Motokaravan Ruhsatta Yolcu Sayisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 537
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,356
Hepinizin eline sağlık çok güzel bir metin oldu. Duayenlerin ve diğer dostların kalemine sağlık. Aşağıda italik ve altı çizgili kısmı eklersek daha çarpıcı olur mu ? diye düşünüyorum. Gerek yok deniyorsa bana göre metin bu haliyle tamamdır. Nereye gönderelim konusuna gelince hem CİMER hem de TSE' e gönderelim.

.......Bütün uyum yasalarına rağmen, karavancılık kültürünün gelişmiş olduğu AB ülkeleriyle aramızda olan bu farkın, yasal dayanağını bulamadığımız yorum farkından ileri geldiğini düşünmekteyiz. Motokaravana sefer halindeyken kullanılacak ilave koltuk mevzuatı hakkında Tüv‘den ve proje yazan mühendislerden kesin bilgiler alamıyoruz. Aldığımız bilgiler çelişkili. Karavancılar olarakta yönetmeliklerde bize yol gösterecek bilgileri bulamıyoruz..........................

Etiketler
Doğrudan TSE'ye yazmak da işe yarayabilir. Ancak CİMER kanalıyla iletilen Kamp-Karavan camiasının talepleri dikkat çekecek çoğunluğa ulaşırsa seçilmişler, konunun başka boyutlarıyla da ilgilenmeye başlayabilir. Hazır seçimler yaklaşmışken..

Doğrudan TSE'ye yazmak da işe yarayabilir. Ancak CİMER kanalıyla iletilen Kamp-Karavan camiasının talepleri dikkat çekecek çoğunluğa ulaşırsa seçilmişler, konunun başka boyutlarıyla da ilgilenmeye başlayabilir. Hazır seçimler yaklaşmışken..

Bence ikisine de gönderelim. Sadece Cime're yollarsak oda konunun muattabı TSE'e soracak, yazışma vs iş uzar. TSE' e yazalım aynı zamanda CiMER'inde haberi olsun

.

* Tabi son ilave olarak @çakırefe ’nin paragrafı da belki eklenebilir.
Fakat diğer taraftan, cevapla konuda birşekilde sonuca varılacağı beklenmeli. Başvuru zaten doğru ve nihai bilgiye erişememizle ilğili.

* Şaşırtmaca olmasın diye sırf CİMER’in yeterli olacağını sanıyorum. Asıl cevabı verecek yer TSE.

* 5 yaşın çözüm yeri TSE olmadığından, eklenmesi anlamlı değil.

Ben metni şu anda yollarda elimde olan tabletle .pdf dosyasına çeviremediğimden, birimizin bu işi yapması yerinde olur.
Tabi herkez dosyada hemfikir ise ? (Ben yeterli olgunlukta buluyorum)

Metinde anlaştı isek, artık konudan daha fazla karavancının haberi olması için ne yapılması gerektiği hakkında fikirlere ihtiyaç var.

Daha sonra hangi gün beraberce başvuruyu yapacağımıza karar veririz.

...
Metin dosya haline getirildikten sonra, curcunaya sebep vermemesi için artık değiştirilmemeli ve sadece diğer etaplara konsantre olunmalı.
Zaten bu haliyle bile, içinde derdimizi anlatan herşey var.

Ne dersiniz ?
Umarım metin açısından hafta başına kadar sonuca varırız ?
Konuyu okuyanlara yakın cevap gelmesini beklemek, soruna yakışır olmalı ?
Sadece yazılanların “beğen”ilmesi bile yeterli. ;)

.

Son düzenleme:

5 yas sinirini Devlet kaldirmaz cunku %80 ve uzeri otv birden %10 inme tehlikesi belirir, ticari arac satisi patlar, binek arac satisi duser. Bence once koltuk, basari gelirse sonra sigorta, daha sonra 5 yas gibi gitmekte fayda var.
Yazi bitince Emre Ozpeynirci ye de gondermek gerek.

5 yas sinirini Devlet kaldirmaz cunku %80 ve uzeri otv birden %10 inme tehlikesi belirir, ticari arac satisi patlar, binek arac satisi duser. Bence once koltuk, basari gelirse sonra sigorta, daha sonra 5 yas gibi gitmekte fayda var.
Yazi bitince Emre Ozpeynirci ye de gondermek gerek.

Katılıyorum, öncelikle en büyük sıkıntımızdan başlamalıyız. Başvuru metninde karar verdikten sonra Forum Yetkilisi bütün gezenbilir camiasına toplu mesaj yollayarak başvurumuza herkesten destek isterse güzel olurdu. Ayrıca herkes sosyal medya hesaplarından ve yakın çevresinden bu başvuruya destek isterse sorunumuzun muhakkak çözüm bulacağını düşünüyorum. Ne kadar çok başvuru sağlarsak o kadar iyi..

Bence de yeterli olgunluğa erimiş bir metin. Evliya :p hocamızın metnini ben pdf formatında yazıp siteye yükleyeceğim, Pazartesi gününe kadar son katkıları alıp dosyayı yüklerim. Üyelere ulaşma konusunda değerli admin'imiz nihayi kararını verip bize bildirirse önümüzdeki haftadan itibaren CİMER'e yollamaya başlıyalım derim.

Bence de yeterli olgunluğa erimiş bir metin. Evliya :p hocamızın metnini ben pdf formatında yazıp siteye yükleyeceğim, Pazartesi gününe kadar son katkıları alıp dosyayı yüklerim. Üyelere ulaşma konusunda değerli admin'imiz nihayi kararını verip bize bildirirse önümüzdeki haftadan itibaren CİMER'e yollamaya başlıyalım derim.
.

Başvuru için kazanılması hedeflenen karavancılar için de, metnin önüne bir yeni bölüm daha yazılması gerekmekte.

Tarih için ise, yeterli karavancıya ulaşıldığı emin olunan günler daha uygun olmalı ?

Varlığı bize borçlu olan forumun, Maltepe toplantısı için gönderdiği davet benzeri bir toplu e-mailin bizden esirgememesini beklemek, abartılı olmamalı ? Bunun işimizi epey kolaylaştıracağı ortada.

Gönderilecek günün Maltepe toplantısında sonra seçilmesi fena olmaz. Gerçi kendileri için sorunu belki çözülmüş gören karavan sahiplerinin de başvuruya iştirakini olası bulmak ve beklemek hakkımız olmalı ? Bilmem bu konuda Ferhat beyin katkıları olur muydu ?

Benim hesabımın olmadığı Facebook işini belki @uysalburak, başvuru yapıldıktan sonra da Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci’ye metnin göndermesini belki bu etkili fikri veren Teoman bey üzerine alabilir ?

Benzeri başvuru yapanlar, e-imzanın gerekip gerekmediği gibi konularda açıklamalar yaparlarsa, konuya yardımları olacağını sanıyorum.

...
@çakırefe , bence siz onları hiç meşgul etmeyin...:yum:

.

Son düzenleme:

Bugün bütün günüm yolda geçtiği için şimdi bu konudaki son paylaşımları okuyabildim. Başlangıçta sadece koltuk sorununu ihtva eden tek metinle başlamak bence de başarı şansını yükseltir sanırım. Bu konuda başarılı olursak daha güçlü olarak diğer konulara da odaklanabiliriz.

Isteyen karavancı, tek metnin baş tarafına kendi özel ailevi durumunu bir kaç cümle ile dile getirebilir. Bu fikir bende, sayın @ermus35‘ in aşağıdaki cümlelerini okuyunca oluştu.
„Ben iki çocuk sahibi bir babayım. Eşim ve çocuklarımla birlikte tatillerimizde ülkemizin güzelliklerini görebilmek ve doğa ile iç içe olabilmek amacıyla motorlu karavan sahibi olmak istiyoruz. Bu amaçla alacağımız panelvan tipi bir aracı karavana dönüştürmek istiyoruz. Dönüştüreceğimiz aracın yasal olarak motorlu karavan olma şartlarını taşımasının yanında güvenli bir araç olması için çocuklarımızın arka tarafta ve emniyet kemerleri takılı vaziyette seyahat etmeleri gerekmektedir. Aracımızın bu haliyle ruhsatladırılabilmesi için gerekli proje, muayene, TSE kontrolünden geçmesi gerekmektedir.“

Bu sadece bir düşünce. Çalışmalar çok güzel. Metin kesinleştikten sonra ben de yönetimle tüm forumun desteği konusunu konuşacağım.

.

Başvuru için kazanılması hedeflenen karavancılar için de, metnin önüne bir yeni bölüm daha yazılması gerekmekte.

Tarih için ise, yeterli karavancıya ulaşıldığı emin olunan günler daha uygun olmalı ?

Varlığı bize borçlu olan forumun, Maltepe toplantısı için gönderdiği davet benzeri bir toplu e-mailin bizden esirgememesini beklemek, abartılı olmamalı ? Bunun işimizi epey kolaylaştıracağı ortada.

Gönderilecek günün Maltepe toplantısında sonra seçilmesi fena olmaz. Gerçi kendileri için sorunu belki çözülmüş gören karavan sahiplerinin de başvuruya iştirakini olası bulmak ve beklemek hakkımız olmalı ? Bilmem bu konuda Ferhat beyin katkıları olur muydu ?

Benim hesabımın olmadığı Facebook işini belki @uysalburak, başvuru yapıldıktan sonra da Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci’ye metnin göndermesini belki bu etkili fikri veren Teoman bey üzerine alabilir ?

Benzeri başvuru yapanlar, e-imzanın gerekip gerekmediği gibi konularda açıklamalar yaparlarsa, konuya yardımları olacağını sanıyorum.

...
@çakırefe , bence siz onları hiç meşgul etmeyin...:yum:

.

Ne derseniz aynen Elimden geleni yaparım.

Hani derler ya sancılı bir dönemden geçiyoruz diye. Ben de böbrek taşı düşürüyorum düşmedi gitti

.

* DİKKAT
Facebook veya benzeri platformlarda tarihi belli olmadan yapılacak ferdi başvuruların, toplu hareketi zayıflatacağına mutlaka vurgu yapılması gerekmekte. Bu yüzden Maltepe toplantısı sonrası bir güne hemen karar vermek zorundayız. Belki konunun tarihle beraber açılması daha uygun olurdu ?

* Karavanseverleri başvurumuz açısından bilgilendirmek için şöyle bir yazı hazırladım.

Sevgili karavanseverler

TSE nin karavan dönüşümü sırasında yaşam bölümüne koyacağımız koltuklar için çıkardığı zorlukları hepimiz biliyoruz. Hiçbir yasal dayanağı olmadığını düşündüğümüz bu durumun aşılması için ÇİMER’e başvuru aşamasındayız.

Umudumuz; bizleri bu kadar yakından ilgilendiren bir konuda, başvuruya sizlerin de katılmasıdır. Çözüm için bizlerden başka kimsenin harekete geçeceğini düşünmek zaten gerçekçi olmamalı ? Bu arada başvuru için gerekli zamanın 5 dakikayı geçmediğini hatırlatmak isteriz.

Konu hakkında, GEZENBİLİR forumunun, “Motokaravan Ruhsatta Yolcu Sayisi” başlığının 6. sayfası sonrası yahut buradan bilgi alabilirsiniz.

Toplu başvuru ??/Aralık/2018 tarihinde olacak.
Başvuru CİMER’e, “İstek” başlığı altında e-mail, faks ve mektupla yapılabilir.

Sadece başvuru yapanların sayısının bile, bizleri daha sonra sigorta konusunda da cesaretlendireceği kanısındayız.

Kendi konularımıza, ilginizi esirgemeyeceğiniz umuduyla..
Sevgi ve saygılar “

Ne dersiniz ?

* Son söyleyeceğim de “Mevcut yasa ve yönetmeliklerden hangisinin...” diye başlayan metnin ilk bölümünün son paragrafının başına, “İstek” yazılmasını teklif etmek olacak.
Belki böylelikle bu uzun metne rağmen, amacımız daha da vurgulanmış olurdu ?

.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR