Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 381,015
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

yok canım ya ne nirvanası herkez herzaman birşeyleri öğrenmek için çaba sarf eder
ben de isterim neden olmasın uçuşlaradn vakit bulabilirsek yaparız bi güzellik ;) murat bey
saygılar

Etiketler

boeing737' Alıntı:
herkeze merhaba ;
adım cenk ktm 990 advanture 2010 kullanıyorum 2 ay oldu alalı 3000 km yapmışım bile
1987 senesinden beri motor kullanıyorum ancak kaç bin km yol tecrübem var söyleyemeyeceğim hali hazırda öğreniyor ve eğitiliyorum diyebilirm ;)
1989 yılından beri uçuyorum 15 yıldır THY de yim kaptan pilotluk görevini icra ediyorum ve de ayvalık lıyım
emniyetli sürüşler dilerim

Hoşgeldiniz,tanışmak ve yol yapmak dileğiyle... :smiley:

slmlar ismim zeynep dunya turu yapmak ıstıyorum ve motorla :smiley:) bıraz uçuk görünüyor ama inanç önemli bir gün mutlaka :smiley:) motorlarla ılgılı bilgiye daha çok bilgiye ve tecrübeye ihtiyacım var sizlerden bu konuda yaralanabileceğime eminim...sevgiler...

Tekrar hoş geldin Zeynep.. Şimdi doğru yerdesin işte...

Motosikletle Dünya Turu uçuk birşey değil. Mümkün birçok kişi bunu başardı ama başarmanın ağır şartları ve kuralları var. BU kriterleri yerine getirirsin ve her türlü tehlikeyi göze alırsan mümkündür.

Anladığım kadarıyla uzun yol tecrübeniz yok. Size bahsettiğim videoları izleyin, ondan sonra tekrar tartışalım derim. Videoları izledikten sonra kona kafanızda daha da netlenecektir. gerekli techizat, bütçe, motosiklet seçimi, rota gibi. Ondan sonra bilgi ve tecrübelerimizi sizinle paylaşırız.

Zeynep ; dünya turu yapan bir çok kişi çok ama çok iyi ibr ön hazırlık safhası geçirmiştir ..
rota biligisinden tutunda , geçilecek ülkelerin istedikleri sağlık kuralları ve aşılarına kadar :smiley:
güzergahta ki servislerden hatta yolda bulamayacağınız servisler sonucu teknik bilginizi konuşturacak ve motorunuzu tamir edecek kadar yeterli bilgi ve tecrübeye kadar bir çok konuyu ele almalısınız ..
üstlendiğniz görev bence gerçekten zor bir görev
Murat Beyin de dediği gibi biraz araştırma yapın internette...
bu arada ne kadar yol tecrübeniz var ..? Hangi motorları kullandınız ..? gibi soruları sorabilirmiyim acaba ..?
kalın sağlıcakla

zeynnepp' Alıntı:
slmlar ismim zeynep dunya turu yapmak ıstıyorum ve motorla :smiley:) bıraz uçuk görünüyor ama inanç önemli bir gün mutlaka :smiley:) motorlarla ılgılı bilgiye daha çok bilgiye ve tecrübeye ihtiyacım var sizlerden bu konuda yaralanabileceğime eminim...sevgiler...

Zeynep Hanım merhaba,
Murat Bey'in de dediği gibi önce tecrübe gerek bence de.
Bunun için bol bol yurt içi gezileri tavsiye ederim.
Ne kadar yol yaptınız bilmiyorum ama, önce marmara bölgesi. Sonra da Türkiye geneli büyük bir gezi yapsanız iyi olur bence.
Ben bir Africa Twin kullanıcısıyım.
Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu nun birçok yerini gezdim çok tecrübe edindim.
Önce Yurdumuzu gezmelisiniz bence.
Selamlar.

Sevgili Zeynep, Uzun yol yapmak, birçok motosiklet kullanıcısının hayalidir. Motosiklet geçmişine mutlaka birkaç uzun yol macerası eklemek ister dostlarına anlatmak için yada motosiklet camiasında bir yer edinebilmek için. Dişardan ne kadar cazip görünse bile bu fikir içerden bakıldığında aslında oldukça zor ve o kadar daha tehlikelidir. Motosiklet tecrübesinden ziyade öncelikle ciddi bir fiziki kondüsyon gerektirir. Her baba yiğidin harcı değildir bu. Pilot arkadaşımız Cenk çok iyi bilir. Pilotlarda rastlanan bir İKARUS SENDROMU durumu vardır. Pilotlardan sonra en çok rastlanılan kesim motosiklet sürücüleridir. Öyle bir durumdur ki delikanlılık, gözükaralılık yada çok iyi birsportif kondüsyon bile dinlemez. O yüzden ne kadar eski ve tecrübeli motosiklet sürücüsü olsanız bile, bu durumun karşısında hiçbir şansınız yoktur. Onun haricinde uzun soluklu motosiklet yolculuklarında en çok görünen durumlar ise açık gözle uyuma, yorgunluktan dolayı beynin aniden kendini kapatması. Sürekli düz olda gitmekten uyuşan vücudun viraja geldiğinde beynin ona direksiyonu kırma emri göndermesine rağmen kolların bunu yapamaması, yoğun trafikte solunan karbonmonoksit gazından dolayı reflekslerin zayıflaması ve uyuşukluk gibi daha birçok durum söz konusu. Yalnız yola çıkma fikrinizi de saygıyla karşılıyorum ama hiçbir tecrübeli motosikletçi yalnız yola çıkmaz. Yola çıkmak isteyen bir arkadaşımız olursa aramızdan biri mutlaka ona eşlik etmek için işi gücü bırakır takılır peşine. Sürüş esnasında sohbet etmek ayrıca pilotu ve beynini de zinde tutar. Uzun yol için önemli bir kriterdir bu. Uzun yol esnasında alıştığımız günlük beslenme düzenimizi de bozduğumuzdan ve yetersiz beslendiğimizden dolayı bir süre sonra da vücut çökmektedir
Uzun yol sürücüsü olarak şahsen ben de çok isterim böyle bir seyahate çıkmak. Benim gibi Hem fotoğrafçı hem motorsiklet sürücüsü için hayal edilemiyecek bir durum. Her ne kadar gözükara ve dostlar arasında Deli Murat olarak anılsamda da iyi bir techizat ve yol şartlarına kondisyon, sağlık ve tecrübe olarak dayanabilecek bir arkadaş/ arkadaşlarla yola çıkmayı tercih ederim. Hem kendi güvenliğim için hem de yolculuğun ehemniyeti açısından.

Motosiklet tecrübeniz, boyunuz kilonuz nedir bilmiyorum ama öncelikle Türkiye içinde biraz yol alın ( Bizim için uzun yol 1.000-1.500 km'den başlar) ölçü tartın kondisyonunuzu. Ona göre limitlerinizi belirleyin derim. Bayan olmanızdan dolayı oturma pozisyonu da uzun yolda sizi çok rahatsız edeceğini unutmayın.

Selamlar,
Foruma yeni katılan birisiyim. Motosiklet köşesi olması güzel bişey. Motosiklet ve kampçılıkla ilgili hertürlü aktiviteye katılmak isterim. Daha önce birkaç kere motorumla kamp tecrübem oldu. Burada daha tecrübeli ve profesyonel insanlarla tanışmak tecrübelerime tecrübe katacağı düşüncesindeyim.
Ayrıca, Motosikletle dünya turu (en azından avrupa turu :smiley: )fikri de hiç fena görünmüyor. Uzun zamandır hayal ettiğim birşey motorumla uzun yol yapmak, yeni coğrafyalar ve yeni insanlarla tanışmak.
Tecrübesi olan arkadaşlar varsa forumda paylaşırlarsa bilgileri süper olur.
Herkese tekrar selamlar..

hekese selamlar

yapmak ıstedıgım motorla dunya turuyla ılgılı yazı yazan herkese tesekkur ederım.bende ıste bu yuzden bu forum sayfasındayım en fazla bılgıye en tecrubelı agızlardan ulaşmak için. hazırlık aşamasında neler gerekli bunları öğrenmek önemli. turkiye turu yapmak ve motor kullanımında tecrube sahıbı olmak hepınızınde dıgı gıbı gercekten gereklı.bır sure once bunun kararını verdım. bunu kesınlıkle yapacagım. ayrıca tabıkı denıldıgı gıbı motoru tanımak teknık bılgıye sahıp olmakta onemlı. hayat kurtarıcı olabılır... bahsettıgım ve ıstedıgım turu yalnız yapmak benım ıcın en son yol. bu ısı bırılerıyle bırlıkte yapmak cok daha mantıklı her açıdan. hazırlık surecım bu forumla tanısana kadar 6 ay surer dıyordum ancak goruyorum kı dusundugumden daha detaylı ve zahmetlı bır işmiş. sanıyorum bu sureç cok daha fazla vaktımı alacak. onumuzdekı 2 yıl gıbı.sadece tahmını bır zaman dılımı bahsettıgım. murat bey ayrıca bahsettıgınız videoları ızleyemedım dun uzun saattler ugrastım ancak olmadı dvd lere nasıl ulasabılırım?yardımcı olursanız sevınırım. yasadıgım yer kucuk bır yer burada olmadıgına emınım.. tum bılgıler ıcın tesekkur ederım ve surec ıcerısınde klesınlıkle daha fazla bılgıye ve deneyımlerınızden yararlanmaya ıhtıyacım olacak...dunya turunu gerçekleştırmek dılegıyle...sevgıler

Merhabalar.Forumu uzun süredir takip ediyorum.Kendimle ilgili bahsetmek bugüne nasip oldu.İsmim Kürşad Güleç, 27 yaşında Antalya Manavgatlıyım.Zeynep hanımın hayallerinde bahsettiği gibi bu ve benzeri forumlara katılma takip etme nedenim aynı.sizlerin tavsiyeleri gezileri doğrultusunda planlar yapmak ve nihayetinde gezmek.Uzun yıllardan beri çeşitli motor kullanma imkanım oldu.Yurt içi gezilerinde kısa mesafede Ybr 125 ve uzun mesafeli geziler içinde Gsr 600 kullanıcısıyım.Yurt dışı uzun soluklu geziler için artık bilgi tecrübe neyi gerektirirse alacağım.Umarım uzun süre forumumuz aracılığıyla tanışma ve bilgi aktarımımız daha çok olur.

Pilot arkadaşımız Cenk çok iyi bilir. Pilotlarda rastlanan bir İKARUS SENDROMU durumu vardır. Pilotlardan sonra en çok rastlanılan kesim motosiklet sürücüleridir.
demişssin murat :smiley:

o zaman ben yanmışım yahu hem pilotum hem de motor kullanıyorum :smiley: hemmde ben bir de kuzey egeliyim iyiden iyiye yandık :smiley:
göndereceğim linkten videoyu izleyip İKARUSLA ilgili yorumlarını beklerim sevgiler :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=_vT57R_pXEc

boeing737' Alıntı:
Pilot arkadaşımız Cenk çok iyi bilir. Pilotlarda rastlanan bir İKARUS SENDROMU durumu vardır. Pilotlardan sonra en çok rastlanılan kesim motosiklet sürücüleridir.
demişssin murat :smiley:

o zaman ben yanmışım yahu hem pilotum hem de motor kullanıyorum :smiley: hemmde ben bir de kuzey egeliyim iyiden iyiye yandık :smiley:
göndereceğim linkten videoyu izleyip İKARUSLA ilgili yorumlarını beklerim sevgiler :smiley:

Video için teşekkürler daha önce izlemiştim bu videoyu ayrıca Kuzey ege'ye pek yabancı değşlim ben balıkesir Turizm Otelcilik mezunuyum. İkarus Sendromu hakkında mutlaka siz bir eğitim yada bilgilendirme almışsınız.

3. Gezenbilir festivalin'den az önce geldim, gözlerim KTM aradı ama yoktu. İşler yüzünden gelemedin herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.