Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 177,813

Etiketler
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

mayıstosböce' Alıntı:
Şimdi göstereceğim makine bir karavan değil ama inanılmaz karavana müsait bir araç gerçi kimse bu aracı bulup alamaz ama yinede böyle muhteşem bir aracı herkes görsün istedim.Ben gördüğümde şok oldum hele ki 1940 ların olduğunu öğrenince ağzım açık kaldı.Aracın ağırlığı tam 13 ton.Lütfen tasarımı 2000 li yılları aşan araca bir bakın.

[attachment=1][attachment=2]

13 ton bizi bozar...

Kayınpeder OPET yada Shell in CEO su olsaydı düşünürdüm...

Bu Logan YAV'ın en güzel tarafı, üst çadır kısmına araç içinden çıkılabilmesi.

[attachment=1]

[attachment=2]

Dacia_Young_Activity_Van_III_03.jpg

3956101197_8af8a47383.jpg

Yeni logan çok şık olmuş ancak her koşulda kullanılabilecek bir araç olduğunu düşünmüyorum. Bununla tatlı su kampçılığı yapılabilir. Su deposu-lavabo ve içeride yemek pişirme ve yeme lüksünden yoksun. Isınma konusunda bir çözüm düşünülmüş mü onu da bilmiyorum. Kendi kamperimi anlattığım başlıkta değinmiştim. Bu haliyle çok şık ancak işin içine erzaklar, mutfak malzemeleri, uyku tulumları, valizler vs. girince içinden çıkılmaz bir dağınıklık sözkonusu olacaktır. Yemek-bulaşık işlerini ise özellikle yağışlı havalarda dışarıya taşmadan görebilmek çok çok önemli.
Gerçek mikro kamper arayanlar için benim favorim Autosleepers'ın mezan modeli.
http://www.auto-sleepers.co.uk/index.php

Kişisel görüşüm, bu yeni Logana içten çıkılabilir üst çadır yerine , bir popup açılıp kapanan tavan yapsalarmış,daha iyi olurdu. Altta bi şekilde yatak bölümü var çünki. Üstteki çadır ve yatma yeri fuzili yapılmış.

Şu bölüm üst çadır yerine ,ayakta durulacak gibi bir popup tavan olabilirdi.

renaut-dacia-yav-2.jpg

erdenbay' Alıntı:
Kişisel görüşüm, bu yeni Logana içten çıkılabilir üst çadır yerine , bir popup açılıp kapanan tavan yapsalarmış,daha iyi olurdu. Altta bi şekilde yatak bölümü var çünki. Üstteki çadır ve yatma yeri fuzili yapılmış.

Şu bölüm üst çadır yerine ,ayakta durulacak gibi bir popup tavan olabilirdi.

renaut-dacia-yav-2.jpg

Ya da alt bölümü lavabo-ocak-wc ve küçük bir masa ile donatmak ;)

http://www.westfalia-van.de/de/modelle.html

Sizce aramızda kaç yıl fark var? Ben yukarıdaki modellere göz gezdirince aradaki farkı kapanamayacak bir uçurum olarak görmeye başladım. :(

Araç üstü çadırlı kamperleri karavan gibi düşünmemek lazım. Benim düşüncem; Bunlar hızlı geziler yapmak için. Gezeceksin, tarihi yerleri, kültür varlıklarını, doğal güzellikleri göreceksin. Yemeğini lokantada, fast food restoranda yada sandöviç olarak yiyeceksin. Sadece gece uyku zamanı geldiğinde otel aramaktansa çıkıp çadırında uyuyacaksın. Ya da uzun konaklamalarda kampinglere gidip araç dışına taşacaksın. Yani çadırda kalmanın biraz daha modern halini yaşayacaksın.

[attachment=1]

[attachment=2]

http://www.sahibinden.com/dunyada_tek_tra-tech-04WQQaXQQ12375199WQQpXQQdisplayitem

bu araca neler yapabileceğimizi bir düşünün artık

roadtrek-210-interior-front.jpg

1937 MODEL FORD

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

37Ford-campground3b.jpg

37Ford-OnTheRoad5a.jpg

37Ford-interior1a.jpg

37Ford-interior7a.jpg

37Ford-interior9a.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR