Mountainbiker's Photos

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOUNTAINBIKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,072
Ynt: Mountainbiker's Photos

BU FOTOGRAFIMI SIZLERE HEDIYE EDIYORUM,(1300 serefine)
[attachment=1]

cicekler.jpg

Etiketler

mesela yariin ,
sabahtan TAHTALI DAGI na bir aktivite yapmayi planladim,tek tabanca...kimseler gelmeyince is basa dustu zaten baska planlar da var idi,oyle olunca bir deneme yapmaya karar verdim.bunun sonuclarinida burada paylasmak istiyorum cunku bakarsin gitmek isteyen olur onlarada bi faydamiz dokunsun.hem de ortami biraz tanitmis olurum.gidenler sadece kendi gorup geliyor,self muslimler onlar(kendilerine musluman):smiley:)
onemli olan burada 2365 den asagi inen ve cok zor olan bolgenin gecilmesi gerisi corraaap sokugu gibi kemer e kadar gidiyor.amaben biraz daha farkli bisey dusundum,kemere degilde dag yolundan direkt antalyaya donmeyi.harbiden zor bi yol olacaga benziyor,bakalim yarin nolucak bir deneyelim..;))
fotolar zaten istemesenizde olucak...
2365 mt.TAHTALI DAGI,Kemer arkasi-ANTALYA( 2010 dag bisikleti EXPEDISYONU ) peh peh peh adamin agzini doldurdu be...
gorusuruz.
:smiley:)
[attachment=1]
iste gidilecek zirve burasi...
[attachment=2]
umit hocamin cektigi yapim asamasindaki teleferik tesisinin zirveden gorunumleri.en son halleride insallah yarin..
[attachment=3]
su anda kar yok ama manzara ayni..
[attachment=4]
buda arka taraftan daga bakis....yarin bu yoldan geri antalyaya donmeyi planliyorum bakalim...???
[attachment=5]

a5.jpg

a6.jpg

a7.jpg

b49.jpg

t1.jpg

Doğaya yapılan katliam için hepimiz çok üzülüyoruz, ayrıca kişisel duyarlılığın için de teşekkürler ediyorum...Karadeniz de yapılanları da aynı şekilde eleştiriyorken bir de Antal'yadan aynı feryat yükseliyor olması çok üzücü..Umarım dağaya rağmen yaşam değil doğaya saygılı yaşamı tercih edenler seslerini daha çok duyurabilirler..

MOUNTAINBIKER' Alıntı:
ewet arkadaslar,
bu gun ufak bir antreman yaptim.bu yol evime cok yakin son toprak orman ici yol idi.
AMA MAALESEF INSANOGLUNUN DOGAYI YAVAS YAVAS KATLETMESININ TIPIK BIR ORNEGININ ILK ADIMININ ATILDIGINI GORDUM
cok uzuldum.
iste bu nedenledir ki dag bisikleti sahibi olup sehire tikilmak zorunda kalan arkadaslara hak vermemek elde degil.olay eskiden toprak olan ve hatta dunya ralli sampiyonasinin bir ayaginin kosuldugu bir parkur olan bu yolun tum ozelligini bir zift ve uzerine micir dokerek yitirmesine sebeb olan zihniyeti burada kiniyorum.evet belki koy sakinlarine asfalt yol yapacaklarini soyleyen zihniyetin dusuncesizligini kiniyorum.cunku burasi her yagmurda hasar goren ama bir is makinesiyle duzeltildiginde tekrar kullanilir hale geliyordu.ama simdi yagan yagmur sularinin siddeti her tarafi parcalayacak cunku topraga isleyecek yer kalmadi.
iste bu dusuncesiz islerin sonu bizleri daha cok etkilemiyormu?
bu yaziyi unutmayin.....cunku onumuzdeki kis size buranin halini gosteren fotolari ekleyecegim,bakalim ne diyeceksiniz.hatta bir ornek var ki blabilirsem hemen koyacagim.eskiden 4x4 arac sahibiyken girmeye calistigim orman yolunun son halini ornekle gosterecegim.eskiden burasi yoldu.
iste olacaklar.cook uzuluyorum bu doga katliamina...cook.

Bu çok güzel fotoğrafları aynı güzellikteki açıklamalarınız eşliğinde bizlerle paylaştığınız için teşekkürler :smiley:
yeterince deneyimli olduğunuzdan eminim ama yinede daha önce geçmediğiniz 2,300 m.lerdeki parkuralara tek başınıza gitmenizin riskli olduğunu hatırlatmak isterim .. ::smiley:
selamlar. keyifli paylaşımlar

selam tekrardan,
mesajinizi aldim,bu gidecegim yere uzun zaman once bir kac kez gittik.parkura yabanci degilim,ancak kaza riski gozardiedilmeyecek bir risk .onu da dengeleyecek sey dikkat.bir sorun cikmadan donecegime suphem yok sadece aklima takilan lastik patlamasi ve aclik sebebiyle artan yorgunluk.bu ikisi sikinti veren seyler.
neyse guzel seyleri gormek ve yasamak icin bunlari goze aliyorum.baskalarinin keyfini bekleme luksumde yok.
yarindan sonra hikayeyi anlatirim sizlere.
umarim buralarada asfalt dokmemisledir sevgili belediyeciler:smiley:)
esen kaliniz.
mountainbiker

eveeet yine ben!!

O IS TAMAM.....
yani
antalya dan sabah 05 30 hareket ile camyuva teleferik istasyon yolu girisine varis 07 35 yaklasik 60 km oradan yukari alt istasyona cikis sohbet tanisma ile cok hos dostlar kazanmis olduk,hepsine tesekkur ederim buradan da.2365 mt TAHTALI ZIRVE ye 5 sene sonra tekrar cikmanin heyecan ve mutlulugu ayri...
hem yeni haliyle modern haliyle orayi gormenin zevki ayri.hakikaten tavsiye ederim.muthis guzel bir manzara,hos muzik,hos servis....daha once ki negatif dusuncemden dolayi uzuldum kendi kendime...
neyse 11 35 gibi insanlarin saskin ve merakli bakislari altinda zirveden bisikletle inmek icin hareket ettim.buyuk bir heves ile.ilk 500-600 mt lik bir yerde cok zorda olsa bisiklet islevini gordu ama...
sonra asil eglence basladi taaaki CUKURYAYLA patikasina ulasana kadar.hevesim kursagimda kaldi...inmesine indim ama tabiiki bisiklet benim ustumde olarak o kisimi gectik gerisi kolay dedigim gibi.cukuryaylaya varisim 14 00 i buldu.orada ki ev sahibleriyle sohbet ettim ,bir de ogrendim ki gecen haftasonu yagli gures festivali yapilmis burada,bes altibin kisi gitmis oraya,bunedenle de yolu duzeltmisler.yol uzerinde eski dostum sevgili ALI KOSE amca ve esine de konuk oldum,yillar sonra,ozlem giderdik..bu amca civardaki yaylalarin cesme ve yalaklarini yapan usta o nedenle cok seviliyor..allah uzuun omur versin..evi cok sessiz ve guzel manzarali bir yerde.
uzatmayalim,17 00 da kemer e vardim,uzuuun ve hizli bir inisten sonra.2365 den sifir deniz seviyesine varis ,herkese nasip olmayan bir uzun inis...
eve kapidan giris ise 1945 ibuldu....130 km ye yakin bir yol sabahin korunden beri suren pedal cevirme fasli...
ohhh b istirahati hakkettim...

resimler mi ?

yakinda..

selam,
hakikaten bir bolum vardi ki baslarda,bana ne isim var burada dedirtti(!!)vatandas is makinesini yukari cikarmak icin kendine yol acarken,carsak bolgesini fena halde dagitmis,iste oradan asagi inerken 40 kere nereden gitcem diye dusundum,diger inen cikanlar nirengi taslarini ve kirmizi noktalari koymuslar ama o bile yetmedi,burasi en zor bolum.haa bu arada insan bildigi arazide bile yolunu goz gore gore sasirabiliyor,aradan uzuun zaman gecerse eger...bu sefer yol iyice uzuyor...bana bir dostum bazen takiliyor (KILAVUZ KARGA )diye..iste bu nedenle..
ayrica ormancilar tel orgu cekmisler heryere onlari bisiklet omuzda gecmek de ayri bir sanat gerektiriyor,onuda yolda tecrube ettik,haa korktugum sey adamlar tel cekmis ya hani,ulan birde MAYIN dosemis olmasinlar dedim,dagcilara tuzak,gecmesinler ormana daga tasa evlerinde otursunlar diye...
yillarin cukuryaylasinin yolu, o tasli,heyelanli yolu,neredeys asfaltlanacak hale gelmis,yapin desen yapmazlar...ama doga ana bu kis orayi kendine uygun hale getirecek nasilsa..hersene bu guzel yerlerde yerlesimin dahada hizli bir sekilde arttigina sahit oluyorum,oda uzuyor.heleki bir anda karsimda kel bir arazi gorunce sok oldum...icinden gectigimiz ormani kesmisler,tek agac kalmayacak derecede,yasli agaclari temizliyorlarmis...hepsini mi yaa? bir zamanlar antalyanin 2 ayri yerinde cok buyuk yangina sahit oldum,hepsi tanidik bolgelerde idi,agladim oralari yanarken,ormanci tanidiklara ne olur izin verin bende sizlere yardimci olayim icim biraz rahatlar belki dedim izin vermedilerdi,iste o bolgedeki yetisen agaclar 15-16 senede daha yeni yeni insan boyuna erdiler.bu sene kesilen bu yasliagac dediklerinin yenilenmesi ise nereden baksam 20 sene oda yanmaz ve o araziye insaat vs. yapilmazsa...ULKEMIZDE MUTHIS DERECEDE DOGA KATLIAMI VAR-BETONLASMA VAR VE BU GIT GIDE HIZLA ARTIYOR..
neyse ben fotolara geceyim.yazmak istemiyorum cunku yazdimmi icimdeki birikmisler ortaya cikiyor..siz fotolara bakin iyisimi...
iyi seyirler...
mountainbiker

[attachment=1]
tahtali dagi kemer 2.giristen gorunum.sabah saat 07 civari
[attachment=2]
tahtali teleferik alt istasyonu.basliyoruz..
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC06581.jpg

DSC06589.jpg

DSC06586.jpg

DSC06587.jpg

DSC06594.jpg

[attachment=1]
burasi ZIRVE 2365 MT ve cok guzel manzarasi olan bir kafeterya...15 sene once 2 adet yigma tastan yapilmis olan uzerinde zirve noktasini temsile eden nirengi cubugu ve taslar arasinda bir aliminyum kutu icinde ZIRVE DEFTERI mevcuttu.

DSC06597.jpg

inise gectim patika basta cok tasli ve genis ayrica dik idi.bu noktaya kadar yuksek adrenalinle geldik(!)
[attachment=1]
[attachment=2]
kemer camyuva ya yukaridan bakis..hava cok puslu oldugu icin ve bugun asiri nem tum antalya da mevcuttu.goruntu kalitesi cok dustu.
[attachment=3]
burada patikayi -yolu neyse gorebilirsiniz cok zayif ve sikintili.
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC06603.jpg

DSC06604.jpg

DSC06605.jpg

DSC06606.jpg

DSC06607.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]
yukaridanasagi iniste gorulen cukurun icerisine inmek ve tekrar tirmanmak gerekti.burada bunu gibi birkactane cukur var onlari gecmek yolu bilmiyorsaniz cok yorucu oluyor

DSC06612.jpg

DSC06608.jpg

DSC06610.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,632
Kaydolan Son Üyemiz
Seiko5

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR