Motokaravanla Romantik Yol, Garda, Venedik, İsviçre - Ekim 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanerer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 385
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,138
Bu işin etik kurallarını çok bilmiyoruz henüz ama yanımıza park eden ingiliz herkesin tersine geri geri parketmiş. Beni görünce herkesin çıkış kapısı ile aynı yönde olmak için o şekilde parkettiğini anlıyorum. Güzel bir sohbet geçiyor aramızda. 4-5 ay ispanyadaki evlerinde, 4-5 ay ingilterede geri kalan zamanlarında da değişik yerleri gezen 60 yaşlarında bir çift. Adam bizimle kendi dilinde konuşabilmenin ezikliğini yaşıyor sürekli. Şöyle bir espri yapıyor : "bir kişi üç dil biliyorsa zeki, 2 dil biliyorsa çift ana dilli, tek dil biliyorsa ingilizdir."

20121013_080335.jpg

Etiketler
Sabah erkenden yürüyüşümüzü yapıp, kahvaltımızı yapacağız. Park yeri ücretine dahil olan karavan servislerini alıp Garda gölüne bir süre için veda edeceğiz.

20121013_091842.jpg

Garda gölü kenarındaki otobanlara bakınca, bugünün planı anlaşılıyor:

Kuzey yönü - Avusturya'dan geldiğimiz yön

Batı yönü - Milano tarafı ki ünlü bir moda şehri olarak arabada iki hanım varken bu kadar yaklaşmamız dahi büyük risk :smiley:

Doğu yönü - Venedik, bu gezide büyük şehirleri gezmek istemiyorum (venedik için sonradan bozduk bu planı). Daha çok doğa ile ne kadar uyumlu yaşayabileceğimizin merakı içindeyim. Özellikle bizim gibi Avrupa'da yaşayanlar için Milano, Venedik gibi şehirler hafta sonu paket turlar veya online hesaplı uçak ve otel kombinasyonları ile gezilebilir. Aynı şekilde gardaland da bugün açık ve hava da güzel olmasına rağmen, yaşadığımız bölgede de bu tarz temalı parklar çokca olduğu için gitmek istemiyoruz.

Güney - işte bugün olmak istediğim yer : Shakespeare'in Romeo ve Juliet'inde geçen opera ve rönesans şehri Mantova (Mantua)

garda.jpg

tanerer' Alıntı:
Teşekkürler, izlenmek güzel. Bazen insan bilemiyor gereksiz mi yazıyorum, fazla mı resim koyuyorum vb.

Okunma sayınız sayaçta 950 yi gösteriyor, ilgi ve merakla takip ediliyorsunuz. Fotograf biraz daha artmasının faydası olacaktır,
kişisel yorumlarınız gezi yazınızın en önemli unsuru zira her gezginin farklı bakışı ve tecrübesi oluştuğundan her yönüyle yararı
çok olacaktır.

Selamlar.

Taner bey..ilgiyle izliyoruz..

Aynı yerleri degişik tarihlerde gezmenin güzelligine varıyorum..tebrikler..

Opera sevmek zorunda değiliz tabi ama örneğin Vivaldi'nin bu yapıtı taa 1718'de bu şehirde yazdığını bilmek, ünlü dört mevsim konçertosuna bu şehirden esinlendiğini bilmek şehri gözümde daha da alımlı yapıyor.

A. Vivaldi: Teuzzone (RV 736) / The complete opera, Mantua 1718 - Part I / Le Concert des Nations

http://www.youtube.com/watch?v=lobxl_wRGNA

20121013_121949.jpg

İyi günler
Sy Ertunç
Çok özel ve güzel fotografları, bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

Hem de saray müzesinin müdürü iken İlber Ortaylı Topkapı Sarayı için "taştan çadır" tabirini kullanmıştı. Harem bölümü en güzel kısmıydı belki, o da yıpranmışlığından dolayı ziyarete kapalı idi sanırım. Özel bir ziyarette videoya çekebilme şansım olmuştu

Topkapı Sarayı Harem Dairesi :
https://www.facebook.com/photo.php?v=10150106525673612&set=vb.724293611&type=3&theater

işte 1500'lü yıllardan yapıları görünce aklıma Topkapı Sarayı geldi nedense. Taştan çadır da olsa yüzyılların izleri vardı ve bize, atalarımıza ait izlerdi. Mantova'da ise her bina sanki bir Topkapı Sarayı idi ve sadece o tuğlanın yüzlerce yıllık olduğunu bilmek bile ürperti vericiydi.

20121013_132120.jpg

Zaten yolları dar olan şehre karavanınız ile girmekte zorlanabilirsiniz. Yararlı bir bilgi olacaksa tarihi şehir 12-14 arası boşalıyor ve sokaklara ücretsiz park edilebiliyor. Uzun araçlar için tam da şehir içinde yer bulmak da o saatler de kolaylaşıyor.

20121013_132127.jpg

20121013_132401.jpg

20121013_132418.jpg

20121013_133626.jpg

20121013_133647.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR