Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 381,015
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

Merhebe Arkadaşlar,
uzun zamandır siteye giremedim.
Aramıza yeni katılan arkadaşlara Hoşgeldiniz diyorum.
Selamlarımla..

Etiketler

Merhabalar herkese

Yeni aldığım 2000 model BMW F650 Gs ile bende aranızdayım. Ufak tefek tecrübeleri saymazsak eğer bu benim için yeni bir başlangıç. Motoru aldık ama aldığımız gibi daha doğru düzgün binemeden servise çektik. İkinci el motorun handikapları işte. Gerçi kusurlarını biliyorduk ama işte yinede beklemek kötü oluyor hele ki bu hava şartlarında.

Güzel,mutlu ve rüzgarı bol günler bizimle olsun...

Ökter

selamlar.. babam bir motorsiklet sürücüsü olduğundan bana da geçti bu kan. 20 yaşındayım henüz. birkaç kez uzun süreli olmayan scooter kullanımlarım oldu. ehliyetim yok henüz ama bu yaz halledeceğim. ilk motorumu da seneye ya da bu yaz almayı düşünüyorum. ilk kullanış oalcağından babam ilk başta vespa tarzı bir scooter önerisinde bulundu ama ben kesinlikle scooter istemediğimi belirttim. (yine de olabilir, önerilerinizi bekliyorum). aklım ilk başlarda honda cbf 150deydi fakat ikinci elleri 3000 tl civarında. o durumda değilim. daha sonra asıl tutkun olduğum chopperlara yöneldim. iyi bir şey olmasına gerek yok fakat sorun çıkarmayacak düzeyde olması gerekiyor. hem de motoru ufak olsun dedim mondial 250 mct leri gözüm tuttu. fiyat açısından da uygun. yalnızca şehir içi kullanmayı düşünüyorum. o da sanırım ilk başlarda izmir daha sonra ankara olacak. izmirde rahat ederim, motor kullanıcılarına daha saygılı bir yaklaşımları var. hem de bayan olduğum için yaşayabileceğim sorunları az çok hayal edebiliyorum. ama önemli değil. başlangıç için önerilinize ihtiyacım var şu an için. bir de bahsettiğim gibi önce izmir sonra ankara olursa bu motoru nasıl taşıyabilirim? kendim kullanarak gelme seçeneğim yok kesinlikle.. şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle aramıza hoş geldin... Motosiklet bambaşka bir dünyadır.. Bir kere kapıldın mı kurtuluş yoktur.
Bu camiaya yeni giren ve tecrübesi olmayan arkadaşların en çok zorlandıkları konu kendilerine en uygun motosikleti seçmektir. Tam olarak ne istediklerini bilmedikleri ve " iki teker olsun da ne olursa olsun" dedikleri için genelde biraz daha tecrübeli kişilere danışırlar. Öncelikle sürücünün fiziki yapısı önemlidir. Sürücünün boyu, kilosu ve fiziki gücü, ( motoru zaptetme ) en önemli kriterlerdendir. Sürücünün kesinlikle ayakları yere sağlam bir şekilde basmalı ve motosiktin fiziki ağırlığını kaldırabilmeli. Şehir içi kullanımlarda chopper pek tavsiye edilmez. hantal ve manevra kabiliyeti zayıf makinaladır. Şehiriçi trafiğinde tecrübesiz bir bayanı çok ama çok zorlar. Oturma seviyesi yere çok yakın olduğu için aniden yatma, bacaklara ağırlık binme tehlikesi vardır. Tecrübesiz ve bacakları zayıf bayanlara tavsiye olunmaz belki ilerde. CBF150 modelleri de fena değildir şehir içine uygundur ama düz asvalt yol makinasıdır. Amortisörleri sert olduğu için Türkiyenin kaymak(!) gibi yollarında böbrek taşlarının amansız düşmanıdır virajları da biraz sorunludur. Türkiye yol şartlarına ve kalitesine uyumu, kullanım kolaylığı ve trafikteki kıvraklığı ile küçük hacimli ENDURO tipi motosikletler tavsiye olunur. Eğer bisiklete binebiliyorsanız ve birkaç kes scooter bile olsa motosiklet kullanmışsanız kısa sürede ENDURO modeline alışırsınız. Fiziki yapısı nedeniyle geniş bir kullanım alanı sağlar size basitliği ve sağlamlığı ile de teknik problem çıkarmaz, bakımı kolaydır.
Biraz daha düşünün araştırın ve kafanıza takılan soruları sorun bu arada boyunuzu da yazarmısınız..

Motosikletinizi İzmir'den trene koyup Ankara'ya çok ucuza taşıyabilirsiniz ( bazen bende öyle yapıyorum )

Selamlar
Murat VURAL

ilginize çok teşekkür ediyorum. gün içinde kullanacağım mesafe en fazla 30 km olacaktır, gidip geleceğim yollar da belli o yüzden chopper konusunda biraz ısrarcı davranacağım. fakat yine de çok katı değilim. güçlü kuvvetli biriyimdir hemcinslerime göre, tabii ki bir erkek kadar değilimdir de fiziki açıdan çok da zayıf sayılmayacağımı düşünüyorum zamanında çok bisiklete binmişliğim var ve boyum da 175 cm

tren fikri çok güzel,

teşekkürler

krizantem' Alıntı:
ilk motorumu da seneye ya da bu yaz almayı düşünüyorum. ilk kullanış oalcağından babam ilk başta vespa tarzı bir scooter önerisinde bulundu ama ben kesinlikle scooter istemediğimi belirttim. (yine de olabilir

Babanızı dinleyip max 150 cc bir scooter ile başlamak en doğrusu bu aşamada sizin için..Bu seneyi,becerilerinizi alacağınız eğitimler ile de geliştirerek başınızı derde sokmadan güvenle seyahat edebilir bir duruma geldiğinizi anladığınızda(10.000 km min tecrübe) tavsiye sormaktan çok kendi deneyimleriniz doğrultusunda seçim yapabilmeniz daha sağlıklı olur...
Motosikletle kendine aşırı güven ve yetersiz tecrübe her daim felakettir! hayatı boyunca küçük cc li motor kullanıp mutlu olan bir çok kişi tanıyorum hepside uzun senelerdir hayatta..*Yazdıklarım sizi ürkütmesin ve soğutmasın ama tekrar ederim babanızı dinleyip işin A sından başlayın,
Selamlar

Uzun süre bende Chopper kullandım ve oturma pozisyonu nedeniyle tecrübesi az arkadaşlara pek tavsiye etmiyorum ama illa da chopper diyorsan yanlış hatırlamıyorsam BELDE firmasının YAMAHA XV535 taklidi güzel bir modeli var. Onu tavsiye ederim. Ramzeyle, mondial le uğraşacağına onu al en azından gerçek bir V motor chopper'e binersin. Motosikletleri küçümseme senin tahmininden çok daha güçlü ve agresiftirler. Yanlış bir gaz açmada kendini ya bir vitrinde yada bir tarlada bulabilirsin. Bence motosiklet sürüş tekniğini ve yol tecrübeni arttırman gerekir. Anladığım kadarıyla trafik tecrüben yok. Büyük motorun riski biraz fazladır, üzücü durumlara neden olabilir, şakası yoktur. Öncelikle direksiyon, trafik, virajlar, yokuşta motosikleti kaldırma, yokuş aşağı inme gibi konularda tecrübe yap ondan sonra büyük motorlara sulan derim

Burda yazmak ile olmaz.. Seni etkinlik, toplantı ve gizelerimize de bekliyoruz. Fotoığraf makinanı yanından ayırma ki gittiğin yerlerin fotoğraflarını çekersin burda bizimle paylaşırsın..

Tekrar aramıza hoş geldin

mrtvural' Alıntı:
Anladığım kadarıyla trafik tecrüben yok. Büyük motorun riski biraz fazladır, üzücü durumlara neden olabilir, şakası yoktur. Öncelikle direksiyon, trafik, virajlar, yokuşta motosikleti kaldırma, yokuş aşağı inme gibi konularda tecrübe yap ondan sonra büyük motorlara sulan derim

Doğru söze ne denir... ;)

@Lastman, açıkçası büüyk hacimli bir motor derdim yok, amacım sadece şehir içi e biraz da görünüş hevesi var. ama elimden geldiğince temkinli davranıyorum zaten başımda babam oldukça toy hareketler yapmam bayağı bir engelleniyor :smiley: tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

@mrtvural, işin ehlinden bir eğitim almadan, tecrübe sahibi olmadan trafiğe çıkmayı düşünmüyorum zaten(scooter olursa çıkarım ama :D), bu yazımı ona harcamak istiyorum. düşüncelerimi geliştirdikçe, sorularım oldukça tekrar size danışırım. her şey için teşekkür ederim, 3-4 temmuz boludaki festivalinize katılmayı düşünüyorum, görüşmek dileğiyle!

Ah bu görünüş hevesi var yaaa.. Ne gelirse başımıza hep ondan geliyor zaten. Yayan iken kuzu olanlar, motosikletin üzerine binip gaz gidonunu kavrayınca ve altında o gücü titreşimi hissedince değişiyor hemen değişmemek elde değil zaten ben bile değişmiştim bi aralar. Çok iyi tecrübe yapmadan çıtayı yükseltmeyin derim yine de...

herkeze merhaba ;
adım cenk ktm 990 advanture 2010 kullanıyorum 2 ay oldu alalı 3000 km yapmışım bile
1987 senesinden beri motor kullanıyorum ancak kaç bin km yol tecrübem var söyleyemeyeceğim hali hazırda öğreniyor ve eğitiliyorum diyebilirm ;)
1989 yılından beri uçuyorum 15 yıldır THY de yim kaptan pilotluk görevini icra ediyorum ve de ayvalık lıyım
emniyetli sürüşler dilerim

Cenk Üstat, sen nirvanaya ermişsin gördüğüm kadarıyla.. Birgün karşılaşmak ve karşılıklı çay-gayfe içip sohbet edebilmek dileğiyle.

Aramıza hoş geldin

Kocaeli'den Selamlar
Murat VURAL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.