Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey
Melih, arkadaşlar belirtmiş. Araç yukarıya doğru daraldığı için tasarımın uygulanabilir değil. Ancak yatak birbiri üzerine binen (biri sabit olmak üzere) iki parçadan oluşursa uygulanabilir. (90 + 90 cm. gibi) Ancak bunun da başka sakıncaları var. Öncelikle yukarıda iki yetişkinin rahat yatması hedefleniyorsa, yatak fiber tavanın başladığı kesitten en az 15 cm. aşağı indirilmeli.. 90 cm.'lik ve zeminden yüksekliği 115 cm. gibi olan sabit bir platform aşağıdaki oturma grubunu ve mutfağı kullanmayı olanaksız kılar.
Yatağı 3 ya da 4 parçadan yapamayız çünkü yine eğim nedeniyle ancak iki parça üst üste koyulabiliyor. Benim yatağım da iki parçadan oluşuyor ve üst üste ancak iki parça o da sıkıştırılarak koyulabiliyor.(2 cm. kontra x2 + 10 cm. sünger x2) 3. parça sığsın derseniz eni daraltmanız gerekir ki o da yatağı açtığınızda desteklere oturmaz.
Diğer problem yukarı doğru çıkıldıkça aracın uzunluğunun da azalması. Aşağıda sürgülü kapıya kadar 180 cm. yatak sığarken yukarıda 160 cm. ancak... Daha fazlası sürgülü kapı hizasını geçer. Zaten demonte olacağı için problem yaratmaz diyebilirsiniz ama yatak fiber tavandan aşağıda olacağı için dolayısıyla kapı hizasından da aşağıda olacak. Bu noktada yatağın üzerine oturacağı destekleri sürgülü kapı üzerine yapmak gerekir ki teknik olarak imkansız. Yatağın 20 cm.'lik bu kısmı boşlukta kalarak düzenlenirse belki... Bütün bunları üst yatağımı yaptırıken hep düşünmüştüm.
İlle de dş kabini isteniyorsa Ege Karavan'ın benzerini yaptığı carthago california yerleşimi en ideali. Ancak standart yüksek tavanlarda ön taraftaki üst yatağı aşağı almak ne yazık ki en başta sürüş mahallinin standart yüksekliği nedeniyle imkansız. Kaçınılmaz olarak burası da çocuk yatağı olabilir. Ya da yetişkinler için yoga eğitimini gerekli kılar
Orjinal carthago'ların fiber tavanları bizimkilerden yüksek. Bu nedenle üstte yetişkinler de yatabilir. Yine de ne kadar konforlu olacağı tartışmalı.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
Carthago'nun bütün bu güzelliğine rağmen ben de kendi kamperimin şu ferahlığından kolay kolay vazgeçemem. Bu benim yatak açık pozisyonum.
[attachment=5]
Uygun büyüklükte araç olup da duş kabini yaptırmamak elbette saçmalık. Ama 9m3 lük bir araca ille de duş kabini diye zorlamak bana çok mantıklı gelmiyor. Hele ki çocuklu bir aile iseniz içerinin ferahlığı çok daha önemli.