Son zamanlarda karavan a bu kadar uygun araç çok az gördüm.Hemen araştırdım bu araçlar 60 yıllardan geliyor daha eskisi var mı bilmem ama henagi modelini bulursam bulayım imkan dahilinde alma isterim.
Sizi fotoğraflarla başbaşa bırakayım.Markanın yakınlığı bakımından Dodge ve GMC modelleri.
Sevindim arkadaşlar, bu karavanlara verdiğiniz tepkilerden aynı şeyleri hissettiğimi anladım,bu dahada mutlu etti.Gerçekten mükemmel bir dizayn.Kafamda hep yüksek geniş,dikdörtgen kare arası bir şekil varmış yeni fark ettim.
Sevindim arkadaşlar, bu karavanlara verdiğiniz tepkilerden aynı şeyleri hissettiğimi anladım,bu dahada mutlu etti.Gerçekten mükemmel bir dizayn.Kafamda hep yüksek geniş,dikdörtgen kare arası bir şekil varmış yeni fark ettim.
3 yıl önce Ege Karavan'da Mehmet bey kısa şase bir ducatoyu arkasına özel bir uzatma parçası yaparak uzatmıştı. Profilden imal bu parça sayesinde karavanın arkası yaklaşık 70-80 cm. uzamıştı. Ama römorkta bu işi denge nedeniyle halletmek biraz zor. Ancak yük ağırlığını öne vererek biraz uzatma mümkün olabilir...
konuyu düşününce ve resmini incelediğimde şaseyi uzatmak mümkün değil,
şaseyi uzattığında dingilide arkaya çekmek gerekiyor ağırlık merkezi için
illaki uzatmak istersende tek bir yol var, okun şasedeki bölümünden kesip,
bir metre uzatacaksan 50cm öne 50cm arkaya ilave yapabilirsin
resimdeki gibi