Kemal ağbi, ben kendi düşünceme göre araçta aradığım özellikler sırasıyla
1-içve dış ölçüler: şu an en iyi iç ölçü ducato-jumper-boxer da var, içini, dışını ve altını en çok rahat kullanabiliyorsunuz
2-araç konforu: otomobil konforunda sürüşü var, uzun yolda yormuyor insanı (2,8jtd)
3-yedek parça ve servis: parça sıkıntısı yok ve parçalar gayet olumlu fiyatlarda, yan sanayi parça mevcut, onlar daha ucuz
bizler yük taşımayacağız, gezeceğiz......bir ticaret yapan firma şöförü gibi kullanmayacağız......,
bu yüzden ticarette tutulmayan bir araç bile olsa bizim altımızda uzun yıllar sorunsuz çalışır,
2004-2005 ducato-jumper-boxer aracı yıl itibari ile karavana rahatca çevirebilirsiniz, piyasa değerleri 14000-17000tl arası, bu miktarlara bu modelde mersedes panelvan almanınızın imkanı yok, mersedes tartışılmaz param var ben yapacağım derseniz neden olmasın, iç planını ona göre yaparsınız,
işin bence püf noktası, düzgün bir araç yakalamakta, ezilmemiş yıpranmamış, size otomobil konforu verecek bir ticari araç bulduğunuzda (ducato,mersedes,renault,ford) hemen alın, çünkü piyasada böyle araç bulabilmek şans ve sabır işi
............. yani ben karavan yapacak olsam yine ducato-jumper-boxer marka araç seçerdim...........bu benim tercihim