Motokaravanımın Yapılış Hikayesi; BMC Alkovan (acemikaravancı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DAYLIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,488

DAYLIK

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.aytam.org.tr
Değerli arkadaşlar;
Hepinize merhaba! 15 Ocak'ta teslim alacağım bir karavan yaptırıyorum. Karavan konusunda oldukça acemiyim, sizlerin deneyimlerinden yararlanmak için aranıza yeni katıldım. Satın aldığım ve yapımı devam eden karavanı aşağıdaki linkte görebilirsiniz; lütfen fikirlerinizi esirgemeyin. Teşekkür ederim.

http://www.motorkaravan.com/modules.php?name=fazer&lid=325&catno=325

Etiketler
Ynt: Motokaravanımın Yapılış Hikayesi; BMC Alkovan (acemikaravancı)

hayırlı olsun fazıl beyi tanımama rağmen bende uzun bir süredir sitesini takip ediyorum.( ilk günden beri diyebilirim) ve sempati ve saygı duyuyorum. Kendi şartlarımı gerçekleştirdiğimde bende kendisini ziyaret edip desteğini almayı düşünüyorum. <Aracınız anladığım kadarıyla full bir araç olmuş ama bence donanımın niteliğinden daha ziyade sizin içinize sinmesi ve size keyif vermesi. hayırlı ve keyifli yolculuklar dilerim. mahsuru yoksa size kaça malolduğunu öğrenebilirmiyiz.

Sayın Daylık,

zaten büyük çoğunluğu bitmiş motokaravanınızın, fotograflardan anlaşıldığı kadarıyla da güzel görünüyor.
Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Kamplı güzel seyahatlerde kullanın.

Sormak istediklerinizi buradan sorabilirsiniz.

Ama önce kendinizi tanıtmanızda yarar var, karavancılıktan beklentileriniz nedir, kamp tarzınız nasıldır. Kampingleri mi tercih edersiniz, yoksa dağda bayırda kamp yapmayı mı? Uzun tatil ve seyahat imkanınız var mı, yoksa hafta sonları mı kullanmayı düşünüyorsunuz gibi...

Değerli Arkadaşlar, cevaplarınız ve iyi temennileriniz için teşekkür ederim. Sn. Oflaz , karavanın yapımcısı Fazıl Bey'den olur almadan kaça mal olduğunu burada açıklamam doğru olmaz diye düşünüyorum. Ancak oldukça hesaplı olduğunu bilmenizi isterim. Ben de Fazıl Bey ile internet üzerinden tanışıp güvendim. Sn. Güngör, karavancılık ile ilgili hiç bir deneyimim yok. Gençlik yıllarımda kavuşamadığım bir hayalimi gerçekleştirmek isteğiyle işe başlıyorum. Kamp karavancılığından çok, dağda bayırda ücra köşelerde kalmış güzelliklere ulaşma amacındayım. İstanbul'da avukatlık yapmaktayım. İşim olanak verdikçe kısa, uzun süreli seyahatler gerçekleştirmek istiyorum. Son bir iki yıldır beraber çalıştığım genç avukat arkadaşım artık daha rahat uzaklaşma (kaçma) imkanı veriyor. Önce hafta sonları, sonra yakın çevre, sonra uzak yerler ve belki de yurt dışı gezileri hayal ediyorum. 7 yıl önce karayolu ile iran, pakistan, hindistan ve nepal gezisi yapmıştım. O deneyimi bir daha, bir daha yaşamak istiyorum, tabiki bu sefer eşim Yıldız'ın da kabul edebileceği yerleri ve şartları göz önünde tutarak...

Kadir bey,
Karavanınızın özelliklerini okudum. Donanım olarak oldukça zengin,kullanırken ufak tefek eksikleride siz gözlemleyip tamamlarsınız ama
temel ihtiyaçlar için eksiksiz. Sağlıklı ve mutlu günlerde kullanmanızı dilerim.

Kadir Bey,

Sanki bana çok basit gibi geldi. Özellikle karosör açısından zayıf buldum. Tam olarak bilemiyorum ama bunların daha güvenli yapılanı yokmudur. Biraz daha araştırsanız bence daha iyi olmaz mı?

Valla fiyat makul ama ne marka cihazlar kullanıyolar önemli fazladan akü ilave edilmeli ve bence bi lift kit yapılıp biraz kaldırılmalı çok alçak gibi geldi arazi lastiği ve limited slip diff olsa sizi çok daha keyfli yerlere taşıya bilir su deposu biraz az gibime geldi benim teknede 1 ton su deposu var 4 5 gün anca yetiyor ! Tankları krom değilse sizi ileride üzer ! Ufak bi jeneratör ister bide makinayı biraz modifiye etmek lazım artan ağırlık problem olabilir !

Güle Güle Kullanın.

Arkadaki yatağın yükseltilip altının bagaj/bisiklet hatta motosiklet için kullanılacak olması çok pratik. Klima dış ünitesinin dışarıda olmak yerine, bagaj bölümünde yer alması da güzel.

Mutlu geziler dileğiyle.

Sn. Daylık, Karavanınızın ayrıntılarına bakınca yeterli aksesuara yer verildiği anlaşılıyor.
Karavancılık yaşamınızda çoklukla kamp dışı konaklamalara heveslendiğinizi okudum. Bu tarz konaklamalar iki günü geçtiğinde 12 V. buzdolaplarını çalıştırmak genelde sorun oluyor. Önceden sorma şansınız olsa idi size üç sistem (12-220-LPG) buzdolabı önerirdim.Çok az randıman farkı olmasına karşın kesintisiz çalışma olanağı elde ederdiniz.Diğer bir aksesuarda kontrol panelleri.Olanak varsa bu arada koydurun akülerin ,temiz ve atık suyun seviye kontrolları rahat olur."Acaba" lar ortadan kalkar. Sonra kes, biç, del zor olur. Bir de yat tipi tuvaletin bazı sıkıntılarını çekebilirsiniz. Üç, günü geçen sıcak havalardaki konaklamalarınızda biraz koku yapabilir ve kaset olmadığı için kamping de boşaltma sorunu yaşayabilirsiniz. 60 lt. tuvalet atığı için kanımca gereksiz bir kapasite.20 lt.den itibaren dediğim sorunlarla karşılaşmanız olası.
Bir de değiştiremeyeceğiniz bir sorun, karavanın gövdesine oranla turbonun olmayışından (sanırım yok ) kaynaklanabilir. Rampalarda biraz sıkıntı çekmeniz olası.
Eğer altı yatak gerekmiyecekse gövdeyi alkovensiz ,dört kişilik de düşünebilirdiniz ama bu şu an için geç bir öneri ..
Motokaravanınızın yürüdükten sonra ortaya çıkabilecek başka bazı problemleri de olabilir..ama bu olasıllık her motokaravan için ortak bir sorundur aslında..
Karavanınızın size mutluluk getirmesini diler kazasız arızasız geziler dilerim,
Saygılarımla,

Değerli Arkadaşlar; yorumlarınız ve önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. Burada yazılanların yeni karavan alacaklara da yol gösterici olması bakımından bazı konuları da ben açıklamak istiyorum. Buzdolabı ve klimanın tüketeceği enerji beni de endişelendirdi. Eğer başlangıçta seçme imkanın olsa idi her ikisini de LPG'li olarak düşünürdüm. Fakat şimdi aksesuarlar arasına küçük (gürültüsüz 4 zamanlı) bir jeneratör ilave ettik. Temiz ve atık su için kontrol panelleri ilave edildi. Aküler için ise yapımcıyla konuşacağım; önerinize teşekkürler. Yat tipi tuvaletin koku sorununu çözmek için pis su deposunu iki bölmeli yaptırdık. Mutfak atık ve duş atık suyu bir bölmeye tuvalet atık suyu başka bölmeye gidecek; böylece lavabo ve duştan kötü kokuların gelmesi önlenecek diye düşünüyoruz. Bende aracın çekişinden endişeliyim doğrusu; 2500 dizel motorun performansını bilmiyorum; yeterli olmaz mı? Su deposunu fazla büyük tutmadık çünkü karada her an taze su bulabileceğimi düşünüyorum. Yatta durum farklı tabi. Aracı biraz yükseltmek daha sonrada yapılabilecek bir iş diye düşünüyorum, deneyip göreceğiz. Tekrar teşekkür ederim, hepinize selam ve sevgilerimi yolluyorum.

Güle güle kullanın... Bizim de hayalimiz olan bir şeyi gerçekleştirmişsiniz. Ne mutlu size... Eminim gezdikçe ihtiyaçlarınız belirlenecek ve karavanınız zaman içinde gerekli tüm donanıma sahip olacaktır. Yollar sizi bekliyor:smiley:

Sevgili Dostlar, kayıt düşmek açısından konuştuğumuz karavanın özellikleri aşağıda belirtilmiştir.
Arac 1995 BMC dir.Nissan 2500 Cc Dizel motora sahip aracta şoför mahallinden yaşam mahalline geçiş vardır.Komple motor elden geçirilmiş ve bakım onarımı yapılmıştır.Ön koltuklar sökülerek yerine 2 adet profesyonel 3 pozisyonlu koltuklar takılmıştır.Ön arka süspansiyon makas ve amortisörlü olup komple değiştirilmiştir.Komple ön takım indirilmiş rot ve rot başları sıfırlanmıştır.Arka kısmı kesilen aracın şoför mahalli taban sacı ve mashbiyelleri komple sökülerek yenisi ile değiştirilmiştir.Aracta elektrik aksamı sıfırdan elden geçirilmiş,far ve sinyaller yenilenmiştir.Karavan imalatı bitiminde ön kısmı komple boyanacak aracın tampon sis,far ve sinyalleri üst modelle değiştirilmiştir.

*450B x 215E x 200 (223)Y ebatlarda.* Tavan ve arka duvar tek parça monoblog fiber.*Yan duvarlar alukabont * Tavan ve iç duvarlar Compact laminant *Duvar kalınlıkları 2,5 cm ve yoğunlaştırılmış strapor kaplı *Hymer içten kabartmalı çift kilitli kapı *Dometic ithal sineklik ve güneşlikli camlar * Motorsiklet garajlı ve plartformlu* 6 kişilik * Elektrikli tente * İthal 220 girişli * Dış duş aparatlı * 12 pozisyon lambalı *7000 btu gizli klima * Trumatic 4,5 KW şohben ve soba * 12/220 V 90 lt kompresörlü buzdolabı * Tabanı 4 mm fiber duvarları alukabont banyo *Banyoda duş*Banyoda dolap sistemi *Banyoda lavabo musluk * Yaşam mahallinde 2 adet 50 x 50 havalandırma * Banyoda 28 x 28 havalandırma * 12/220 V profesyonel ayarlı led aydınlatmalı ve ışık bandlı elektrik sistemi * 600'W sinüs invertör * 12 V 12,5 A swıching power supply * Arka yatak odası ve yaşam mahallinde 15 inç LCD renkli TV * 1 adet içten kumandalı analog özel karavan tv anteni * Alkovanda ve arka yatak odasında kitaplık * Ayakkablık * Taban laminant parke * İç giriş merdivende aydınlatma. * Dış mekan aydınlatması *2 gardorap * 45 Lt özel LPG tankı * 100 Lt temiz 125 lt pis su tankı ve içerden elektronik boşaltma sistemi * Yat tipi pompalı tuvalet 60 lt tuvalet tankı *Karavan içinden el değmeden pis su ve WC depolarını elektronik boşaltma sistemi * 2 adet duman dedektörü * Elektronik akü birleştirme * 90 + 90 toplam 180 A yaşam aküsü * Şoför mahallinde 3 pozisyonlu özel koltuk * Arka kamera sistemi * Digital baskı süslemeli * Sıcak soğuk su dengeleyicisi * 2 li Silverline ankastra ocak * 38 x 38 VY * Sıcak soğuk ayarlı mutfak karavan tipi çeşmesi * 4,2 bar hidrofor pompa *Özel yapılmış 2. dolap mangal ve kömürlük dış açılımlı dolabı * 14 mm plywood mobilya * İthal dolap kilitleri ve amortisörleri * Balon kapak sistemi * İthal kilitli özel temiz su girişi * Projesi onaylanmış ve dosyası hazır.*Kamasonic CD,VCD,DVD ses ve görüntü sistemli * Yaşam alanında ve arka yatak odasında 15 inç LCD TV (2 adet) *Alkovanda 9 inç TV Vs Vs Vs Kısaca Full donanım motorkaravan*Lastikler yeni sıfır takılacak. * Garajda 2 adet priz olacak.* Araç 90.000 Km dedir.* *Pencere perdeleri yapılacak * Gaz depo göstergesi * Su depo göstergesi*

Bu bilgileri yeni karavan yaptıracaklara kılavuz olması açısından yazdım, sevgiyle...

Sayın Daylık,

Karavanınız çok güzel olacak gibi görünüyor, aracı yükseltmek isterseniz benimde karavanıma yaptırdığım havalı süspansiyon sisteminden kullanabilirsiniz , ben çok memnun kaldım.Ufak bir komprasör ile Aracın herhangi bir yerine konacak hava sübap yerinden istediğiniz kadar yükseltip indirebiliyorsunuz çakmak tipleri bile yeterli oluyor www.imajkaravan.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Saygılarımla,

Değerli dostlar karavana taktığımız LPG deposundaki yakıtla ocak ve sobayı çalıştıramadık. Zira LPG yakıt sıvı olduğu için onu gaz haline çevirecek cihaza da ihtiyaç varmış. Tekrar Aygaz tüpe döndük. Demnekki karavanda LPG depo uygun değil...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.