Motokaravanımın Yapılış Hikayesi; BMC Alkovan (acemikaravancı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DAYLIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,737
Ynt: Motokaravanımın Yapılış Hikayesi; BMC Alkovan (acemikaravancı)

Arkadaşlar,
Aygaz tüpü dediğinizin içinde de LPG var.
Türkiye'de LPG ev kullanımında standart basınç olan 30mB kullanılıyor. Bu da tüpün çıkışına takılan detantörle sağlanıyor. Sizdeki sorun farklı bir basınç oluşturmanızdan olabilirmi?

Etiketler

Oto-Gaz kullanarak karavanında Trumatic Combi ve ocak çalıştıran arkadaşımız Anakamp üyesi Hüseyin Çadırcı da (0216 5757630) baştan benzer sorunlar yaşamıştı. Sonra konuyu halletti ve üç yıldır sistemi kullanıyor.
Dilerseniz telefon ile ön bilgi alabilirsiniz.(selam söyleyin) .Burada fsirin in de bahsettiği gibi 30 mbar. basıncı elde etmek sorun oluyor. (Bazı cihazlar 50 mbar. olmasına karşın karavanlar için üretilen cihazlarda 30 mbar basınç kullanılıyor.) Kolay gelsin,
RÜZGAR

Isınmak için son çare !...
http://www.milliyet.com.tr/2007/12/28/son/resim/2.jpg

Sn Rüzgar'ın verdiği "Isınmak için son çare !..." harika ;D

Yurdum insanı bazen garip çözümler buluyor. Ancak iyi cesaret. Eğer giderken de yakıyorlarsa en ufak bir kazada felaket olur. :eek:

sayın kadir bey karavanınızı almış olmalısınız ::smiley:
esimlerde çok iyi duruyor ve donanım olarakta gayet iyi
güle güle kullanmaz dileğiyle ;)
gezi resimlerinizi bekleriz

SEzgin Bey, Nezaketinize ve ilginize teşekkürler. Trafik işlemleri nedeni ile henüz karavanımı almadım, bu hafta içinde alıyorum. Size önce yeni bir karavan için deneyimleri aktaracağım ve elbette gezi resimlerini de paylaşacağım. Sevgilerimle...

Sayın Daylık tarafından Fazıl Bey'lere yaptırılan ve özelliklerini bizimle paylaştığı karavanın -yanılmıyorsam- satılık olduğunu gördüm. (sahibinden.com) Satılıksa neden bu kadar kısa zamanda satılma durumunda kalındı. İzleyebildiğim kadarıyla Sayın Daylık karavan konusunda bir hayli heyecanlı idi. Ruhsat aşamasında bir zorluk veya başka bir sorun mu yaşandı ? Yol gösterici olunması amacıyla paylaşırsanız sevinirim.

Ertuğrul Bey,
Karavanı satın almadan önce fiyatı konusunda emin olabilmek için satılık ilanı vermiştik. O zaman bir hayli teklif geldi ve biz de bilgilendik, satılık ilanını çoktan kaldırmamız gerektiğini bize hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Merhaba! Karavanında LPG kullanan arkadaşlardan, 45 Lt LPG'nin yaz ve kış kullanımlarında kaç gün yeterli olduğunu öğrenmek istiyorum. 12 lt Aygaz tüpüyle kıyaslnırsa memnun olurum. Teşekkürler...

Sn Seyfeli,

LPG kullanımında 12kg tüpün ne kadar süre yeteceği sizin kullanımınıza ve aracınızın donanımına bağlıdır. Bendeki cihazların tüketim değerlerini vereyim yorumunu kendinize göre siz yapın. Bu veriler katalog değerleridir.
Buzdolabı : FM60TG 19g/h LPG tüketimi kamp halinde sürekli tüketiliyor. (Günde 456g)
Isıtıcı : Trumatik E2400 kademeye göre 200g/h ile 100g/h değerlerinde. Aracınızın izolasyonuna ve sıcaklık beklentinize göre girip çıkıyor. Bendeki kullanımda düşük güç kullanımı yeterli oluyor. Dışarısı 5derece iken tahminen saatte yaklaşık 10 dakika çalışıyordu.
Ocak : SMEV 911CV , 2 gözlü ocak 232g/h + 330g/h tabiiki kullanıldığı sürece.

Ferhat Şirin

ferhat bey süpersiniz verdiğiniz veriler yaklaşık hesap yaparken çok faydalı olacaktır.

Sn. fsirin in verilerini bende refere ederim.Size tüp kullanımını bir başka açıdan anlatmaya çalışayım.
Kışın hemen her hafta sonu karavan kullanan biri olarak bir büyük tüpün dört ila altı hafta sonu yani 8-12 gün kullanabildiğimi söyleyebilirim. İyi sayılabilir bir izalasyonlu alkovenli karavanım ile ( 14 m3 ) 4000 kw soba , 8-12 gün devamlı yanıyor,hafta sonlarında bir saat yanmak üzere 4-6 defa boiler ve günde üç öğün yemeklerimizi ve bulaşığı içeride halletmek üzere ocak kullanıyoruz. Yani tüm yeme, ısınma, yıkanma işlerimizi (iki kişi) karavanda hallediyoruz. Bu kullanımla Büyük tüp kış aylarında 8- 12 gün gidiyor. Buz dolabı kışın az yakıyor. Yaklaşık 2 cm. boyunda bir pilot alevi düşünün. En fazla tüketim sobada. Yazın ise bir problem olmuyor. Ne zaman tüp değiştirdiğinizi unutuyorsunuz.
Ancak yinede size bir el kantarı bulundurmanızı öneririm. Gerek duyduğunuz zaman tüpü tartın. Darasını düşün. Kalan miktar iki kg.ın altına düşmüş ise kritik noktadasınızdır. Tedbirli olun derim.
Selamlar,
RÜZGAR

Değerli bilgilerini ve deneyimlerini paylaştıkları için, Ferhat Şirin'e ve Rüzgar'a çok teşekkür ediyorum. Bilgi paylaşıldıkça değer kazanır...

Sayın Daylık,
Büyük övgüyle söz ettiğiniz karavanınızı "www.sahibinden.com" da 40.000 YTL'ye satılığa çıkardığınızı gördüm.
Kullanmayı hiç düşünmediniz mi? Bu kadar edebiyata ne gerek vardı? Satıyorum dersiniz olur, biter. Hayal kırıklığına uğradım.
Bence satmayın, şu kısa hayatın tadını çıkartın. Özlemleriniz, hayalleriniz gerçekleşsin. Yurdumuzun güzelliklerini görün, bizimle de paylaşın. Her şey gönlünüzce olsun...

sayın daylık gerçekten üzüntü verici mutlaka emek verip masraf yapıp sonra sıkıntıdan araç satılabilir. ancak aksi bir durum varsa daha da üzüntü verici forumu ve buradaki insanları satacağınız aracın reklamı için mi kullandınız?

Sayın Daylık karavanınızı aldığından kısa bir süre sonra sahibinden. com da satılık olarak görmüştüm.Tabi bu arada karavanınızın teknik ve donanım özelliklerinden çok bahsedildi.Ben şunu söylemekle yetineceğim:ne kadar basite indirgenmişve püzüz çıkarmayacak sistemle karavanı donatırsanız o kadar rahat vede hatta konfor sağlayabilirsiniz.Çok detay çok konfor anlamına gelmeyebilir.Hele sizin aracınız gibi modeli ,motor kapasitesi belli BMC ye o kadar havaleli bir yapyı,o kadar söz edilen teknik detayı yüklemeye bence değmez.İncelediğim kadarıyla da (BU BENİM FİKRİM KATILMAYABİLİRSİNİZ) bence yüksek sesle söylemeseniz bile gelin fikrime katılın ve bu araçtan gereki performansı alıp alamayacağınızı bir düşünün.Bence kesinlikle performans alamayacağınız gibi ağız tadıyla da kullanılacak bir yapı gözükmüyor.Onca detaya yazık.Aynı zamanda onca detayın çoğu da fonksiyonel görünmüyor aanlattığınız kadarıyla.Tuvalet ve atık su kokusu LPG yi kullanmadaki bar problemleri(OCAK VE ISITMADA) ,manevra kaabiliyeti, vs.vs.vs. gibi onlarca sorun sizi karavandan ve karavancılıktan bıktırabilir.Karavancılıuğa yeni başlayan kişinin genelde ilk karavanında böyle sorunlar olur.Eğer devam ederse sonraki karavanlarda düzelir durum.Fakat yapılan masraf ve emek de bir yerdeyazılı durur.Neyse karavanınız hayırlı olsun.Hayırlısıyla kullanırsınız hatta satarsınız.Yine belki bilmeden karavancılğa adım aatan ve parasına kıyan biri çıkar da karavanınızı değerlendirirsiniz.Bu iş ancak böyle olur.O zaman biz de karavaınız alan şahsın problemlerine ve yaşadıklarına nacizane birkaç laf ederiz.Fakat son olarak şunu derim siz de bu karavanı edinirken kolay para kazanmadınız.Bunu alcak şahıs (bilerek yada bilmeyerek) karavanınızı alırsa mutlaka o da parayı yolda kazanmadığı gibi sokağa atarcasına savurmak istemez.Bilinmez ki belki de ilk karavan acemiliğiyle alır.Alır da nası yürütür bu işi bilemem.İyi karavanlar edinmeniz dileğimle selamlar.

Sayın SEYFELİ Sayın Daylık'ın karavanı konusundaki yazmış olduğunuz yazıya aynen katılıyorum.Sizin de konuyu çok iyi teşhis ettiğniz kanısındayım.Kutlarım sizi.Karavancılık çok güzel,yapıcı ve doğru teşhis ve tedavi koyucu konuşma ve icraatlarla gelişir.Sizi tebrik eder,Sayın Daylık'a da karavanının tekrar hayırlı olmasını dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri