Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motokaravanla Romantik Yol, Garda, Venedik, İsviçre - Ekim 2012
Ve Garda gölündeyiz. Kendimize kalacak yer olarak Sirmione isimli tarihi yarımadayı seçiyoruz. Tarihi kasabanın girişindeki otoparkda karavan servisi de sunan bir park yeri var. Bir iki gun burada kalıp hem Sirmione hem de çevredeki yerler yürüyerek veya bisiklet ile gezilebilir.
Önünde sahili olan kamping yerleri de var ama çoğu sezonu eylül sonu itibari ile bitirmiş durumdalar.
Bu arada bir platonun üstüne yerleştirdikleri kepçe ile kıyılarda yaptıkları düzenleme çalışmaları biraz bizim Türk mucidi işlere benzettim. Herhalde hesapları kitapları yapılmıştır, güvenlidir.
Ekim ayında olmamıza rağmen Sirmione'de hayalini kurduğum sıcak hava ve içine atlanacak serin suları bulduk. Termal banyosu, tarihi kalesi, meydanı, plajı, parkları ile bir kaç gün geçirebileceğiniz bir yer.
Ekim ayında bile karavan park yeri dolup dolup boşalıyordu. Yazın işlerin o kadar kolay olmayacağını tahmin ediyorum. Belki de sezon içinde olsak buralar bize bu kadar keyifli gelmeyebilirdi.
karavanımla doğayla başbaşa yerlerde uyanmaya alıştıkça, fotoğraflarda en çirkin şeyin aslında arabalar olduğunu farkediyorum. Sirmione'nin içine trafik lambası ile de olsa araba sokmaları hoş olmamış.
Buraya gelene kadar karşılaştığımız diğer karavanlarla selamlaşmak dışında bir ilişki kurmamıştık. ilk kez burada karavan kardeşliğini de yaşıyoruz Karavanlarının önüne sandalyelerini çıkartıp güneşlenenlerle tanışma fırsatımız oluyor.