''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,451

geziler bölümünde muhabbet durumu

• sadece foto ve kısa açıklama olsun

Kullanılan: 16 13.4%
  • konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun

Kullanılan: 86 72.3%
  • her türlü muhabbet serbest olsun

Kullanılan: 17 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ynt: ''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

Güven kardeşim işimin yoğunluğu dolayısı ile ancak bakabildim açtığın bu başlığa ,aynı fikirde olduğumu belirterek düşüncelerimizi dile getirdiğin için teşekkür ederim ............ :smiley:

Etiketler

ya arkadaşlar sonuçta bir gezi düzenleniyor ve gezideki atmosfer çok iyi insanlar kaynaşıyor fotoğraflar çekiliyor sonrada bir sitede paylaşılıyor değilmi ve bizde birbirimize ne kadar hoş görülü ve sıcak samimi olduğumuzu orada paylaşılırsa insanlar bir sıcaklık olduğunu anlayabiliyorlar bu yöneticiler tarafından (geyik ) diye nitelendiriliyor şöyle bir soru sorıyım sayın yöneticiler ayazağada düzenlediğimiz gezilerde ilk 3 kişiydik sonra 8 oldu 22 oldu ve bizler ne kadar samimi ve içten olduğumuzu hayata pozitif baktığımızı insanlar gördüğü için bizim düzenlediğimiz gezilere katılar belki sohbet esnasında yapılan bir espri yada gaf bunlar muhabbeti arttırmıştır sölermisiniz gezi yorumlarının yapıldığı topicte konuşuyorsunuz ve aklınıza konu dışı fakat yada ne biliyim netten çıkıcaksınız arkadaşlar iyi geceler yarın görüşmek üzere demek için ya arkadaşlar serbest muhabbet kısmına geçelim ben çıkıcam eyvallah orada diyeyim size denirmi mantıklımı biz buraya stres olmaya değil stres atmaya geliyoruz sayın yöneticiler daha önceden böyle bir uyarı yoktu yani en azından ayazağa gezilerinin yapıldığı başlıkların hiç birinde bu tarz uyarı gelmedi eğer bireylere karşı bir husumetiniz söyleye bilirsiniz nasıl ben içimden gelenleri yazıyorsam sizlerde yazabilirsiniz hiç yoktan değilmi........SAYGILAR........

Sayın Hunter_34, bir yanlış anlama oldu sanırım? Geyik benzetmesini ben değil arkadaşınız yaptı. Ben sadece arkadaşınıza yanıt verdim. Şimdiye kadar uyarılmamış olabilirsiniz, bunun en temel sebebi sizlerin muhabbetlerine gösterilen saygı ve toleranstır. Sonuçta muhabbete karşı olduğumuzu söylemedik. Tam aksine muhabbetin buradaki dostlukları pekiştireceğine inanıyoruz. Ama forumun geneline MSN'de mesajlaşır gibi "iyi geceler" yazılması da hoş değil. Bu gibi temennilerinizi özel mesajlarla yapabilirsiniz.

Kanyon_Jimny' Alıntı:
zaten off road un amacı ateş başında yapılan geyiktir : )))) yaşasın geyikkk

peki sayın yol herkeze iyi akşamlar demek varken forumdaki herkeze neden msn den diyeyimki ozmaan bence hiç bir sıcaklık kalmaz ve samimiyet kaynaşma olmaz kanısındayım ya sizceee???

O zaman 25bin kişi cümbür cemaat yatmadan önce birbirimize forumun genelinde "Ben yatıyorum, hepinize iyi uykular" yazalım. Hepsi 5-10 sayfada anlatılacak konuyu çıkaralım 80-90 sayfaya... Fotoğraf veya gezi hakkında bilgi almak isteyenler arasın dursun 80-90 sayfa içinde, samanlıkta çöp arar gibi... Olur mu sizce? :smiley: Siz arkadaşlarınızla muhabbet ediyor olabilirsiniz ama sizi ve arkadaşlarınızı tanımayan diğer üyelerin canı sıkılabileceğini de düşünün... Ve o konuya tek bir mesaj dahi yazmış kişilere her "iyi geceler" yada "günaydın" mesajınızla birlikte "Takip Ettiğiniz Konuya Yeni Bir Mesaj Yazıldı" uyarısı gittiğini unutmayın...

Konunun başından beri izlemedeyim. Haklı olarak herkes kendi açısından doğru olanı savunmakta. Fakat, görüyorum ki unutulan en önemli konu -ki defalarca üzerinde durulmuştur- genele açık bilgi ve paylaşım platformu olduğumuzdur. Sıcakkanlı ve mevcut konu ile ilgili çok keyifli sohbetlerin "başlığa" renk kattığına eminim. Ve olmalı da. Ancak; öyle anlar oluyor ki, sayfalarca uzayan sohbetler sonucunda değil satırlarca bilgiye bazen fotoğraflara bile ulaşmak zorlaşıyor. Mesela, gezi fotoğrafları upload edilirken araya iki sayfa dolusu yazı giriyor ardından tekrar fotoğraflar. Dolayısı ile gezinin fotoğraflarını takip etmek isteyenler için "ajan"lık görevi başlamış oluyor. Benim acizane tek isteğim, platformumuzun "amacının" unutulmaması, açılmış olan başlıkları amacına uygun kullanmamız ve ikili diyaloglarımızın bizden başka "kaç kişiyi daha" ilgilendirdiğini düşünmemizdir.

( Sadece fikirlerimi ilettim, hedef aldığım hiç kimse bulunmamaktadır )

Saygılarımla..

yol' Alıntı:
Ve o konuya tek bir mesaj dahi yazmış kişilere her "iyi geceler" yada "günaydın" mesajınızla birlikte "Takip Ettiğiniz Konuya Yeni Bir Mesaj Yazıldı" uyarısı gittiğini unutmayın...
Belgrad'da Keşfedilen Yolları Kutlama Gezisi Duyurusu (8 Mart 2009) 93 sayfa olmuştu her sayfada 20 mesaj 1860 mesaj yapıyor.Öyleki bu sadece gezinin hazırlık aşamasında yapılan sohbetleriydi.Daha ortada gezi falanda yokken benim e-maillerime sadece bu konuyla alakalı 1500 küsür mesaj geldi.diğer konularada gelen mesajlarında ekleyince varın siz düşünün durumun ciddiyetini.Bu mesajlara tek tek baktınm ve bir coğuda geyik diye tabir edebileceğimiz türden yazışmalardı.Hadi ben moderatörüm bunu bilerek elimi taşın altına koydum.Şikayetim olamaz.
Peki yeni üye olmuş bir arkadaşın bu durumda ne düşünür,ne tepki verir.Hiç bir konuya mesaj atıp e-mail kirliliğiyle uğraşmak istemez.Katılımcı olmak istemez.

hunter_34' Alıntı:
sayın yöneticiler daha önceden böyle bir uyarı yoktu yani en azından ayazağa gezilerinin yapıldığı başlıkların hiç birinde bu tarz uyarı gelmedi eğer bireylere karşı bir husumetiniz söyleye bilirsiniz nasıl ben içimden gelenleri yazıyorsam sizlerde yazabilirsiniz hiç yoktan değilmi........SAYGILAR........

Yakaladığınız ince nokta için teşekkür ederim. Öncelikle husumet düşüncenize katılamayacağımı ve yanıldığınızı söylemek isterim. Bunun hiç bir yöneticinin haddine olmadığını önceki mesajımda söylemiştim.
Yöneticiler tek vücut hareket etmelidir ve ederler. Bireysel uygulama veya davranış biçimi olamaz. Sonuçta bizler içinde kurallar vardır. Düzgün bir işleyiş için bu kaçınılmazdır. Bu düşüncemiz kuruluşumuzdan beri vardı. Kimseye karşı kasıt olmadığınıda belirtmiştik. Bizim için önemli olan, kurallar çerçevesinde hareket eden tüm üyelerimizdir.
Forum kurallarımızın son maddesi şöyle der :

VitaEsMorte' Alıntı:
18- Tüm kurallar objektif olarak üyeler, moderatörler ve adminler için de geçerlidir.

Saygılarımızla

Gezenbilir Yönetimi

Teşekkür sebebime gelince ;
Bahsetmiş olduğunuz gezi duyurusunda, serbest muhabbete izin verip tam tolerans tanıyan benim. Tüm yönetici arkadaşlarıma bu bölüme şimdilik karışılmamasını
ben rica etmiştim.
Nedeni ise ;
CJ gezisi düzenlediğim zaman seçilen mekan konusunda hoşnutsuz olan arkadaşlarımız vardı ve bu arkadaşlarımız ile yüz yüze tanışma fırsatı bulamamıştım. Bu ve bundan hemen sonraki gezi duyurusunda bu kuralları uygulasaydık bir sefer daha yanlış düşüncelere, anlaşılmalara sebebiyet verebilecektik. Geziye katılmaya ve aramızda dargınlık, husumet vb. hiç bir konunun olamayacağını hep beraber off-road yapmanın keyfini çıkarmaya çalışacağımızı görmek istedim.
Sanırım bizi yanlış anlayan 5-6 arkadaştı ve bu mesajı vermek istedim.

Kurallar ise uzun uzun çalışmalarımız sonucu çıkmıştır ve uygulanmak için vardır. Gezenbilir forumunun buralara kadar seviyeli ve düzgün gelmesini bu işleyişe borçluyuz.
Her bölümde sürekli geyik olan bir forum olsaydık, şu an 100 bin kişi olmuştuk ve aramızda Doğa sporlarını benimsememiş ve sırf boş muhabbete gelen bir yığın arkadaş olurdu. Bu da bizi asıl hedefimizden uzaklaştırırdı. Ne off-road sohbetinin tadı kalırdı nede başka bölümlerin.
Serbest muhabbette, siyasi, dini ve müstehcen sohbetler olmadıktan sonra milyonlarca mesaj serbest ..
Diğer bölümlerde ise konu ile alakalı milyonlarca mesaj serbest.
Selamlar..

Sevgili hunter_34 arkadaşım, şu an sadece "Off-Road Gezilerimiz" bölümünde aktif olan üye arkadaşları saydım, tam 26 kişi. Bu forumun bir sayfasında 20 mesaj kullanılmakta. Bu demek oluyor ki; bu kişiler gece aktif olsa ve birbirlerine "iyi geceler" dese, bu konunun bir sayfası sadece bu mesajla dolacak.

Ben şahsen incelediğim bir gezide, bir sayfa "iyi geceler" mesajı yerine, gezilen yöre ile ilgili bilmediğim ve bana yararlı olacak bilgileri bulmayı tercih ederim.
Aynı konuyu bu gezi ve yöre hakkında bilgilenmek amacı ile yıllar sonra inceleyecek arkadaşlarımızın da benimle aynı düşüncede olacağına inanıyorum.

Örnek belki abartılı oldu ama hatırlatmak isterim, Gezenbilir'in özellikle bölgeler, iller, beldeler hakkında bilgi içeren konuları bazı okullarda -ansiklopedilere tercih edilerek- başvuru kaynağı olarak kullanılmaktadır. Özellikle araç teknik anlatımlarının olduğu bölümlerin ne kadar yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bölümleri bilgi kaynağı olarak hepimiz kullanıyoruz.

Bilgi kalitesini ve gücünü arttırmak bir değerdir. Bu değer boşa gitmeyecektir doğal olarak... Yapılacak etkinliklerdeki "sponsor" destekleri bunu gösterecektir.
Demem odur ki, bu "bilgi kalitesi" üyelerimize "fayda" olarak geri dönecektir.

Bu nedenle bilgi ve belge gerektiren konuların içine çok fazla ve konuyu dağıtacak şekilde "muhabbet" girmesine yönetim olarak karşıyız. Bu demek değildir ki, bıçak sırtı ile keselim ve atalım. Bu forumdaki herkes dost ve arkadaş... Forumu büyüten de bu dostluk ve arkadaşlık... Bizim karşı olduğumuz sadece yeri olmayan bazı konulardaki "abartılı muhabbet".

Canı sıkılan ya da stres atmak isteyen arkadaşlarımız da, serbest muhabbet köşesi vb. gibi konularda bu ihtiyaçlarını giderebilirler rahatlıkla...

Sağlıcakla kalın ve forumumuzda keyifli paylaşımlar...

ancak unutmayın ki üyeler olmazsa moderatörlerde siteyi kendi başlarına bir yere getiremezler o yüden üyeler moderatör e değil moderatrler üyelere uymalıdır. sonuçta burada kimse sürü değil ki başlarında çobnla dolaşmak zorunluluğu bulunsun.

peki yönetici arkadaşlar belgrat gezisini geçtik bizim ayazağa off-road grubu olarak düzenlediğimiz gezilere bir bakın lütfen çok geyik yaptık ama kimse uyarmadı belgrat gezisine özel bişey demiştiniz ama malesef diğer gezilerdede biz böleydik ve bizi biz yapan ve bir çok dostumuz yanımızdaysa bu muhabbettendir böle pc başına geçip uyarı yapmakla olmaz yaaa kim argo konuşmuş kim yanlış yapıyor kim siteye saldırıyor kim nasıl foto koymış bence onlara bakın lütfem benim önerim dediğim gibi bizler stres atmaya geliyoruz stres olmaya değil ve sizler üyeleri böyle sıkmaya devam ederseniz benim gibi bir çok kişiden tepki alırsınız gezenbiliri gezenbilir yapan bizleriz sakın unutmayın lütfennnnnn

...SAYGILARR.....

Şu anda anketteki rakamlara bakıldığında, muhabbetin hiç olmamasını isteyenler ile sınırsız muhabbet isteyenlerin toplamı, sınırlı muhabbet olsun diyenlerin üçte biri kadar.

Buradan anlaşılıyor ki, başlıklar altındaki muhabbetin yakın zamana kadar olduğu miktar büyük çoğunluğa aşırı geliyor. Anket katılımcılarının %75 i muhabbetin olmasına karşı değil, ancak sınırlandırılması gerektiği kanaatinde.

Ben de kanuyu açarken muhabbetin tamamen serbest olması değil ancak toleransın son 1-2 hafta içerisinde olduğundan biraz daha fazla olması gerektiğine dair ifadeler kullanmıştım.

Bu toleransın ne kadar olacağı konusuna gelince; yöneticiler msn de yapılan türde konuyla hiç alakası olamayn ve uzatılan sohbetlere ve ''günaydın'', ''iyi geceler'' gibi mesajlara karşı olduklarını söylüyorlar.

Eğer anketi ''günaydın'', ''iyi geceler'' gibi ifadelerle dolu mesajlar tamamen serbest olsun mu, yoksa sınırlandırılsın mı şeklinde açmış olsaydık, büyük ihtimalle %90 ın üzerinde katılımcı sınırlandırmanın yanında yer alacaktı.

Anket ve başlık henüz tartışılmaya devam ederken dahi, bu konuda bir fikir alışverişli ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın bu başlıkla büyük oranda karşılanmakta olduğunu ortaya koyuyor.

hunter_34' Alıntı:
peki yönetici arkadaşlar belgrat gezisini geçtik bizim ayazağa off-road grubu olarak düzenlediğimiz gezilere bir bakın lütfen çok geyik yaptık ama kimse uyarmadı belgrat gezisine özel bişey demiştiniz ama malesef diğer gezilerdede biz böleydik ve bizi biz yapan ve bir çok dostumuz yanımızdaysa bu muhabbettendir böle pc başına geçip uyarı yapmakla olmaz yaaa kim argo konuşmuş kim yanlış yapıyor kim siteye saldırıyor kim nasıl foto koymış bence onlara bakın lütfem benim önerim dediğim gibi bizler stres atmaya geliyoruz stres olmaya değil ve sizler üyeleri böyle sıkmaya devam ederseniz benim gibi bir çok kişiden tepki alırsınız gezenbiliri gezenbilir yapan bizleriz sakın unutmayın lütfennnnnn

...SAYGILARR.....

Sengili hunter_34 de eminim ki en az hepimiz kadar sitenin gelişimini düşünerek yorum yapıyor. Ayazağa grubunun gezilerin,in yer aldığı sayfalarda muhabbet çok boldu gerçekten. Bu grup (ki ayazağaya oldukça uzak olmama rağmen beni de aralarına kabul ettiler) belli ki muhabbeti çok önemsiyor ve ön planda tutuyor. Eğer bu site herkesi kucaklayan bir çizgi izlemedeki başarısını sürdürecekse, muhakkak bu grubu da gerek ikna ederek ve gerekse anlayış göstererek kucaklayacaktır.

Bazı tartışmaları yaparken ister istemez ortam gerilebiliyor bazen. hep anlayış ve dostluk kazanıyor sonunda...

arkadaşlar sitede açılan bir sürü konu gelecekte kime referans olacak.board oyunu,şu an kendinizi nasıl hissediyorsunuz.....vb bugüne kadar bunlara müdehale edilmediyse hertürlü muhabbet saygı,sevgi çerçevesinde onaylanmış demek değil midir?

Kanyon_Jimny' Alıntı:
ancak unutmayın ki üyeler olmazsa moderatörlerde siteyi kendi başlarına bir yere getiremezler o yüden üyeler moderatör e değil moderatrler üyelere uymalıdır. Sonuçta burada kimse sürü değil ki başlarında çobnla dolaşmak zorunluluğu bulunsun.

Sevgili dostum, moderatörler bizlerden başkası değil ki. Yarın belki sen burada ya da başka bir ortamda moderatör olursun. Saatlerce bu sayfalarla uğraşıyordur bu arkadaşlarımız eminim. Bizler görüşlerimizi her ortamda ortaya koyalım tabii, ancak kalabalık ortamlarda ortamı yönetme erkini elinde bulunduranlara onları motive edici, saygı ve sevgi yayan yaklaşımlarımızı esirgemeyelim. 25000 kişiyi bir araya getirebilenler bunu hakediyorlardır. Bu kişiler ancak biz böyle yaparsak daha doğru işler yaparlar ve biz de faydalanırız.

Moderatörlere bize uymalı derken ''biz'' kimiz. Eğer ''biz'' çoğunluksa, anket bunu ölçmenin en iyi yolu. ''biz'' ile çoğunluk dışında başka bir şeyi ifade etmek zaten anlamsız olurdu.

Sen şu suzuki gezisini kaçırdın ya, ona yan...:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR