Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 382,150
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

20 yıldır kullanıcıyım ama her zaman öğrenmeye açığım şuda bir gerçek öğretenlerinde öğrenmeye ihtiyaçları vardır her zaman,her zaman derim bisiklete binen herkez motosiklet kullanablir.hayatta hep yeniliklere ve öğrenmeye açık olmalıyız ne kaybederizki,mesela ben virajlara yatamıyorum 90 derece,bunun eğitimini almalıyım bakın gördünüzmü bende öğrenmeye açığım. ;)

Etiketler

Vay Ufuk abim ne bu ya racingcimi olmaya karar verdin 90 derece filan :smiley: Ama motor yatırma da dünya şampiyonluğuda süper motodan çıktı haberin ola ;D

Abü.. Motosiklette virajda yatmanın birtakım kriterleri vardır

1-lastiğinin diş kalınlığı ve yanak genişliği,
2-yolun cinsi (stabilize, asvalt...) ,temiz ve de kuru olması,
3-yolun eğim miktarı ve yönü (içe viraj-dışa viraj)
4-lastiğinin hava basıncı
5-motosikletinin yük miktarı,
6-motosikletinin tarzı (scooter, naked vs...)

bunlar yatma açısını etkileyen unsurlar gerisi senin cesaretine ve becerine kalmış. Normal şartlarda 45 dereceden fazla yatamazsın lastik yanaklarından dolayı ama racing motor yarışlarında yanaklar daha geniştir ve 50 dereceye yatma şansın vardır.

Benim motorumdaki lastikler enduro lastiği olmasına rağmen virajlarda racing motor gibi yatırmaya bayılıyorum. Ön tekerin de 21 inc olması bir avantaj tabiyki

bir arkadaşım normal yollarda yamaha fayzer ile dizlerini asfalt yalıyarak yatıyor hemde önümde yerde yuvacık barajı virajları. ;) lastikleride orjinal özel değil.kurosçu tanır onu mert pastacı, :D

Yuvacık Virajlarında ben Enduromla yatıyorum zaten racingçiler gidi. Hatt diyorlar bana sen nasıl Endurocucusun.. Chooper gibi motora oturuyorum, racing gibi biraja giriyorum :D :D

Dizlerin yere değmesi için 45 derece yeterlidir...

;D
Motosikletin normal pozisyonunun yere dik olduğunu düşünürsek 90 derece yatmak pek hoş bir olay değil zaten. ;D Zira bu durumda yer çekimi kurallarına göre havada da olamayacağından, motosiklet yerde yatıyor pozisyonda olması lazım. ;D Aman Allah korusun dostlar. ;)

SedaOzkok' Alıntı:
;D
Motosikletin normal pozisyonunun yere dik olduğunu düşünürsek 90 derece yatmak pek hoş bir olay değil zaten. ;D Zira bu durumda yer çekimi kurallarına göre havada da olamayacağından, motosiklet yerde yatıyor pozisyonda olması lazım. ;D Aman Allah korusun dostlar. ;)
Bu açıklama iyi olmuş. Paylaşım için teşekkürler ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR