Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 683
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 177,859
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları

Bu karavanda ne mazot istiyor, nede turbo problemi var, ver yemi yola devam...

Horse caravans.jpg

Etiketler

Tasarımını çok beğendiğim Toyota hi-lux karavanı sizlerle paylaşmak istedim. 250-300 bin dolar fiyatlarla satılan lüx off-road karavanların yanında daha ulaşılabilir gibi geldi...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

92_hilux_4x4_camper_01.jpg

92_hilux_4x4_camper_02.jpg

92_hilux_4x4_camper_03.jpg

92_hilux_4x4_1.jpg

92_hilux_4x4_2.jpg

Devam...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

92_hilux_4x4_camper_14.jpg

92_hilux_4x4_camper_15.jpg

92_hilux_4x4_camper_16.jpg

92_hilux_4x4_camper_17.jpg

92_hilux_4x4_camper_18.jpg

Devam...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

92_hilux_4x4_camper_19.jpg

92_hilux_4x4_camper_20.jpg

92_hilux_4x4_camper_21.jpg

92_hilux_4x4_camper_22.jpg

92_hilux_4x4_camper_23.jpg

Devam...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

92_hilux_4x4_camper_24.jpg

92_hilux_4x4_camper_25.jpg

92_hilux_4x4_camper_26.jpg

92_hilux_4x4_camper_27.jpg

92_hilux_4x4_camper_28.jpg

Çok güzel, extrem koşullara uygun, bir okadar kullanışlı ve konforlu uygulama ama malesef, bizim ülkemizde böyle bir uygulama yapmak YASAK, keşke serbest olsaydıda bizde yapsaydık...

Atilla abi, Şase kamyonetler karavana çevrilebiliyor diye biliyorum ama atladığım bir şeyler mi var? İzleyenleri doğru yönlendirmek gerek...

Şase kamyonetlerin karavana çevrilmesini artık sadece profesyonel karavan imalatı yapan fabrikalar yapabiliyor, karayolları teknik şartlarına uygunluğu garantisi için fabrikalar yeminli müşavir gibi görülüyor, tabiki teknik sorumluluklarıda var...Bireysel olarak hand made alkovenli ve semi integrale yapılamıyor artık, 15 gün kadar önce projeve muamele işleri yapan biri ile konuşmamda söylendi...

atiladi' Alıntı:
Şase kamyonetlerin karavana çevrilmesini artık sadece profesyonel karavan imalatı yapan fabrikalar yapabiliyor, karayolları teknik şartlarına uygunluğu garantisi için fabrikalar yeminli müşavir gibi görülüyor, tabiki teknik sorumluluklarıda var...Bireysel olarak hand made alkovenli ve semi integrale yapılamıyor artık, 15 gün kadar önce projeve muamele işleri yapan biri ile konuşmamda söylendi...

Doğrudur. Ben de öyle biliyordum. Yasak deyince hiç yapılamıyor gibi anlaşılmasın. Alkovanlı, entegre ya da semientegre karavanları kendi imkanlarımızla yapabilmenin zorlukları düşünülünce zaten fotoğraflardaki modelin kalitesine ulaşmak zor gibi...

Bizim gibi emekli TC vatandaşlarının fabrikadan bir şey almak veya yaptırmak gibi bir lüksü yok, bizde sadece akıl ve el yeteneği var, hand made, kendimiz yapabilirmiyiz anlamında yasağı kasdettim..

selam,
zaten böyle bir karavana çevirme işlemini zaten profesyonel bir karavan firmasının yapması doğru değil mi?

aralarda forumlarda okuduğum kadarıyla abs şartı var diye biliyorum, bu araç 92 model ve bildiğim kadarıyla abs si yok,

birde yandan karavanın resmine bir bakınca bu araçla düz bir zeminden eğimli bir zemine çıkarken arka tekerlekten sonraki kısım uzun olduğu için arka bölümü çarpma olasılığı var genelde böyle uzunluk olduğunda yere çarpmasın diye yere paralel getirmeyip 30-45 derece arası eğim veriyorlar...
ülkemizde de yapılan kamyonet üstü karavanlar var ama onlarda ağırlık arkaya doğru ve mecburen arka tarafta cıkan bölüm hem dengesiz hem yetersizmiş gibi duruyor, belki kabin üstüne yatağı uzatıp hem görüntü daha güzelleştirilip, hem de kullanılan hacim ve denge sağlanabilir.
benim hep hayalim gidilen yerde karavanı yerleştirdikten sonra çevreyi gezebilmek, uzun sürelere sahip olunduğunda çekme karavan cazip ama kısa sürelere sığdırılan yolculuklarda da sanki zor olurmuş gibi geliyor...
sevgiler...

Bir çok ülkede istediğiniz araca tadilat yapmak serbest, sadece fren sistemleri ilgili ofislerce kontrol edildikden sonra trafiğe çıkış izni alıyorlar, yabancı bu tip projeleri biz kendi ülkemizle eşleştirince kavram kargaşası başlıyor, onlarda ASB şartı yokki, bu bizim kafamızdaki bir ur, bir türlü kurtulamıyoruz...

Bazı ufak tefek eksikliklerle birlikte kaybolan eski fotoğrafları geri getirmeyi başardık. :smiley: Fotoğrafların teker teker yeniden yüklenmesi gerektiği için oldukça zahmetli bir süreç... Zamanımın elverdiği ölçülerde bu işle ilgilenmeye çalışacağım.Mesajlarınızda kaybolan fotoğraflar varsa bana e-posta yoluyla iletmeniz ve ilgili mesajı belirtmeniz durumunda yeniden yükleyebilirim.
Kaybolan fotoğrafları klasörleyip bana ulaştıran sevgili Ahmet ağabeyimize (yasiko) teşekkürlerimizle...

Paraları yok ama gezmek ve görmek için azimleri var. Polonya ' dan çıkıp afrikaya varmışlar. Bu da bir fikir. Hem de 4x4. Türkiye' de böyle bir şey yapabilirmiyiz ?
[imgzoom][/imgzoom]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR