Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 380,317
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

Yaa Seda.. UFUKKKKK abüye ne bakıyon sen.. açıları karıştırdı, bizi motorla 90 derece yatırdı. 45 neyine yetmiyoo. Zaten aldığı lastiklerle imkansız. KANUNI'ye Cross lastiklari almış anladığım kadarıyla onlarla yatması imkansız. Honda'nın lastikleri güzel ama Bizim motorlarda olduğu gibi ön lastiğin 21 inc olmaması, virajda sıkıntı yatatır ona.

Diyecek ki. Racing motorlarda ön-arka teker ölçüleri aynı. Orda 2 durum söz konusu. 1. si Lastik yapısı ve yanak açısı nedeniyle ön tekerde yola değen alan fazla 2. durum ise amortisörlerin sert olması

Etiketler

mrtvural' Alıntı:
Yaa Seda.. UFUKKKKK abüye ne bakıyon sen.. açıları karıştırdı, bizi motorla 90 derece yatırdı. 45 neyine yetmiyoo. Zaten aldığı lastiklerle imkansız. KANUNI'ye Cross lastiklari almış anladığım kadarıyla onlarla yatması imkansız. Honda'nın lastikleri güzel ama Bizim motorlarda olduğu gibi ön lastiğin 21 inc olmaması, virajda sıkıntı yatatır ona.

Diyecek ki. Racing motorlarda ön-arka teker ölçüleri aynı. Orda 2 durum söz konusu. 1. si Lastik yapısı ve yanak açısı nedeniyle ön tekerde yola değen alan fazla 2. durum ise amortisörlerin sert olması
Siz bilmezsiniz hocam Ufukk bu 90 yatırır yatırmasına da bi daha kaldıramaz ... :D :D :D

mrtvural' Alıntı:

Abi zaten benim virajda motosikleti yatırmakla işim olmaz. ;) Dişli lastikleri de takayım hele artık asfaltta viraja girerken motosikleti yatırmak bir yana, durar gibi alırım virajları en şahanesinden. :smiley:
Ufuk abimin dedikodusunu yapmayın lütfen ayrıca. ;D

SedaOzkok' Alıntı:
Abi zaten benim virajda motosikleti yatırmakla işim olmaz. ;) Dişli lastikleri de takayım hele artık asfaltta viraja girerken motosikleti yatırmak bir yana, durar gibi alırım virajları en şahanesinden. :smiley:
Ufuk abimin dedikodusunu yapmayın lütfen ayrıca. ;D

Şu an üzerindeki lastiklerle senin motor gayet güzel virajlarda yatar Seda.. hiç sorun olmaz hatta lastikler ısınmışsa değme keyfine... Motosiklette en keyif veren durumlardan biri virajlardır Seda.. Geyve Taraklı'ya gittik, dağlara 1450 mt'ye kamp kurduk. Geyve sapağından sonra öyle virajlar vardı ki anlatamam. Müthiş eğlenceli, o kadar da heyecanlıydı. Ben sevmem öle düz yolda, otobanda dümdüz git.. Biraz oynamak lazım motorla, virajda yatıracan hatta birinden çıkarken ötekine girecen...

Kim yapı UFUKK abünün dedikodusunu yaa.. ?? Alla alla..

mrtvural' Alıntı:
Şu an üzerindeki lastiklerle senin motor gayet güzel virajlarda yatar Seda.. hiç sorun olmaz hatta lastikler ısınmışsa değme keyfine... Motosiklette en keyif veren durumlardan biri virajlardır Seda.. Geyve Taraklı'ya gittik, dağlara 1450 mt'ye kamp kurduk. Geyve sapağından sonra öyle virajlar vardı ki anlatamam. Müthiş eğlenceli, o kadar da heyecanlıydı. Ben sevmem öle düz yolda, otobanda dümdüz git.. Biraz oynamak lazım motorla, virajda yatıracan hatta birinden çıkarken ötekine girecen...

Kim yapı UFUKK abünün dedikodusunu yaa.. ?? Alla alla..

Sevgili arwin, evet burası tanışma sayfası. Bizde tam olarak bu muhabbetleri yaparak bir birimizi tanıyoruz. Seni de tanıdık mesela motosikletten vazgeçebilen bir arkadaşımız olarak. ;D

Virajlara gelinceeeee. :smiley: Haklısın benim DR-Z şu an üstündeki lastiklerle gayet viraja geliyor. İşin şakası bu tabi virajlara gelmeyeyim gönül muhabbeti. :smiley: Dediğin gibi viraj almak gayet keyif veren bir durum ancak dediğim gibi ben asfalt sevmiyorum. E toprak yolda da virajlarda motosikleti 90 derece ;D yatırıyorum zaten yeterince. ;D ;)

Araziye çıkmak için asvalt yollardan gitmek şart.. Asvalt, eğer dümdüz cadde ise, otoban ise sıkıcı gelir, uykusu gelir adamın, o zaman tabiyki sevilmez ama eğer virajlı ise biraz da bozukluklar varsa off harika. ( racing'ten gelen bir alışkanlık işte virajlarda yatmak. Arkadaşlar bile diyo sen nasıl endurocusun, racingçileri gibi yatıyorsun virajda diyorlar ) Toprak yolda, patikalarda, köy hatta orman yollarında motosikletle oynamak daha da zevklidir arazide her ne kadar motoru 90 derece durumu olsa da haklısın. ama dedim ya böle yerlere ulaşmak için asvaltı kullanmak gerekiyor. Benim gibi motosikleti sadece arazi için değil, her amaç için kullanıyorsan ( asvalt, uzun yol, gezme, fotoğraf çekme, orman içinde kaybolma, patikaların nereye çıktığını merak etme vb.) her ortama uygun lastik kullanmakta fayda var. Yeni lastiklerini güle güle kullan. UFUKK abü de almış KANUNİ'ye cross yapacaklarmış Kurosçu ile ( dedikodu gibi olmasın )

mrtvural' Alıntı:
Yeni lastiklerini güle güle kullan. UFUKK abü de almış KANUNİ'ye cross yapacaklarmış Kurosçu ile ( dedikodu gibi olmasın )
Daha takılmadı lastikler ama teşekkür ederim Murat Hocam. UFUKK abi burnunu çamura sokacağının sinyallerini vermişti, Kuroscu'ya uyarsa sadece burnunu sokmakla da kalmaz. :D Ne diyelim, hayırlısı olsun. ;) (yukarıdaki mesajda "dedikodu" lafıyla sadece bir espri yapmıştım, ciddiye alınmamasını rica ederim.)

Aldığın lastiklerin bir değişik desenli olanı bende vardı daha doğrusu üzerine yeni tekılmıştı öyle satın aldım motoru, bir süre gezdikten sonra sattım şimdiki Enduro lastiklerini aldım.
Zaten şanzıman kısa oranları ve motor yapısından dolayı bizim makinalar hard cross'a pek gelmiyor. Arka zincir sişlisinin de biraz daha büyük olmasında fayda var. İlerde oldu ya biraz parayı buldum, tam cross bir makina alabilirim, esas onlarla arazinin tadı çıkar Seda..

mrtvural' Alıntı:
Aldığın lastiklerin bir değişik desenli olanı bende vardı daha doğrusu üzerine yeni tekılmıştı öyle satın aldım motoru, bir süre gezdikten sonra sattım şimdiki Enduro lastiklerini aldım.
Zaten şanzıman kısa oranları ve motor yapısından dolayı bizim makinalar hard cross'a pek gelmiyor. Arka zincir sişlisinin de biraz daha büyük olmasında fayda var. İlerde oldu ya biraz parayı buldum, tam cross bir makina alabilirim, esas onlarla arazinin tadı çıkar Seda..
Zaten hard kros yapacak endam yok be bende. :smiley: Hep dediğim gibi senden farklı değil benimde tarzım. Senin ne kadar ilgili ve araştırmacı olduğunun farkındayım ve eminim XL'den ayrılmak istediğinde kendin için en iyisini bulacaksın.
Muhakkak dileklerimiz bir gün gerçek olacak, yeter ki hayal etmeyi bir kenara bırakmayalım. Değil mi ama? ;)

Aslında ben Chopper'ciyim. Blues-Rock dinler ve çalarım, bazen barlarda konserlerde çalarım. bakma rüzgar tesrten esti de Enduro'ya döndük. Aslında ben uzun yol severim ama itiraf etmek gerekirse arazide eğlendiğim kadar uzun yolda pek eğlenmiyorum. Uzun yolun güzel yanı, seyahat etme, yeni yerler görme, yeni insanlar tanıma , fotoğraf çekme fakat enduro biraz daha geniş hareket alanı sağlıyor, yoldan çıkmaya imkan veriyor o yüzden uzun bir süre enduro ile oynarım ben. Maddi imkanlar belli. Yeni makina alırsa Chopper alırım ama elimdeki Enduroyu kolay kolay satmam.. Bugün bu şekilde düşünüyorum yarın ne olur bilemem.

mrtvural' Alıntı:
Aslında ben Chopper'ciyim. Blues-Rock dinler ve çalarım, bazen barlarda konserlerde çalarım. bakma rüzgar tesrten esti de Enduro'ya döndük. Aslında ben uzun yol severim ama itiraf etmek gerekirse arazide eğlendiğim kadar uzun yolda pek eğlenmiyorum. Uzun yolun güzel yanı, seyahat etme, yeni yerler görme, yeni insanlar tanıma , fotoğraf çekme fakat enduro biraz daha geniş hareket alanı sağlıyor, yoldan çıkmaya imkan veriyor o yüzden uzun bir süre enduro ile oynarım ben. Maddi imkanlar belli. Yeni makina alırsa Chopper alırım ama elimdeki Enduroyu kolay kolay satmam.. Bugün bu şekilde düşünüyorum yarın ne olur bilemem.

Hakikaten tam tanışma platformu oldu burası. :smiley:

Ne diyeyim ki ; kimi erken kimi geç, kimi başlar başlamaz, kimi sonda herkes bir gün endurocu olacak. ;) (dillerde dolanan bir klişe halini alsa da bu ifade, gerçek işte.) ;)

Bu arada unutmadan endurocular da rock dinler. ;) Çalamasa da dinler. ;)

SedaOzkok' Alıntı:
Hakikaten tam tanışma platformu oldu burası. :smiley:

Ne diyeyim ki ; kimi erken kimi geç, kimi başlar başlamaz, kimi sonda herkes bir gün endurocu olacak. ;) (dillerde dolanan bir klişe halini alsa da bu ifade, gerçek işte.) ;)

Bu arada unutmadan endurocular da rock dinler. ;) Çalamasa da dinler. ;)

Biri, bir şeymi dedi? ::smiley: ;) :D

24 Aralık Yazılı sınav
16 Ocak Direksiyon (gidon ;) ) sınavı

Sonra ver elini A2 ve.................

Seda sayende artık yoldan mı çıktım, yolamı girdim hep beraber göreceğiz ;)

Vah garibim ufuk... :( gerçekten üzüldüm.. Hadi biz yoldan çıktık bi kere bari sen bize uymasaydın. aramıza bir tane aklı başında biri olsaydı. Neyse, Allah kaza bela vermesin

Ben söliim de sora vay efendim ben bilmiyordum, duymadım, görmedim uyarmadılar deme...

Murat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR