Motokaravanımın Yapılış Hikayesi; BMC Alkovan (acemikaravancı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DAYLIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,737
Ynt: Motokaravanımın Yapılış Hikayesi; BMC Alkovan (acemikaravancı)

Trumatik cihazlarda karbonmonoksit zehirlenmesi ihtimali yok mudur?Alev kısmı tamamen dışarıda mı oluyor?Tamamen dışarıdaysa yağmur-kar-rüzgar vs.den etkilenmiyor mu?

Etiketler

Trumatik ısıtıcılarda önemli olan oksijenin hangi ortamdan elde edildiği. Hermetik ısıtıcılar olan E2400 ,E2800 gibi cihazlar dışarıya bakan çift cidarlı (iç içe iki boru gibi ) bacalarından içdeki ile havayı çekip cihazın içinde yandıktan sonra dış cidardaki ile egzost yapmak sureti ile çalışıyor.
Sobalar ve kombiler ise taban tahtasında şablonuna göre açılan bir delikten alta doğru uzanan bir borucuk dan havayı alıyor, içeride yandıktan sonra üstten bir baca yardımı ile egzost yapılıyor.
Böylelikle içerideki oksijen hiç bir şekilde azalmıyor...Sizde endişesizce mışıl mışıl :smiley: uyuyorsunuz,
Selamlar,

RÜZGAR

Merhaba,

Benzer ve bağlı bir konuda sorum olacak.

Sıcak su sağlayan '' boiler''lerden lpg'li olanlar hakkında bilgi almak istiyorum. Çalışma sistemi, nasıl monte edildiği, güvenli olup olmaması, verimi... gibi konularda bilgi ve deneyimi olanlar ( Sayın Rüzgar gibi ) yardımcı olurlarsa memnun olurum. Teşekkürlerimle.

Akhisar'dan selamlar.
Cavid Sezen

mrb sayın daylık karavanınız hayırlı olsun, kazasız belasız allah kulanmayı nasip etsin verdiniz sayfa linkinde karavanınızı göremedim işallah memnunsunuzdur şimdi ortalıgı kızıştırmak gibi olmasında fezer karavana bende gittim kötü insanlara benzemiyolardı ama işçilik kalıtesi düşüktü ben karavancılıga yeni giren biri olarak başka bi form sayfasını bulmuştum gezenbilir bulmadan önce ve sizin yazınız görünce orda bi yazı vardı o aklıma geldi fazer karavandan 2kişi de motokaravan yapmış ama ikiside yolda giderken gökülmeye başladını yazıyo bi inceleyin derim bunuda yazmıcaktım ama karavanın enson durumu yani memnun olup olmadıgınızı bilmedigim için bu linki vermeyi uygun gördümki başka arkadaşlarda zarar görmesin 3 kuruş paralarıda heba olmasın die verdim linkin baş ve son tarafındaki 2kişide fezerden motokaravan yaptırmış buyrun bakın ortadakide benim yazım :smiley:)http://www.kampkaravan.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1604

http://www.kampkaravan.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1604

Boiler konusunda ise yine Trumatic'lerden söz edelim dilerseniz.
Bu boilerler sadece sı ıstmak amacı ile üretilmiş olup genel olarak sadece gaz ile çalışanları ve bir de gaz yanısıra (+) 220 V elektrik ile de çalışanları (850 W) vardır.
Her iki tipin de 10 ve 14 litre su hacimli olan çeşitleri bulunmaktadır.
Bu cihazlar bir anahtar/ switch vasıtası ile çalıştırılmakta olup termostatları 30-40-50-60-70 derecelere göre ayarlanarak su ısıtabilmektedir.
Cihazlar hermetik özellikli olup cihazın kendi üzerinde bacası vardır.Cihazlar karavanın dış yüzeylerinin hemen iç tarafına ve baca deliği kesip açılarak monte edilmektedirler. Bacaların ayrıca plastik kapakları vardır ve kapak kapalı iken çalışmazlar.
Ülkemizde en çok 10 lt. lik 30 mbr. detantör ile çalışan tipleri kullanılmaktadır. Hepsi de güvenli cihazlardır. Bir ara Carver marka boilerler de ithal edilmiş olup sonraları bu ithalat kesilmiştir.
Not .Karavan malzemesi olarak üretilen tüm cihazların hepsi de kataloğuna uygun monte edildikleri ve kullanıldıkları takdirde güvenlidir.
Selamlar,

RÜZGAR

Sayın Rüzgar,

Verdiğiniz bilgi ve şimdiye değin okuyup karavan kültürümüzü artırmamızı sağlayan yazılarınız için sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Özel olacak ama daha Akhisar'a uğramadınız. Hiç olmazsa geçerken bekliyoruz.

Cavid Sezen
Emekli Öğr.
Akhisar

Bir okula ait servis aracıydım. Önceki hayatımda fazla kullanılmadım. Okulların açık olduğu zamanlarda günde 2 kez sabah ve öğleden sonra çocukları taşıdım. Yaz tatillerinde okulun bahçesinde dinlendim. Diri bir araç olduğum için benden karavan yapmaya karar verdiler. 1994 model BMC’yim. Üzerimde sadece bizim yılların araçlarına mahsus çok iyi bir motor, 2.500 cc Nissan dizel motor var. 5 vitesim. Lastiklerim 14 niç

[attachment=1]

Yıllardır karavanda yaşamış, dünyayı karavanla dolaşmış bir meraklı kendisi için hiçbir eksiği olmayacak bir karavan yapmaya başladı.Eski kaportamı tamamen söküp attı. Özenli bir iskelet hazırladı. Şaşimi temizledi, boyadı. Aktarma organlarını yeniledi. Sanki yeni doğmuş gibi oldum. Boyum 450 cm. Genişliğim 215 cm, ve yüksekliğim arkada 200 cm. önde 223 cm oldu. 6 kişilik bir karavan olacaktım.

[attachment=2]

Alkoven (Şoför mahalli üstündeki yatacak yer) imalatında çok dikkatli olmak gerekir. Bazı modellerde ön tarafa cam konulmaktadır. Bu bölgede su yalıtımı çok önemli olduğu için ben pencere tavsiye etmedim. Alkovenin altından başlamak üzere tüm tavanım arka duvar dahil tek parça fiberden yapıldı. Hiçbir şekilde su alma riskim kalmamıştır.

[attachment=3]

56 001.jpg

fazer 002.jpg

3232.jpg

Hayırlı olsunn, gelişmeleri paylaşmanızı bekliyorum. Ancak bir meraklı soru ? Karavan ruhsat işini nasıl çözdünüz ?

Yalıtıma çok dikkat ettiler. Duvar kalınlıkları 2,5 cm ve yoğunlaştırılmış strafor kaplandı. İyi bir işçilik oldu. Biliyorum ki yazın çok sıcak olmayacak ve kışın içeriye hiç soğuk işlemeyecek.

[attachment=1]

Arkaya bir depo yapıldı…Masa sandalye koymak için…Motorsiklet, bisiklet koymak için…Jeneratör ve Klima dış ünitesi koymak için…Stepne ve Alet sandığı…Gittiğiniz yerlerden alacağınız kasa kasa meyve, sebze için…Kayak takımlarınız için…Bot ve kürekleri…Balıkçılık malzemeleri…Kova, fırça, temizlik malzemeleri…Her şey için…Her şey içerde olsun diye…

[attachment=2]

Dış yüzeyim alimunyum levhalarla kaplandı…Yani alukabont.Tavan ve iç duvarlarım ise Compact laminanttan yapıldı.

[attachment=3]

bmcson1 012.jpg

bmcson1 014.jpg

01 Aralık 001.jpg

karavanda kapı çok önemlidir. Bana orijinal Hymer içten kabartmalı çift kilitli kapı takıldı. Çok güzel ve çok güvenli oldu… Çevresindeki kıl fırçalar sayesinde yalıtımı mükemmel. Hiç ses yapmıyor.

[attachment=1]

Dometic ithal sineklik ve güneşlikli camlar takıldı. Çok konforlu ve çok kullanışlı oldular… Yerli yapım bir karavanda ithal malzemeler kullanılıyordu… Çok sevindim…

[attachment=2]

İç dizaynım çok güzel oldu. Elektrikli tente takıldı. İthal 220 volt girişi yapıldı. Dışarıya da bir duş aparatlı konudu. 12 volt pozisyon alabilen lambalar ile aydınlatıldı. 7000 btu gizli klima, Trumatic 4,5 KW şohben ve soba konuldu.12/220 V 90 lt kompresörlü buzdolabı monte edildi. Tabanı 4 mm fiber duvarları alukabont bir banyo, banyoda soğuk, sıcak duş ve banyoda dolap sistemi ile banyoda lavabo musluk yapıldı. Yaşam mahallinde 2 adet 50 x 50 havalandırma, Banyoda 28 x 28 havalandırma unutulmadı. 12/220 V profesyonel ayarlı led aydınlatmalı ve ışık bandlı elektrik sistemi konuldu. 600'W sinüs invertör, 12 V 12,5 A swıching power supply montajı yapıldı. Arka yatak odası ve yaşam mahallinde 15 inç LCD renkli TV , 1 adet içten kumandalı analog özel karavan tv anteni, Alkovanda ve arka yatak odasında kitaplık unutulmadı.

bmcson 012.jpg

01 Aralık 005.jpg

[attachment=1]

Ayakkablık * Taban laminant parke * İç giriş merdivende aydınlatma. * Dış mekan aydınlatması *2 gardorap * 45 Lt özel LPG tankı * 100 Lt temiz 125 lt pis su tankı ve içerden elektronik boşaltma sistemi * Yat tipi pompalı tuvalet 60 lt tuvalet tankı *Karavan içinden el değmeden pis su ve WC depolarını elektronik boşaltma sistemi * 2 adet duman dedektörü * Elektronik akü birleştirme * 90 + 90 toplam 180 A yaşam aküsü * Şoför mahallinde 3 pozisyonlu özel koltuk * Arka kamera sistemi * Digital baskı süslemeli * Sıcak soğuk su dengeleyicisi * 2 li Silverline ankastra ocak * 38 x 38 VY * Sıcak soğuk ayarlı mutfak karavan tipi çeşmesi * 4,2 bar hidrofor pompa *Özel yapılmış 2. dolap mangal ve kömürlük dış açılımlı dolabı * 14 mm plywood mobilya * İthal dolap kilitleri ve amortisörleri * Balon kapak sistemi * İthal kilitli özel temiz su girişi * Projesi onaylanmış ve dosyası hazır.*Kamasonic CD,VCD,DVD ses ve görüntü sistemli * Yaşam alanında ve arka yatak odasında 15 inç LCD TV (2 adet) *Alkovanda 9 inç TV Vs Vs Vs Kısaca Full donanım motorkaravan

[attachment=2][attachment=3]

11 ara 004.jpg

11 ara 013.jpg

11 ara 002.jpg

Ve işte bitti....
[attachment=1]

Bu karavan için proje onaylatıp ruhsat aldık...

Ruhsatına KARAVAN olarak işlettik...

İşten artan dar zamanlarda gezmeye çalışıyoruz...

Bu karavan'ın maliyeti 45.000.-TL'ya yaklaştı... Hadi tam söyleyelim 43.000.-TL...

bmcson 015.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR