunu bilemedim. anlatmak istediğim gezenbilirde konularla ilgilenen herkes biliniyor modöretör olarak, bu deşifre edilme belirli bir süre sonra form gereği uygulanması gereken kuralların yaptırımında insanları karşı karşıya getirebiliyor , sonuçta herkes arkadaş gezilerde bir aradayız ben msj yazdığım konulardaki bütün benden sorumlu olan kişlerle dostum ama şunu çok iyi biliyorumki biz gezenbilir olarak genele açık bir formuz burası sadece benim ,ahmedin,mehmedin yani kısaca bizim formumuz değil ! ben bir yerde bir şekilde hata yaparsam uğur abi veya nadir abi veya yavuz abi ,mustafa abi bu konuyu edirnede evinde okuyan X şahısı düşünerekte hareket ediyor.

Ben aynı olayı forma ilk girdiğim zaman yaşadım hatta bunu msj olarakta yazmıştım forma . lastik araştırıyodum ve bana link gönderdi birisi bak bu sana yardımcı olur diye,aynen bahsettiiğimiz sorun olan insanların ikili diyologlarından zaten hiç birşey bilmediğim bir konudan dahada ambele olarak çıkmış , kafam allak bullak olarak ayrılmıştım !!bu başka konulardada oldu hatta ergun abi bana panikatak demeye başlamıştı artık çünkü öğrenmek istediğim konularda gerçekten ambele ayrılıyor ya bunu ne yapmalıyız diye sürekli soruyodum ,biraz bilinçli msjları olanlara ise binlerce özürle özelden msj atıyordum derdime derman olsunlar diye. konu gezilere gelince ben bile sadece artık sadece resimlere bakıp bütün yazıları atlıyorum neredeyse :D

bu yazdığım msj kimseye bir cevap değildir bunu belirtmek isterim , benim sadece kendi düşüncem ve yaşadıklarım doğrultusunda tecrübelerimdir arkadaşlar hepinize selamlar ;)

Etiketler

bu tür konuları daha önce olduğu gibi yöneticilere bırakmak en iyisi.üyelik çok basit ve her an yeni üyeler aramıza katılıyor.konuya hakim olmadan yeni gelen üyelerin de fikir beyan etmek istediklerinde sil baştan yeniden başlamak gerekebilir.ben her tür muhabbete evet dedim.ama üye olduğumdan bu yana yazdıklarıma bakarsanız her tür muhabbetin içinde olmadığımı net görürsünüz.otokontrol en önemli nokta.hertür muhabbeti(siyaset,din,hakaret,yalan haber,reklam...haric)serbest bırakmak gezi dostlarımızı da iyi tanımamıza arazide kimi yanımızda görmek isteyeceğimize de ışık tutuyor ki bu benim için önemli.gezi yazılarında en büyük geyik hiç bir uyarı almamasına rağmen geziniz çok güzel olmuş,paylaşımınız için teşekkür ederiz.beşyüz kişi böyle yazsa silinmeyecek gene sayfalar dolacak zzor işler yani...

Ates, mesajini gorunce once agresif tonda biseyler yazdigini dusundum dogrusu :smiley: Biraz boyle bir imajin olusmus bende nedense. Aradim ama bulamadin boyle bisey mesajinda. :smiley:
Burada daha coooook birbirimzi taniyacagiz demekki...

ates' Alıntı:
ahhhhhhh o lastik konusu benide mahfetti bi link göndermişler arkadaşlar baktım ama anlaya bilene aşkolsun hala anlamadım AT mi almalıyım yoksa MT mi !! bu gidişle ben değil lastikçi karar verecek galiba ne olacağına !çünkü çok haklı olarak insanlar yok hamuru yumuşak,yok buzda şöyle ,yok çamuru sıyırmaz ,asfaltta yazık olur, çamura battımı çıkamaz şeklinde çok bilinçli konuşup tartıştıkları için benim gibi konunun acemisi olanlar sadece kafa karmaşıklığıyla çıkıyolar o sayfadan ve bu gidişle en yakın lastikçide alıyolar soluğu tahminimce ???

YERİ GELMİŞKEN ARKADAŞLAR BİZ HANGİ LASTİĞİ ALICAZ :D :D :D :D :D
[/quote

:D :D :D güldürdün beni güven gece yarısı baya valla :D :D

concrete' Alıntı:
Buradaki tartismalar neticesinde yoneticilerin, sohbetleri silerken ya da uyari yazarken bireysel olarak kriterlerini tekrar gozden gecirmelerini saglamis olduk. Sohbetin onemine inanan ve bunun aktivitelerin de ayrilmaz bir parcasi oldugunu dusunen bir cok insan oldugunun farkindalar. Mudahale ederken daha dikkatli olacaklardir ve ayni standardi uygulamak konusundada daha ortak kisisel degerlenmdirmeler yapmislardir eminim. Tabii bu konuyu bir cok kisiyle paylastikleri icin de daha rahatlardir.

Bence siz birşey sağlamış değil GEZENBİLİR yöneticilerini tanımlamış oldunuz. Bunun için teşekkür borçluyuz. Forum yöneticileri tarafından dikkat ve özenle yapılan uyarılar, sitenin kalitesini yansıttığı gibi, site için emek harcayan kişilerinde kalitesini yansıtmaktadır. Bu başlıktaki yönetici arkadaşlarımın yorumları da bunu gösterir.

Sohbetin öneminin farkındayız, bunun farkında olduğumuz için sık sık etkinlik düzenleyip biraraya geliyoruz.

Özetle; amaç farklı olduğunda sitenin renk teması üzerine bile saatlerce tartışılabilir. Ama maksat yapıcı bir sonuca varmaksa, saygı çerçevesinde konuyu uzatmaksızın buna ulaşılabilir.

Yapıcı yorumlarınız, bilgi paylaşımınız ve dozunda sohbetiniz ile forumumuzda yer almanız dileğiyle...

berksito' Alıntı:
Bence siz birşey sağlamış değil GEZENBİLİR yöneticilerini tanımlamış oldunuz. Bunun için teşekkür borçluyuz. Forum yöneticileri tarafından dikkat ve özenle yapılan uyarılar, sitenin kalitesini yansıttığı gibi, site için emek harcayan kişilerinde kalitesini yansıtmaktadır. Bu başlıktaki yönetici arkadaşlarımın yorumları da bunu gösterir.

Sohbetin öneminin farkındayız, bunun farkında olduğumuz için sık sık etkinlik düzenleyip biraraya geliyoruz.

Özetle; amaç farklı olduğunda sitenin renk teması üzerine bile saatlerce tartışılabilir. Ama maksat yapıcı bir sonuca varmaksa, saygı çerçevesinde konuyu uzatmaksızın buna ulaşılabilir.

Yapıcı yorumlarınız, bilgi paylaşımınız ve dozunda sohbetiniz ile forumumuzda yer almanız dileğiyle...

"saglamis olduk" derken ozne olarak zaten bu tartismaya katilan herkesi kastetmistim, asla kendimi ya da birilerini degil. Anlam itibari ile de bu tartismanin bu konuda biseyler sagladigina ya da en azindan fayda sagladigina inaniyorum. Son haftalarda sohbet konusundaki uyarilarin artmis ancak yonetici arkadaslarin bu uyarilardan once bir duyuru yada dikkat cekme anlaminda bir iletisimine rastlamamistim. Bu konuda iletisim kurulmus ve biraz gec te olsa bir duyuru yapilmis oldu.

Burada bazen saatlerimi harcayacak kadar cok sey buluyorum. Bunlarin en basinda kalite var. Bu da once yonetimden, sonra uyelerden kaynaklanir. Ancak herhengi bir taraf teklerse, kalite ucar gider.

Herkes iyi ki var ve burada. Tesekkurler.

2010 icin fotograf konusunda aktivite yapacak kadar kendimi gelistirme planim var. Cok yakinda gorusmek uzere...

yunus bager' Alıntı:
benim tek istediğim off road ve diger gezileri paylaşan arkadaşlar elini çabuk tutsun yada önceden alt yapısını hazırlasın bir anda yüklesin ondan sanra muhabbete devam
ilk başlarda bende konu daha başındayken araya girip bişeyler yazardım artık bekliyorum foto ve anlatımlar bitsin ondan sonra

selamlar saygılar
yunus..

Yeni konu açan üyelere, o konuyu kilitleme yetkisi de verilsin.
Böylece etkinliğin tüm fotoğrafları,hikayesi,ulaşım bilgileri vs vs bilgileri paylaştıktan sonra konuda ki kilidi kaldırıp diğer üyelerin mesaj yazımına açması gerekir.
Yeni konu açılırken yönetici arkadaşlarımız da konuda ki kilit açılıncaya kadar mesaj yazmaması çok iyi olur.

TezzMertek' Alıntı:
Yeni konu açan üyelere, o konuyu kilitleme yetkisi de verilsin.
Böylece etkinliğin tüm fotoğrafları,hikayesi,ulaşım bilgileri vs vs bilgileri paylaştıktan sonra konuda ki kilidi kaldırıp diğer üyelerin mesaj yazımına açması gerekir.
Yeni konu açılırken yönetici arkadaşlarımız da konuda ki kilit açılıncaya kadar mesaj yazmaması çok iyi olur.

birkaç saatlik geçici bir zaman verseler bile yeterli sonra otomatik olarak açılsın kilit güzel olur ama

bir gezi sayfasını sadece bir kişi açabiliyor ama gezilere onlarca kişi katılıyor foto ve yorum yazmak için beklemeleri dogru olmaz
olması gereken biz üyelerin bilinçlenmesi

Yunus bey,
Etkinliğe ait yeni konuyu etkinliği düzenleyen Gezenbilir Üyesinin açması gerekir.
Etkinlik ile ilgili her türlü bilgiyi paylaşıncaya kadar konunun kilitli kalmasını tercih ederim.
Moderatörü olduğum Doğa Yürüyüşlerinde konu açıp içerik yüklerken araya farklı mesajlar girmemesi için (aynı konu ile ilgili olsa bile) konuyu kilitliyorum.
Tüm işlemlerin bitince konuyu açıyorum.
Kilitleme konusunda şikayet almadım şimdiye kadar.
:smiley:

Sürekli yeni gezi konuları açan 1-2 arkadaşda keşke bende kilitleyebilseydim dediler kaç kez.

Murat iyi güzel de.. Tamam geziyi yaptık.. Sen eklerken kilitledin başlığı.. Ama benim ekleyeceğim fotoğraflarda var. ve gelmişim foruma eklemek istiyorum :D Senin işlerinin bitmesini mi bekleyeceğim aynı etkinlik ile ilgili fotoğraf eklemek için.. Ya ben senden hızlı isem fotoğraf hazırlayıp eklemekte :D haksızlık değil mi beklemek o zaman..
O uygulama biraz bencilce geldi bana

Foto ekleme konusunda benim hızıma yetişmek pek kolay olmasa gerek Esra'cığım.

Ankara'nın otobüs işletmesini kısaltması EGO idi. Açılımı ise Erken Gelen Oturur.
:p

Olacak o kadar kadı kızında kusur Esra'cığım.

Teknik olarak bu mümkün mü? Yani her yeni başlık açanın başlığı kilitleme yetkisine sahip olması mümkündür eminim ama, örneğin bu kilitlemenin otomatik olarak 24 saat sürmesi ve kilidin kendiliğinden açılması...

Bu öneri çok ilginç geldi bana da. Kendi açtığım gezi başlığında bu seçeneğin uygulanıyor olmasını isterim doğrusu...

24 Saat sürmesi çok uzun olur.
Konuyu açan kişi etkinliğe ait fotoğrafları ve gerekli bilgileri (Ulaşım-konaklama-bilinmesi gerekenler vb.) yazdıktan sonra son mesajında kilidi rahatça kaldırabilir.
Bilgiler ile kastım ;

TezzMertek' Alıntı:
Kamp alanının görsel ulaşım bilgileri ;

KavakldereAraYoluRota.jpg

Bornova'dan Kemalpaşa istikametine giderken Belkahve'ye varmadan Taş Ocaklarının girişinin tam karşısında kalan sağ sapakta Kavaklıdere Köy tabelasını görebilirsiniz.

Ayrıca Gümrük'ten 117 nolu Kavaklıdere - Gümrük ve Bornova Metro Hareket Merkezinden 317 Nolu Bornova Metro - Kavaklıdere otobüsleri ile de Kavaklıdere Köyüne ulaşıp 6 kilometre süren bir yürüyüş sonrası kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Başka bir kamp etkinliğimizin fotoğraflarında buluşmak dileği ile.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat ,

Konu kapanmış gitmiş gibi ama çok eski olmayan bir üye olarak olaya objektif bakmaya çalıştım biraz. Neticede yazdığı mesaj yanlış anlaşılarak silinmiş açtığı konuda gerekli bilgileri edinemeden konusu saptırılmış ilgisini çeken bir konu başlığına girdiğinde gerekli bilgilere ulaşabilmek için lüzumsuz onlarca mesaj okumak zorunda kalan biriyim. Bu siteye kesinlikle geyik yapmak ve stres atmak için girmedim. 4*4 aldım ve bilgilenmek tecrübeli insanlardan faydalanmak ve bu insanlarla gezilerde birlikte olmak için üye oldum.

Ama birde işin diğer tarafı var. Bir baktım ki kafamın uyuştuğu bir üyenin yaptığı latifeli yorumun altına ben bir latife yapmışım derken bir başkası ve bir başkası daha. Sonra farkettim ki kızdığım şeyi ben yapıyorum. Yani insan kendi yaparken eğleniyor ve farkına varmıyor ama sadece bir kaç kişinin anladığı aralarında olan bu şakalaşma konu başlığına bakıpta bilgilenmek isteyen kişileri rahatsız ediyor. Birde tabiki şu husus varki. Yorum yaptığınız bir konuya ne mesaj gelirse gelsin uyarı mesajı alıyoruz ve tabiki merak edip tıklıyoruz. Sonra karşımıza Ahmet naber baba yarın geliyormusun mangala! gibi mesajlarla karşılaşıyoruz.

Burada çok ince bir çizgi var ayırt etmek gerek. Ana düstur bilgi paylaşmak mekanik konularda yardımlaşmak. Genel izlenimim bir konu açıldığında gerekli ciddi paylaşım yapıldıktan sonra samimiyetten ileri gelen şakalaşmalar başlıyor ve konu birazda olsa sapıyor. Bu çok rahatsızlık vermiyor. Ama konu gerekli amacına ulaşmadan bu şakalaşmalar başlayınca iş amacından sapıyor.

Paylaşımı yapanlar bu çizgiyi koruyamadığı anda modarotörlerin müdahale etmesi paylaşımı yapanları rahatsız etse bile gerekli olan bir şey konumunda. Evet ilk bakışta sinir bozucu geliyor bu tutuma maruz kalana ama temel düstura göre haraket eden en objektif kişiler konumunda moderatörler var. Benimde mesajım silindiğinde rahatsızlık duydum elbet. Ama bu gereklilik gerçeğini değiştirmiyor.

Moderatörler hata yapmıyor mu? yapabilir buda doğal. Site o kadar büyüdü ki kontrol etmek eskisinden daha da zor. Hakkıyla süre ayıramadan karar vermek zorunda kalabilir ve kısa yollu çözümlere baş vurabilirler.

Neticede hoş görünün çözemeyeceği hiç bir sorun olamaz bu sitede. Her karakterde insan var. Binlerce kişiden bahsediyoruz kolay değil. Bir sebeple oluşmuş tatsızlığı yarınlara taşımanın hiç bir manası yok.

Güzel konuları tartışmak temennisiyle...

Alpaslan Bey,

Konuya çok güzel bir kapanış yazısı yazmışsınız. En son ve en toparlayıcı yazı olmuş bence.

Bu kapanış yazısına, sıkça dile getirdiğim bir eleştirimi eklemek istiyorum; nedense tüm üyeleri ilgilendiren ve bu ortamın belirleyici bir özelliğinin tartışıldığı böyle bir konuya düşündüğümün çok altında katılım oldu. Benzer başka örnekler de verilebilir. Birlikte birşeyler yapabilmenin temel ön şartı katılımdır. Fikrimiz kabul görmese de, hatta tepki görse de, sadece ifade etmiş olmak bile o ortama birşeyler katmak anlamına gelir ve susup oturmaya tercih edilmelidir.

Selamlar,

Öncelikle teşekkür ederim Güven bey. Eklediğiniz eleştireyede bir eklemede ben yapayım :smiley: Ekinin ekinin eki olacak ama olsun :smiley: Bu bahsettiğiniz biraz fıtratla ilgili diye düşünüyorum. Bazen bakıyorum sürekli online olan üyeler var mesaj sayısı 20-30. Bide benim gibiler var iki ayda 8 konu açıp 150 küsür mesaj atmışım. Yani katılımın şekli biraz yaradılış özelliklerimize göre değişiyor. Ama açıkcası bu kadar üyesi olan bir sitede ben giriş yaptığımda sağ üst köşedeki ''sizin mesajlarınıza şu kadar yeni cevap yazıldı'' bölümündeki rakam hiç bir zaman memnun etmiyor beni. Teknik konularda bilgi dağarcığım bir şeyler yazmaya elveriyorsa mutlaka klavyeye gidiyor parmaklarım. Bir gezi düzenleniyorsa şartlarımı gidebilmek için mutlaka zorluyorum. Ama işte herkesin siteye giriş maksadı aynı olmayabiliyor. Mesela dikkatimi çeken bir hususta şu üye bu üye ve bilmem kaç ziyaretçi onlıne yazıyor ya konu üstlerinde oradaki rakamlarda ziyaretçi sayısı oldukça fazla. Demek ki üye olmayı gerek görmedende faydalanmaya çalışan bir sürü insan var. Tercih meselesi ne diyelim. Yeterki faydalanalım ama kavga etmeyelim.

Bu arada ben genelde araçlar bölümünde jeep başlığı altında gezindiğim için sizinlede paylaşımımız olamamıştı şimdiye kadar. Bu bahaneyle selamlaşmış olduk. Düzce gezisine katılacaksanız yüz yüze tanışmak temennisiyle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR