Motokaravanla Romantik Yol, Garda, Venedik, İsviçre - Ekim 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanerer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 385
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,138

Etiketler
Her ne kadar eşim yağmuru sevse de, 10 günlük hava raporları ile yaptığım planlara göre 25 derece, yağmursuz harika bir sonbahar günü

20121013_135723.jpg

20121013_135744.jpg

Ve Mantua'dan ayrılıp yıllardır filmlerde, fotoğraflarda defalarca görmenin bıkkınlığı ile aslında pek de görmek istemediğimiz ama gördüğümüze hiç de pişman olmadığımız Venedik. Akşam sekiz civarı giriş yapıyoruz. Şehrin girişindeki otobanda saat yedide kapanan enformasyon bürosunu iyi ki yakalamışız, gezmeye geceden başlayabilecek kadar güvenli olduğuna ikna oluyoruz.

20121013_185917.jpg

mustafayetim' Alıntı:
Çok güzel bir paylaşım oluyor her gün takipteyiz....

Teşekkürler. Bu siteyi offroad meraklısı bir arkadaşım tavsiye etmişti ama gezdiklerimi paylaşmaya sizin garda başlığınızı okuduktan sonra başladım.

Bu arada son 6 aydır çekme karavan düsünmeye başlamıştım ancak bu gezide gördüm ki çekme karavan daha çok sizin gibi ufak çocuklu, ve kamping alanlarında kalan aileler için uygun. Çekme karavanla çok zorlanırdık sanırım bu gezide. Belki de algıda seçicilik. Çekme karavanla olsak ona göre yerler güzümüze ilişecekti hep.

güngör' Alıntı:
Okunma sayınız sayaçta 950 yi gösteriyor, ilgi ve merakla takip ediliyorsunuz. Fotograf biraz daha artmasının faydası olacaktır,
kişisel yorumlarınız gezi yazınızın en önemli unsuru zira her gezginin farklı bakışı ve tecrübesi oluştuğundan her yönüyle yararı
çok olacaktır.

Selamlar.

pozitif eleştirileriniz için teşekkürler

Taner BEY.Haziran ayında yapmıştık gezimizi.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88464.0

mdr' Alıntı:
Taner BEY.Haziran ayında yapmıştık gezimizi.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88464.0

Keyifle okumaya başladım. Beyaz Martı çok hoşuma gitti. Aslında bizim de tam işimizi görecek cinsden, Azıcık anlasam bakımından da yolda endişelenmesem ben de buralarda öyle bir araç almayı isterdim.

Bu arada fotoğraflar da çok güzel. Nasıl bir makina acaba merak ettim doğrusu?

Taner bey;

inanın bu kadar kompakt bir karavan olmaz..her şey yerli yerinde ve toplam uzunluk..4.99 m.
Her yere rahat girip çıkıyorsun..Keşke ülkemizde daha çok olsa..Bakımı çok kolay..Her vw ustası anlar az çok..

İki defa yurtdışı uzun seyahate çıktım.Biri 6500 km digeri 3700 km..Kullandıgım günlük taksiden farkı yok...İnsanı yormuyor hem maddi hemde manevi.. ;D

Fotograf konusunda biraz deneyimliyim.Makina 2 tane..Nikon D7000 ve Nikon D80 ..Seyahatteki fotolar Nikon D80 ile çekmiştik..Ama objektif çok çok önemli.Nikon 70-200 mm f/2.8VR lensin güzelligi bu.Jilet gibi keskin fotolar verir..

Venedik'de park amaçlı yapılmış Tronchetto isimli yapay ada'da park ettik. Tur otobüsleri ve karavanlar burada park edebiliyorlar. Köprüyü geçtikten sonra sağı takip ederseniz kolayca bulabilirsiniz. Venedik gibi şehirlerde her şeyin pahalı olmasına hazırladık kendimizi.
Park yeri karavanlar için 12 saati 21 Euro sonraki her 12 saat 16 Euro. Aslında iyi bir zaman planlaması ile 12 saatte Venediği bitirebilirsiniz ama biz akşam 20'de geldiğimiz için burada 24 saat kalacağız.

tronchetto.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR