Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 380,989
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

aramıza katılan arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz keşke vakit bulsamda hepinizlede birebir tanışabilsem heycanlı ::smiley:

Etiketler

çok teşşekkür ederim temennileriniz için murat bey siz değerli kareşlerim ve abilerimle tanışmaktan büyük mutluluk duyacağım iletişim sektöründe olduğum vede yetişmiş eleman bulmakta sıkıntı çektiğim için tanışamamakta sıkıntı çekiyorum

ok murat bey uyarını dikate almaktanbaşka çarem yok şimdilik asılında heycan biraz azaldı yaş elli bir heycanlı ;D

Herkese selamlar,saygılar..ben Murat 33 yaşındayım, Kayseri'de yaşıyorum son iki senedir var olan motor hevesim ve tutkum fazlalaştı ve artık motor almaya karar verdim.Fakat siz değerli büyüklerim ve kardeşlerimin tecrübeleri doğrultusunda hareket etmek istiyorum.Almak istediğim makinalar arasında başta transalp 660 veya yamaha xt 660 r modeli var.Amacım hem şehir hem off road yakıt, fiyat ve ikinci el xt derken heybet ve dış görünüş transalp diyor aynı zamanda bu benim ilk motorum olacak .Sizce ne almalıyım mesajımı değerlendirirseniz sevinirim..teşekkürler.

aramıza katılmana çok sevindik motor için sanırım acelecisin ilk motor olarak büyük motor tavsiye etmem alacaksa 250 lik bir makina ile başla 125 te olabilir ne kadar usta olduğunu bilmediğim için acele etme ufaktan başla kısa zamanda pişerek büyük makinalara binersin siz genç kardeşlerime tavsiyem ufak motorlarda pişin sonrası kolay tekerie taş değimesin karar senin sordun bilğimiz kadar cevapladım heycanlı :eek:

pekço' Alıntı:
Herkese selamlar,saygılar..ben Murat 33 yaşındayım, Kayseri'de yaşıyorum son iki senedir var olan motor hevesim ve tutkum fazlalaştı ve artık motor almaya karar verdim.Fakat siz değerli büyüklerim ve kardeşlerimin tecrübeleri doğrultusunda hareket etmek istiyorum.Almak istediğim makinalar arasında başta transalp 660 veya yamaha xt 660 r modeli var.Amacım hem şehir hem off road yakıt, fiyat ve ikinci el xt derken heybet ve dış görünüş transalp diyor aynı zamanda bu benim ilk motorum olacak .Sizce ne almalıyım mesajımı değerlendirirseniz sevinirim..teşekkürler.

Aramıza hoş geldin adaşım. Motosiklet ayrı bir dünyadır aslında birçok kişide bu heves vardır ama herkes cesaret edemiyor, cesaret edenler ise yanlış bir başlangıç yaparlarsa bu heves bir hayalkırıklığına veya trajadiye dönebiliyor. Bahsettiğiniz modeller yeni başlayan, motosiklet tecrübesi olmayanlar için oldukça güçlü ve sele mesafesi yüksektir. Bizi bu motorlara binerken, çok rahat bir şekilde manevra yaparken görenler " bende bu motora binecem" diye heveslenir ve cesaretlenirler fakat bu makinalar gözükaralık delikanlılık tanımaz, yanlış bir hamlede öle bir teperler ki At'tan duble çifte yemişten kötü yaparlar. Transalp yol makinasıdır, pek şehir içi gezintisine gelmez çabuk hararet yaptırısınız bu motor yol ister, rüzgar ister aynı zamanda yakıt sarfiyatı da yüksektir. dağ bayır dere tepe gezisine uygundur ama offroada uygun değildir. Yamaha XT660 oldukça agresif, deli bir makinadır yanlış bir gaz açma sonucu kendinizi ya bir mağaza vitrinide yada bir otobüs durağında bulmanıza neden olabilir ayrıca öle bir makinayı arajide zaptetmek her babayiğidin harcı değildir. Aşırı güçlü ve ağır olduğu offroad yeni başlayan birine tavsiye edilmez
başlangıç aşamasında ve offroad'ta motosikleti bol bol düşüreceğiniz için motor üzerine vereceğiniz hasar ve masraflar, bir süre sonra motosikletin değerini aşacaktır bunu da unutmayın. Boy ve kilo önemlidir motosiklet seçerken. Offroad yapacaksanız CROSS formatlı bir makina öneririm, uzun yol yapacaksanız HONDA Transalp olur. Kısa mesafe şehir içinde gezecem diyorsanız Transalp'a yazık olur. genelde kişilerde motor hacmi yani cc takıntısı vardır. Bazen kontrolsüz aşırı güç tehlikeli olabilir. 200cc'lik bir Honda ENDURO motor 19 beygirdir ve bir otomobili çekebilmektedir.
Aşağıdaki resimlerden kızmızı motosiklet bir CROSS motordur ve offraod için oldukça uygun ve müthiş eğlencelidir, mavi olan ise Suzuki'nin Enduro motorudur. Orta mesafeli ehirler arası yollarda da kullanabilirsiniz, şehir içinde de arazi şartlarında da.
Şunu belirteyim. herhagi biri, birşey satın almak istediği zaman derim ki " Gönlünde ne varsa, içine ne sindiyse onu al " fakat motosiklet seçiminde biraz hassasa olurum çünkü kalıcı sakatlık ve ya hayat sözkonusudur. Bizim büyük makinalardaki hakimiyetmizi ve rahatlığımız tamamen yılların vermiş olduğu tecrübeden ve makinaların huyunu suyunu çok iyi bilmemizden, ne zaman ne yapacağını önceden bilmemeizden kaynaklanıyor. Bir panik durumunda bahsettiğiniz motorlar sizi zor durumda bırakabilir ve çok tehlikeli olabilirler. bence hayalinizdeki motorları şimdilik 2. plana atın ve boyunuza-kilonuza, bütçenize uygun, zaptedebileceğiniz, rahatlıkla kontrol edebileceğiniz model seçmenizi tavsiye ederim uzun yıllar sağlıklı bir şekilde motosiklete binmek istiyorsanız.

Honda-CRF250R.jpg

SUZUKI DRZ400SA.jpg

m vural kardeşim çok ğüzel açıklama yaptınız gene vede yerinde ben daha yumuşak geçtim konuyu korkmasın diye uyarınızı tüm motorcu ve motocu olmaya aday arkadaşlarımızın okumasını tavsiye ederim konuyu tam açtığın için özellikle teşşekkür ederim heycanlı ::smiley:

Aslıda bu konu daha ciddi ve olarak ele alınması lazım. İkiparagrafla geçiştirmek yerine uzun uzun sözlü anlatmak lazım. Yukarıda yazdıklarım benim görüşlerimi, tecrübemi ve mekanik eğitimimi yansıtmaktadır isteyen herkes istediği modeli veya motor seçebilir kendisine. Benim çabam motosiklet kazalarını azaltmak ve halkın gözündeki " serseri motorcu " imajını silmek.

katılyorum kesinlilkle daha geniş bir şekilde ele alına bilir çünkü mtrun kaportası sürücü olduğu için üzerinde durulması çok önemli aralıklarlada olsa gündemden düşürmemklazım bende büyük ve ğüçlü motarlara biniyorum ama kapota olduğumu hiç untmadım yerinde kulanarak keyfini yaşamaya çalışıyorum ama büyük makinalara geçene kadar uzun zaman ufak sisilerde ğüzel deneyimler kazandım değerli abilerimin biliğilerine ğülüp ğeçmedim her bilğiyi değerlendirdim yüzde yüzde faydasını gördüm şükürki daha bir kazam yok inşalah kimseninde olmaz heycanlı

mrtvural' Alıntı:
Aramıza hoş geldin adaşım. Motosiklet ayrı bir dünyadır aslında birçok kişide bu heves vardır ama herkes cesaret edemiyor, cesaret edenler ise yanlış bir başlangıç yaparlarsa bu heves bir hayalkırıklığına veya trajadiye dönebiliyor. Bahsettiğiniz modeller yeni başlayan, motosiklet tecrübesi olmayanlar için oldukça güçlü ve sele mesafesi yüksektir. Bizi bu motorlara binerken, çok rahat bir şekilde manevra yaparken görenler " bende bu motora binecem" diye heveslenir ve cesaretlenirler fakat bu makinalar gözükaralık delikanlılık tanımaz, yanlış bir hamlede öle bir teperler ki At'tan duble çifte yemişten kötü yaparlar. Transalp yol makinasıdır, pek şehir içi gezintisine gelmez çabuk hararet yaptırısınız bu motor yol ister, rüzgar ister aynı zamanda yakıt sarfiyatı da yüksektir. dağ bayır dere tepe gezisine uygundur ama offroada uygun değildir. Yamaha XT660 oldukça agresif, deli bir makinadır yanlış bir gaz açma sonucu kendinizi ya bir mağaza vitrinide yada bir otobüs durağında bulmanıza neden olabilir ayrıca öle bir makinayı arajide zaptetmek her babayiğidin harcı değildir. Aşırı güçlü ve ağır olduğu offroad yeni başlayan birine tavsiye edilmez
başlangıç aşamasında ve offroad'ta motosikleti bol bol düşüreceğiniz için motor üzerine vereceğiniz hasar ve masraflar, bir süre sonra motosikletin değerini aşacaktır bunu da unutmayın. Boy ve kilo önemlidir motosiklet seçerken. Offroad yapacaksanız CROSS formatlı bir makina öneririm, uzun yol yapacaksanız HONDA Transalp olur. Kısa mesafe şehir içinde gezecem diyorsanız Transalp'a yazık olur. genelde kişilerde motor hacmi yani cc takıntısı vardır. Bazen kontrolsüz aşırı güç tehlikeli olabilir. 200cc'lik bir Honda ENDURO motor 19 beygirdir ve bir otomobili çekebilmektedir.
Aşağıdaki resimlerden kızmızı motosiklet bir CROSS motordur ve offraod için oldukça uygun ve müthiş eğlencelidir, mavi olan ise Suzuki'nin Enduro motorudur. Orta mesafeli ehirler arası yollarda da kullanabilirsiniz, şehir içinde de arazi şartlarında da.
Şunu belirteyim. herhagi biri, birşey satın almak istediği zaman derim ki " Gönlünde ne varsa, içine ne sindiyse onu al " fakat motosiklet seçiminde biraz hassasa olurum çünkü kalıcı sakatlık ve ya hayat sözkonusudur. Bizim büyük makinalardaki hakimiyetmizi ve rahatlığımız tamamen yılların vermiş olduğu tecrübeden ve makinaların huyunu suyunu çok iyi bilmemizden, ne zaman ne yapacağını önceden bilmemeizden kaynaklanıyor. Bir panik durumunda bahsettiğiniz motorlar sizi zor durumda bırakabilir ve çok tehlikeli olabilirler. bence hayalinizdeki motorları şimdilik 2. plana atın ve boyunuza-kilonuza, bütçenize uygun, zaptedebileceğiniz, rahatlıkla kontrol edebileceğiniz model seçmenizi tavsiye ederim uzun yıllar sağlıklı bir şekilde motosiklete binmek istiyorsanız.

çok güzel bi açıklamada bulunmuşsunuz .Ben motor hayatıma başlarken ilk aşamada 15 cc bir schooterle başladım daha sonra 200cc bir crosslaa ve en son olarakta 600rrla son buldum ve motor hayatımı en son keyifini aldıktan sonra aile baskısı yüzünden bitirme kararı aldım :( :(

HERKESE SELAMLAR BEN SİVASTAN ÜMİT YAŞAR POLATKAN ŞU AN MOTORUM YOK VARDI SATTIM (ZX9 ) EN KISA SÜREDE TEKRAR MOTORİZE OLACAĞIM :smiley:

aramıza hoş geldin ümit yaşar kardeşim istğine en kısa zamanda kavuşmanı dilerim toprak ::smiley:

heycanlı' Alıntı:
aramıza hoş geldin ümit yaşar kardeşim istğine en kısa zamanda kavuşmanı dilerim toprak ::smiley:
temenniniz için teşekkürler kış aylarının girmesiyle fiyatların biraz daha düşeceğine inanıyorum o zaman güzel bi k7 alacam inşallah.saygılar

Selam ben izmirden kenan hoşcan 45 yaşında 25 yıldır çeşitli motorları kullandıktan sonra enduro ve cross motorlara dönüş yaptım. derlerya bir gün herkes endurocu olacak. benimde öyle oldu.xt 125 r ve takaşhi 200 cross motorlarım var.izmir hanniballarla birçok gezimiz oldu.ileride bu gezilerimizi sizlerlede paylaşırım.teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR