Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 380,071

Etiketler
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

Gezent-i nerelerdesin??? Bu aralar pek sesin çıkmıyor.

Bu arada aramıza yeni katılan dostlara hoşgeldini demek istiyorum. Mümkün olduğu kadar forumlara sohbetlere katılmanızı rica ediyoruz. Kış nedeniyle gezinti ve etkinlikler askıya alınmış fakat ilkbahar ile birlikte festival ve etkinlikler başlıyaca. Forumdan bu etkinlikleri takip edip katılmakta fayda var. İnternet ordamında karşılıklı selamlaşmanın yanında, etkinliklerde yüz yüze tanışmak, ateş başı sohbet etmek hep beraber yol almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Önümüzdeki aylarda motosiklet fuarları var, umarım orda da karşılaşabiliriz burdaki dostlarla.

Kocaeli'den selamlar
Murat VURAL

Murat hocam yok valla gezileri pek askıya almış değiliz.. :smiley:
Geçtiğimiz hafta Bandırma-Bursa-Orhaneli-(Kütahya) Tavşanlı-Tunçbilek-İnegöl-Bursa-Bandırma
511 km. yol yaptık..
Bol virajlı dağ yolları, yer yer kar ve soğuk tadı damağımızda kaldı .. :smiley:

karlyol1.jpg

motoban.jpg

Gayet güzel bir gezi olmuş. Benim kıçıkırıkla peşinize takılmak isterdim. Ben fırsat buldukça tek başıma geziyorum. Daha çok köy ve araji keşfi yapıyorum. Kamp kurulabilecek ve fotoğraf çekilebilecek yerleri.

Birgün hep beraber yol alabilmek dileğiyle..

Murat VURAL

mrtvural' Alıntı:
Gezent-i nerelerdesin??? Bu aralar pek sesin çıkmıyor.

Sevgili Murat,

Herkes gibi bir şekilde kışı geçirmeye çalışıyoruz, bahar yakındır hazırlıkları tamamlıyoruz. Tadilatlar tamiratlar derken günler geçiyor. Elimden geldiğince İzmir deki farklı etkinliklere katılmaya gayret ediyorum. Sizleri takip ediyorum :smiley:

Sevgilerimle Selim

ugur_karakas' Alıntı:
Murat hocam yok valla gezileri pek askıya almış değiliz.. :smiley:
Geçtiğimiz hafta Bandırma-Bursa-Orhaneli-(Kütahya) Tavşanlı-Tunçbilek-İnegöl-Bursa-Bandırma
511 km. yol yaptık..
Bol virajlı dağ yolları, yer yer kar ve soğuk tadı damağımızda kaldı .. :smiley:

Uğur bey,

Bu güzel gezinin fotoğrafları sanırım bu 2 güzel kare ile sınırlı değildir. Diğerlerini göreceğimiz link var mı ?

Sevgiler Selim

İzmir' selamlar..

Valla hocam, dışarda sıcaklık +2 derece, karlakarışık yağmur yağıo, bu durumda ne kısa ne uzun gezi mümkün değil. İlkbahara, Festivallere saklıyoruz enerjimizi. Motosikletime yan çanta yapacaktım ama şu anki maddi durumlar sebebiyle erteledik, kalın branda'da heybe yapıcaz artık..

Şubat'taki fuara bekleriz

Murat

Bu kötü hava koşulu haberlerinden sonra eğer hava güzel olursa mutlaka fuarda görüşürüz :smiley: Zaten şubat içinde bir istanbul yolu var gibi programda, fuar tarihine uydurmaya çalışırsak sanırım bir taşla iki kuş vurma olasılığımız artar...

İzmir den sevgilerimle,

Selim

Herkese Selam.

Henüz bir motorum yok fakat,sitenizi gizliden gizliye takip ederek ve rastladığım motorsiklet ustalarına sorarak bilgi almaya çalışıyorum.Sizlere de bir sorum var.Kimi arkadaşlar "al bi kanuni 250mt öğrenmeye başlarsın zamanla" diyor.Zira "mondial scooter da 250 cc kanuni de" diyorlar.Boy 1,70 ve kilom şu anda 68,hızı sevmediğim için de sen yavaş gidersin zaten ilk zamanlar,sınırları zorlayacak değilsin,zamanla öğrenirsin diyorlar.Öte yandan bir kısmı da,"al bi 1000'lik motor,hiç bunları düşünmez,ilk bindiğin gün ölür gidersin kafan rahatlar" diyor.Yani önce bi scooter alıp düşmeyi öğren,sonra şahlanırsın.Sizlerin de fikrini almak istiyorum.Kanuni ya da eş değer bi cruiser mi alsam,yoksa 2.el bi scooter alıp düşmeyi mi öğrensem ?.Herkese fikirleri ve hoşgörüleri için teşekkür ederim..

Bebekler bile yürümeye başlamadan önce emeklemesini öğrenir. O sebepten dolayı, daha küçük hacimli, kontrolu kolay bir makina seçmelisin. Ben daha önce büyük hacimli motosiklet kullanmama rağmen şu an 200cc'lik bir Enduro motosiklet kullanıyorum. 19 bg, 120km hız yapabiliyor ve gaza biraz fazla dokandığında senin gibi 3 kişiyi hiç gözünüm yaşına bakmadan üzerinden atıp beygir gibi depebilecek kapasitede. Bilmem yazdıklarımda gerekli anafiki çıkartabildin mi

Selamlar
Murat VURAL

Haklısınız Murat Bey,Zaten önümde askerlik var,aklımda zaten direk bir uçma fikri yoktu.Önce küçük kanat çırpma hareketleri lazım :smiley: Dediğim gibi Mondial'in Scooter'ları bu iş için ideal gibi geldi bana.Özellikle elektrikli bir modeli mevcut,saatte en fazla 25 km sürat yapıyor ve çevre dostu :smiley:

Scooterler konusunda da bir uyarıda bulunayım. Lastikleri küçük olduğu için, lastiğin yola değdiği yüzyer küçüktür bu sebepten dolayı virajlara pek sert girmemeni tavsiye ederim yoksa makina altından kayıp gider. Yokuş aşşağı giderken ön frene fazla asılma, Ön fren destekli arka frenleri kullan. Düşe kalka öğrenirsin zaten gerisiniz.

Eğer gerçekten kendini iyice yetiştirirsen öle 1000cc'lik makinalar ihtiyaç duymayacaksın. Biz Enduro motosiklet kullanıyoruz. Yol, patika, dere tepe yamaç taş toprak kum.. aklına ne gelirse. Motosikletin zevkini çıkarmak istiyorsan Enduro modellere yönelmeni tavsiye ederim. Zaten Sürat sevmiyorum diyorsun, sana ENDURO yakışır. Sana abi tavsiyesi.

Murat Bey,1000'lik işin şakası tabi,küçük lastik uyarınızı da aklıma kazıdım :=) Teşekkür ederim yardımınız için.Bakalım bi gidip geleyim hayırlısıyla da,1 yıl kadar bi scooter'la öğrenmeye çalışırım,sonra artık bi yol ayrımı gelir :smiley:

mrtvural' Alıntı:
İyi olur hemde tanışmış oluruz. UFUKK abüm bize çay ısmarlıcak... ;D

Sen İzmit'ten bir çaya gidersin ama UFUKK abüne söyle ben bir çaya kanmam :smiley: En az bir kola içerim ..... Eh yol uzak değsin bari geldiğimize, görüşmeyi ben de çok isterim.. Sevgiler

Selim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR