Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,571

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

[attachment=1]
Üstü açılır derken bu tür tavanları söylemek istemiştim. Sağlık olsun, ne diyelim :smiley:

IMG_1966.jpg

Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Bu westy tarzı tavanlardan ülkemizde ne yazık ki yok bildiğim kadarıyla...
Geçen hafta bol miktarda LR ile (Discovery ve defender) Hendekte yayladaydık...
Eğer ülkemizde olsa o tayfa hemen edinirdi, oysa tavan üstü yada dome çadırla vb. idare etmeye çalışıyorlardı...
Lakin cidden güzelmiş bu çözüm... :D

NIva.jpg

buralpdi' Alıntı:
Erden bey eğer işinizi görürse elimizde temiz bir araba var, arabaya sadece dört lastik ve debriyaj değişimi istiyor debriyaj acil değil fakat lastikler dişli olmasına rağmen uzun süre yattıkları için yanaklarda çatlamalar var, arabanın motor, pompa ve yürüyeni süper iki aydır yatıyordu tek marşta çalıştı,
ilgilenirseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48881.msg552586#msg552586

Levent bey ilginiz için teşekkür ederim. İlandak aracınız temiz görünüyor. Camper yapım planımı, daha önemli bir sebepten dolayı ,1 sene gibi ertelemek zorunda kaldım. :mad: :'(
Merak ettiğim için sormak istedim. İlandaki 5+1 aracınızda camper yapımından sonra, proje çizilse bile, arkada aynı yerinde TÜVTÜRK 3 kişilik koltuk düzeni aramaz mı?

Karavanınızın yapımını ilgiyle izliyorum. Ellerinize sağlık, çok güzel oluyor. Hayırlısıyla bitirip ,sağlıklı günlerde kullanmak nasip olur inşallah. Sealamlar...

karavan projenizde de 5+1 olarak belirtirseniz arkadaki üç kişilik yolcu koltuğunu arar,
2+1 olarak projenizi çizdirirseniz ona göre projenizi onaylar, bu size bağlı seçenek, hazır 5+1 ruhsat var eğer işinize gelmiyorsa bu yolcu adetini azaltabiliyorsunuz,
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler, umarım en kısa zamanda hayallerinize kavuşursunuz :smiley:,
selamlar

buralpdi' Alıntı:
karavan projenizde de 5+1 olarak belirtirseniz arkadaki üç kişilik yolcu koltuğunu arar,
2+1 olarak projenizi çizdirirseniz ona göre projenizi onaylar, bu size bağlı seçenek, hazır 5+1 ruhsat var eğer işinize gelmiyorsa bu yolcu adetini azaltabiliyorsunuz,
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler, umarım en kısa zamanda hayallerinize kavuşursunuz :smiley:,
selamlar

Yanlış anlamadıysam, koltuk eksiltebiliyoruz, ama ilave edemiyoruz. O zaman 2+1 ruhsatlı panelvan aldığımızda ,proje çizdirip, ön yolcu koltuğunu 1 e düşürüp(dönerli koltuk yapıp, ön alanda da oturma gurubu yaratmak yönünden) 1+1 karavan ruhsatı çıkartabilirmiyiz?

evet 1+1 yapabiliyorsunuz,
koltuk herzaman eksiltebiliyorsunuz, tespitte bakıyorlar sökülmüşmü diye, bir daha koltuğun aynı yere takılmayacak şekilde civata yerlerininde sökülmüş olması gerekiyor

merhabalar motokaravan yaptırmak istiyorum bunun için ford transit düşünüyorum sizce uygun olur mu motokaravan için kasalı olanlar aracın üstüne karavan yaptırmak için hangi firmayı önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Ford transit Extra yüksek tavan deyilse iç yüksekliği karavan yapmak için yetersiz, 177 cm..İkinci sorunuzda herhalde açık şase üzerine alkovenli karavan yaptırmakdan bahsediyorsunuz, böyle birşeyi sadece karavan imalatı yapan fabrikaların yapmasına müsade var, muhtemelen araç hariç 40.60.000 TL arası tutar, bilgine..Bence PSA grubu 12m3 ducato-boxer-jumper'lerle ilgilensen daha iyi olur..

Bir kıyaslama yapabilir miyiz acaba...

Yurdumuzda zamanında en yaygın 2 araç tarzı, Tofaş kuş serisi-Renault 12 (Toros) serisiydi...

Şahin-Kartal aslında asfalt için uygunken 12 TX-TS Toros serisi ise tarla sürmeye bile yatkın asfalt dışı araç niteliğindeydi, bu yüzden de şehirlerde şahin zibil gibi satarken, kırsalda ise toros her yeri kaplamıştı...

Panelvanlara baktığımızda PSA (özellikle Ducato)yu Tofaşın kuş serisine benzetmekteyim, yani asfaltta gayet güzel ancak patika-köy yollarında kısmen sorunlu ve dayanıksız...(Elbette bu gözlemim yanlışta olabilir)

Peki karavan yapmak istediğimizde marka-modellerden Toros tarzına uygun olanlar da var mı?

Örnek İveco örnek Ford Transit , VW Transporter vs...

Yani köy-patika orman yollarına girebileceğimiz, asfaltta da idare eder rahatlık sağlayan marka-model hangisidir?

taiga' Alıntı:

Yurdumuzda zamanında en yaygın 2 araç tarzı, Tofaş kuş serisi-Renault 12 (Toros) serisiydi...

Şahin-Kartal aslında asfalt için uygunken 12 TX-TS Toros serisi ise tarla sürmeye bile yatkın asfalt dışı araç niteliğindeydi, bu yüzden de şehirlerde şahin zibil gibi satarken, kırsalda ise toros her yeri kaplamıştı...

Panelvanlara baktığımızda PSA (özellikle Ducato)yu Tofaşın kuş serisine benzetmekteyim, yani asfaltta gayet güzel ancak patika-köy yollarında kısmen sorunlu ve dayanıksız...(Elbette bu gözlemim yanlışta olabilir)

Peki karavan yapmak istediğimizde marka-modellerden Toros tarzına uygun olanlar da var mı?

Yani köy-patika orman yollarına girebileceğimiz, asfaltta da idare eder rahatlık sağlayan marka-model hangisidir?

transitin 2010 model kamyonetini iş yerinde kullanıyorum, aynı zaman da ducato'yu da, benim kendi görüşüme göre kendi tecrübeme göre karavan için en ideal araç ducato,
transit kamyonetin kullanımı aynı alkovenli karavanlar gibi, kasa o tarz, bu yüzden kıyaslama yaptığımda iyiki alkovenli karavan yapmamışım diyorum, kullanımını kıyasladığımda ducato taksi gibi rahat kalıyor

taiga' Alıntı:

Yok mu başka değerlendirme?...

Cavid Sezen

Ben dağ tepe dolaşan Telekom minibüslerine baktığımda son yıllarda hep Ford Transit aldıklarını görüyorum. Keza Askeriye, devlet kurumları çoğunlukla Ford Transit alıyorlar. Hadi Devlet kurumları ihale ile alıyorlar diyelim, özelleşen Telekom'da Ford Transit alıyor. Karadeniz yaylalarında hangileri kullanılıyor acaba?

bartek' Alıntı:
Ben dağ tepe dolaşan Telekom minibüslerine baktığımda son yıllarda hep Ford Transit aldıklarını görüyorum. Keza Askeriye, devlet kurumları çoğunlukla Ford Transit alıyorlar. Hadi Devlet kurumları ihale ile alıyorlar diyelim, özelleşen Telekom'da Ford Transit alıyor. Karadeniz yaylalarında hangileri kullanılıyor acaba?

ticari çalışacak kişiler (bizim şirket gibi) transit tercih etmesi çok doğal, bu bize örnek olmaması lazım, neden transit tercih ediyorlar parça ve bakım gideri düşük ve araçlar arkadan çekişli (yük taşımada önemli), kolay arıza yapmıyor,
bizim tarafımızdan bakacak olursak bizler bu aracı keyif için kullanacağız bize sunacağı konfor önemli, bizim altımızda hangi araç olursa olsun bir ticaret yapan insanlar gibi yıpranmayacak,
o yüzden alacağımız aracın ölçüleri ve bize sunacağı konfor bence daha önemli, sağlam diye eski teknoloji ve gürültülü bir motorla çalışan ve hiçbir konfor sunmayan aracı niye tercih edeyim, ben gezeceğim gezerkende otomobil konforunda gezmeyi tercih ediyorum,
bu yüzden yakıt giderleri, yedek parça maliyeti, ölçüleri ve sürüş konforundan dolayı ben ducato tercih ettim

transit şehiriçi 450krş,
ducato şehiriçi 350krş sakin kullanımda yakıyor, bilginize

taiga' Alıntı:
Hazır karavan alma dürtülerim bunca senedir hayat bulamadığı için bende karavan yapmaya karar verdim...(Tanıdığım ustalar + olursa İmaj karavan destekli)

VW istememe rağmen araç fiyatlarının yüksekliğinden dolayı PSA ya daha doğrusu Ducatoya yöneliyorum...

Haldun Hocam, kararından dolayı seni tebrik ediyorum. Benim şimdilik böyle bir seçimim olmamasına rağmen Ducato iyi bir tercih. Yusuf'un karavanı 12m3 ve yakından içini gördüm. Bence 12 m3 ideal. Daha küçüğü sıkışıklığa sebep verir. Herşey gönlünce olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR