Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,571
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Güneydoğu Anadolu da özellikle Diyarbakır Mardin, Şırnak, Hakkari civarlarını görenler varsa bilir, hafif ticari araç ford transit ,ağır ticari araç ford cargo dur.Genel şartları düşündüğünüzde bölgenin yolları kırıcı bir yapıya sahip. Neden ford diye sorduğumda cevap aynı idi, parça bol ve ucuz, tamircisi her yerde var ve satarken zorlanmama.Ben de Levent Bey e katılıyorum karavanda amaç ticari değil keyfidir.Ticari düşünüldüğünde ford ağır basıyor.

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Merhabalar, Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 haftadır evvelden beri aklımın bir kenarında olan motokaravan fikri yeniden canlandı. Yazdıklarınızı okuyarak konu hakkında bir önfikir sahibi olmaya çalıştım. İdealim 4 kişilik aile ihtiyacına cevap verecek bir karavan sahibi olmak, başta alkovanlılar ilgimi çekerken forumdan edindiğim genel intiba 13 veya 15 m^3 bir panelvandan da ihtiyaçlarımı karşılayacak bir motokaravan olacağı (4 kişilik barınma-wc-duş-muftak). öncelikle mütevazi bir bütçe ile bu işe girişeceğim için adım adım gitmek zorundayım. Belki aracı tespit edip onu odaklanıp 5-6 sonra yapım işlerine girişmem gerekiyor. 0-5 yaş limitasyonundan dolayı yüksek km'li araçlar biraz ürkütsede, sizlerden ögrenmek istediğim, km'de üst limit olarak ne seçmeliyim. araç kaç km üzerinde ise yanaşmamalıyım. 17 m^3 seçenekler 0-5 yaş arasında bulunabilirmi? ve ilk etap için van olarak aldığım aracı karavana çevrim öncesi ruhsat dönüşümü için nekadarlık bir bütçeye ihtiyacım olur? Üyelerin gerek bilgi, gerekse karşılıklı saygı çerçevesinde kurduğu iletişimden etkilendiğimi ve aranızda bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim... Aziz

Saint_Flying' Alıntı:
Merhabalar, Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 haftadır evvelden beri aklımın bir kenarında olan motokaravan fikri yeniden canlandı. Yazdıklarınızı okuyarak konu hakkında bir önfikir sahibi olmaya çalıştım. İdealim 4 kişilik aile ihtiyacına cevap verecek bir karavan sahibi olmak, başta alkovanlılar ilgimi çekerken forumdan edindiğim genel intiba 13 veya 15 m^3 bir panelvandan da ihtiyaçlarımı karşılayacak bir motokaravan olacağı (4 kişilik barınma-wc-duş-muftak). öncelikle mütevazi bir bütçe ile bu işe girişeceğim için adım adım gitmek zorundayım. Belki aracı tespit edip onu odaklanıp 5-6 sonra yapım işlerine girişmem gerekiyor. 0-5 yaş limitasyonundan dolayı yüksek km'li araçlar biraz ürkütsede, sizlerden ögrenmek istediğim, km'de üst limit olarak ne seçmeliyim. araç kaç km üzerinde ise yanaşmamalıyım. 17 m^3 seçenekler 0-5 yaş arasında bulunabilirmi? ve ilk etap için van olarak aldığım aracı karavana çevrim öncesi ruhsat dönüşümü için nekadarlık bir bütçeye ihtiyacım olur? Üyelerin gerek bilgi, gerekse karşılıklı saygı çerçevesinde kurduğu iletişimden etkilendiğimi ve aranızda bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim... Aziz

Aziz Bey, hoşgeldiniz. Umarım arzu ettiklerinize kavuşursunuz.
Size iki önerim olacak:
1.Karavan Bölümünü haftalarca sindire sindire okuyun. (Birçok soruya yanıt bulacaksınız)
2.Kendinizi burada tanıtın: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41777.680

Cavid Sezen

Aziz Bey hoşgeldiniz. Forum bir ansiklopediden farksız durumda sabırla inceleyin. Kendinize en uygunu seçebilecek bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aziz bey,

Öncelikle hoş geldiniz...

15-17 m3 için 2007 ve üstü model araçları edinmeniz lazım... Keza ruhsatı alabilmek içinde trafiğe çıkış tarihinden 5 sene sonrasını da beklemeniz de ayrı bir nokta...

4 kişilik bir aile için dediğiniz konfora sahip bir karavanı mütevazi bir bütçeyle yapamazsınız...

Araç fiyatı- içinin yapımı- aksesuar- ruhsat (yaklaşık 600-900 TL arası değişiyor sanırım) gibi maliyetler bu işin minimum 38-40.000 TL yi bulacağını gösteriyor ki, en azından benim ölçülerime göre bu mütevazi bir bütçe değildir...

12 m3 bir araca yönelirseniz iş kısmen değişiyor, forumda yapan arkadaşlar mevcut onlardan yardım alabilirsiniz, artı 12 m3 araç fiyatları 15-17 m3 e göre çok daha ulaşılabilir... (Eli yüzü düzgün bir 12 m3 için 17-18.000 TL cebinizden çıkacağını bilin yağı tuzu bakımını da içine kattığımızı düşünürsek)

Karavanı kendiniz yapmayı düşünüyorsanız işiniz cidden zor, yapan arkadaşlar var ama ben herkesin o kabiliyette olmasının zor olduğunu düşünüyorum, en azından ben nitelikli bir karavanı kotaracak yetenek ve sabırda değilim... Tavsiyem yapım sürecinde İmaj karavan, Ege karavan gibi deneyim sahibi üreticilerden görüş ve öneri almanız doğru olabilir, kimi aksesuarları onlardan alarak bir çeşit "danışma ücreti"ni de ödemiş olursunuz...

Zaman sorununuz olmadığından kişisel önerim sabırla yıpranmamış bir 15-17 m3 lük araçları araştırmanız...

Boxerların bu tip kapıya sahip olanları da mı var?? Arac 1999 model miş.

Kayar kapıyı sabitleyip karavan kapısı taktırmayı tavsiye eder misiniz?

Bu da ilan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-peugeot-boxer-peugeot-boxer-1999-model-temiz-30671044/detay

30671044xjh.jpg

Arkadaslar bu topic gercekten de cok bilgi yuklu ve kaynak niteliginde bir topic defalarca okumama ragmen her okumamda tekrar yeni bilgleri goruyorum tum katilimcilara cok cok tesekkur ederim oncelikle.
Benim ford araclar konusunda oldukca tecruebm var sirketimizde 2000'lerden itibaren ford transit panelvan ve kasalı kamyonet modellerini cok kullandik. Bir tanesini uzun sure iptidai bir karavan seklinde kendim de kullandim. 2000 modelleri efsane kasa idi masrafsiz ve parcalari cok ucuzdu sudan ucuzdu resmen. Ama her gecen yil cikan araclar daha masrafli olduparca fiyatlari da artti misal eskiden far sinyal ayri alinabilrken 2003'lerden itibaren yekpare oldu ve fiyati 4'e katladi vs vs. Arkadan cekisli olmasi sebbei ile icleri daha az yuksek ve yol tutuslari cok iyi degil. E cok tutuan ve fazl sayida olan 330 modellerinin icinde ayakta durulmuyor (Boyum 1.85). Ancak 350'de cok tahat. Bir de 350H'lari var onlar extra rahattir.
Yakiti gercekten de cok yuksek. 330'lar 12 lt/100 km yakiyor sehir icinde.
Diger bir konu ford'un adi var ve 2.elde degerleri cok daha yuksek (arkadan cekisli olmasi sebebi ile ticarete yuk tasimaya daha yatkin). Ayrica ducato grubu da masrafli diye adi cikti bu sebeple ticarette kabul goren araclar degil.
Ama bu karavancilar icin avantaj :
+ yol tutusu onden cekisli olmasi sebebi ile iyi
+ 2.el degeri dusuk
+ Ici ferah
+ 3 markada üçüz araclar olmasi sebebi ile ustasi parcasi taniyani bol

Ben ford konusunda tecrubelerimi aktardim IVECO konusunda da tecrubeli bi arkadas aktarim yapsa topic bayagi bi tamam olacak.

Hasan Bey, gördüğüm zaten burada kayar kapı yok. Kapının yeri sorun değilse, hazır da, neden başka bir kapı arayasınız ki... Bu konu bir ara konuşulmuştu ama...

Cavid Sezen

Sayın "bberksan",

Değerlendirmeleriniz için sağolun.

Ford panelvanları iyi bildiğinizi anlıyoruz. Fordlarla ilgili burada paylaştıklarınızı, aşağıdaki linkte yeniden (belki de daha geniş olarak), paylaşır mısınız?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54482.0

Cavid Sezen

Yok Cavid bey kapı sabitlemeyi bu arac için söylemedim.
Bu aracın ne oldugu belli değil çünkü.

nasah' Alıntı:
Boxerların bu tip kapıya sahip olanları da mı var?? Arac 1999 model miş.

Kayar kapıyı sabitleyip karavan kapısı taktırmayı tavsiye eder misiniz?

Bu da ilan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-peugeot-boxer-peugeot-boxer-1999-model-temiz-30671044/detay

bu aracın kayar kapıyı iptal edip normal kapı yapılmış, böyle kapı isterseniz karoserciler size yapıyorlar, şimdiki prosedürde bu iş içinde tadilat projesi çizilerek bu kapı modelinden yaptırabiliyorsunuz, eğer masrafına değer derseniz neden olmasın

Sevgili Levent (buralpdi) bey ve Yusuf kardeşimin dikkatlerine.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-ducato-2007-fiat-yeni-ducato-maxi-15m-2-3-mjet-28980376/detay

Ben linki verdikten sonra ulaşamama gibi sorun olur diye ayrıca resimde ekliyorum.
Sorum: Böyle (2007model ve 15 m.küp) bir aracı şimdi alsam bunu karavan yapabilirmiyim,böyle bir araca izin varmıdır veya yine şimdi alıp bekletsem karavan ruhsatı yıl ve ay olarak sizin hesaplarınıza göre ne zaman çıkartılır, zira karavan yapmak için bekliyebilirim zamanım var. Artı fikirlerinizide ilave ederseniz sevinirim.

Alıntı: Yusuf Aybek
"vallaha benim düşüncem 2011 den sonra bu arabalar ötv'den muaf olmaya başlayacak ki ilk modeli 2007 de piyasaya çıktı,bundan sonra arabada extra bir kesmeye bicmeye gerek kalmayacak bir nevi hazır Semi integral arabada donanımda çok iyi her türlü konfor var,ne diyelim gel 2011 gel."

[attachment=1]

789px-Fiat_Ducato_rear_20080209[1].jpg

buralpdi' Alıntı:
Bence gerçekten temiz bir araç bulursanız markasına modeline ve m3 olayına fazla takılmayın, hangisi denk gelirse alın
Leventçiğim bu açıklamayada bir açılım alabilirmiyim.Hani araç içinde bir santimin hesabını çok iyi yapmamız gerekiyor diyordunuzda. ;)

Aracın tescil tarihi çok önemli , 2007 model olması TSE ye projeyi 2012 de vermenizi gerektiriyor, ama 2007 ocak tescilli ise 2012 ocakdan sonra projeyi TSE'ye verebilirsiniz, ama 2007 aralık tescilli ise ancak 2012 aralık sonu projeyi verebilirsiniz, yani tescil tarihi işi uzatabilir..Birde aracın içinde işlemlere başlamadan önce son defa fenni muayenesini yaptırmanız gerekir, böylece size 12 ay içine işlem yapabilme imkanı verir, içine bir çivi bile çaksanız birdaha muayeden geçemezsiniz, bu durumda tescil tarihi ile alakalı bir durum..örnek; araç 2007 haziran tescilli ise, 2011 hazirana kadar aracın içine hiçbirşey yapamazsınız 2011 haziranda panelvan olarak son defa muayeneye gireceksiniz, sonra önünüzde 12 ay içini yapmak için zaman kalacak, 2012 hazirandada %84 ÖTV si bitecek sizde 2012 ağustosda projeyi TSE'ye verebilirsiniz..Anlaşılabildimi bilemem, aracın tescil tarihini ve son muayenesinin ne zaman yapıldığınıda söylerseniz, gerçek olarak zamanlamayı planlayabiliriz..

atiladi' Alıntı:
Aracın tescil tarihi çok önemli , 2007 model olması TSE ye projeyi 2012 de vermenizi gerektiriyor, ama 2007 ocak tescilli ise 2012 ocakdan sonra projeyi TSE'ye verebilirsiniz, ama 2007 aralık tescilli ise ancak 2012 aralık sonu projeyi verebilirsiniz, yani tescil tarihi işi uzatabilir..Birde aracın içinde işlemlere başlamadan önce son defa fenni muayenesini yaptırmanız gerekir, böylece size 12 ay içine işlem yapabilme imkanı verir, içine bir çivi bile çaksanız birdaha muayeden geçemezsiniz, bu durumda tescil tarihi ile alakalı bir durum..örnek; araç 2007 haziran tescilli ise, 2011 hazirana kadar aracın içine hiçbirşey yapamazsınız 2011 haziranda panelvan olarak son defa muayeneye gireceksiniz, sonra önünüzde 12 ay içini yapmak için zaman kalacak, 2012 hazirandada %84 ÖTV si bitecek sizde 2012 ağustosda projeyi TSE'ye verebilirsiniz..Anlaşılabildimi bilemem, aracın tescil tarihini ve son muayenesinin ne zaman yapıldığınıda söylerseniz, gerçek olarak zamanlamayı planlayabiliriz..
Atilla bey gayet net bir açıklama olmuş.Çok teşekkür ederim.
O halde panelvan araçlarda metreküp olayı karavan yapmak için bir engel teşkil etmiyor sanırım.Düşündüğüm aracın henüz ruhsatı mevcut değil hatta araç modeli üzerindede kararsızım ,ağırlık benim gönlüm kendi branşım mesleğim olan mercedesten yana ama bugün yanlarına yanaştığım her iki araca (yeni kasa Ducato ve Mercedes Sprinter ) metreyi tutup en arkadan enlerini kabaca dıştan dışa ölçtüm Mercedes Sprinter 1.70 cmlerde yeni kasa Ducato ise 2.00 cmlerde 30-35 cm aralarında genişlik en farkı var. Kalite ile geniş rahatlık arasında seçim kafaları zorluyor.
Bakalım bulaşan bu virusten nasıl kurtulup anlımızın akı ile çıkacağız.Bu yapım konusunda sınırsız imkana sahip olmama rağmen kara kara düşünüyorum.Ben bu işi hep hazır düşünüyordum ama Yusuf kardeşimin cesaretli çıkışı ve finali artı diğer değerli arkadaşlarımızın azmi kafamı allak bullak etmeye yetti.Bulaştırdığı bu virus onun daha çok başını ağırtacağa benziyor. ;) :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR