fernandodiaz
Yeni Üye
Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey
Öncelikle teşekkürler Melih Bey.
Yazdıklarınıza çok güldük. Gerçekten birebir tespit yapmışsınız. Daha öncesinde t1 alıp, dizel bir t3 motoru takmayı planlamıştık. Ama son zamanlarda aklımıza sizin de söylemiş olduğunuz şeyler geldiği için t3 almayı düşünüyoruz. O yüzden karşılaştırma yapmaya çalışıyoruz.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Ozan-Kuzey-Berk
melihbozkurt' Alıntı:Sevgili Berk;
Oncelikle sunu soylemek isterim ki VW T1 ve T2 ler klasik araclardir. Ucuzundan aliyim biniyim denilecek araclar degildir. Ozellikle ucuz alinipta sonradan ugrasmasi kesinlikle astari yuzuden bahaliya mal olur. Ben kendimde bir T2 hastasi olarak sunu soylebilirim ki alinabilecek en iyi T2 kesinlikle bakimli ve orjinal olanilir fakat onlarin fiyatlarida ucuktur. Yani en son gecen gun sahibindende 16.000 Euro gibi bir fiyata bir tane gordum. Bunun disinda daha makul ama 12.000-15.000 TL araliginda alacagin T2 seni idare edebilir ama T2 ler cocuk gibidir, bakman ugrasman gerekir. Eger bu araclara bakim yapacak bilgi birikiminiz ve beceriniz yoksa en ufak sey icin bile tamirci yolunu tutarsiniz. Yanlis bir yorumda bulunmak istemem ama sen ve arkadaslarinin yasini goz onunda bulundurdugumda, bana boyle bir bilgi birikimine sahip olma ihtimaliniz biraz dusuk gibi geliyor.
Klasik bir arac sahibi olmak istiyorsan en basta dusunmen gereken sey yukarda belirttigim gibi bakim ve en azindan basit tamirlerini kendin yapman, onun ile vakit gecirmendir. Universiteye yeni girecegini soylemissin, universite yillari insanin belkide omrunun en guzel yillaridir. Arkadaslik, dostluk ve eglence bakimindan. Arkadaslarin seni bir yere davet ettiklerinde siz gidin ben arabamla ilgilenecegim diyecek kadar bu araci sevebilecekmisin. Yada kiz arkadasin arayip "bulusalim mi?" dediginde hayir su anda araba tamir ediyorum diyebilecekmisin?
Kisaca bir T2 sahibi olmadan once yukarida yazdigim seyleri dusunmen gerekir. Ayrica araci aldiktan sonra bakim ve masraflarini harcliklarinizdan karsilayacaksaniz bu zaten sizi cok zora sokar.
Benim tavsiyem yukarda yazdiklarimi tekrar dusunmenizdir. Tekrar ozetlemek gerekirse bu araclar ucuz aliyim, gittigi yere kadar sonra birakirim denilecek araclar degildir. Bu tarz bir amac icin piyasada icinde yatilip gezilecek baska alternatifler mevcuttur.
Öncelikle teşekkürler Melih Bey.
Yazdıklarınıza çok güldük. Gerçekten birebir tespit yapmışsınız. Daha öncesinde t1 alıp, dizel bir t3 motoru takmayı planlamıştık. Ama son zamanlarda aklımıza sizin de söylemiş olduğunuz şeyler geldiği için t3 almayı düşünüyoruz. O yüzden karşılaştırma yapmaya çalışıyoruz.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Ozan-Kuzey-Berk