Öncelikle merhaba Gezenbilir Forum ailesi..
Ben Berk, yeni üye oldum fakat üye olmadan da forumları takip ediyordum.. Özellikle karavan konularını..
Forumdaki tecrübeli abilerimin yardımını bekliyorum..
Ben ve iki arkadaşım seneye nasip kısmet ise üniversiteye gideceğiz ve üçümüzde de vw hastalığı var.. Üçümüzde paramızı biriktirip gerekirse yemeyip içmeyip bir vw t1 veya t2 almayı planlıyoruz.. Ama tabi bu konuda pek fazla bilgimiz yok.. İnternette neredeyse 2 haftadır araştırma yapıyoruz,bu sitede de baktığımda t1 yada t2 konusu bulamadım hiç , hatta pek bilgi veren de görmedim.. Daha çok t3 üzerine yoğunlaşılmış.
Aklımdaki sorular şunlar :
1) T1 ya da T2 piyasasına baktım biraz fakat ne olursa olsun kendimizinde üzerine büyük derecede bakım yapmayacağımız bir araca rastlamadım açıkcası,burada da aklıma şu geliyor, T1 ve T2 ler çok tatlı ve şirin araçlar fakat eski olmalarından dolayı astarından pahalıya patlarlar mı ?
2) T1 yada T2 aldığımız zaman içerisinde orjinal koltuklardan daha farklı bir şeyler koyacağımızı düşünüyoruz en azından bir haftasonu içerisinde kalabilecek düzeyde olması için.. Bu konuda T3 ler daha rağbet görüyorlar bunun sebebi nedir?
3) Bunları yaptırdıktan sonra TUV'de ya da ruhsat işlemesinde problemlere rastlandığını okudum, ne derecede doğrudur ne derecede zordur?
4) T1,T2 ve T3 lerin yakıt karşılaştırması nedir ? Kim daha avantajlıdır? (Dizel olmasını göz ardı edersek)
5) Vergi konusundaki farklılılkları nelerdir ? Çok fazla sorun yaratırlar mı ?
6) Ortalama düzeyde çok fazla özelliği olmayan bir kamp aracı için ne kadara iç dizayn yapılabilir? (Bu sorudaki konuları okudum aslında fakat hangisi bizim dediğimiz araçlara uygundur açıkcası bilemedik..)
7) T3'lerin dizel motorları çok fazla sorun çıkartırlar mı ?
Biraz fazla soru sordum biliyorum fakat bu kadar tecrübeli bir ortamda olunca insan ister istemez soru makinası kesiliyor
Cevaplarınız için teşekkür ederiz.
Not : Konuyu farklı yere açtıysam affola..
Berk-Kuzey-Ozan