Motokaravan Kiralayarak Almanya-Avusturya-İtalya-İsviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 777
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 143,269
Ynt: Motokaravan Kiralayarak Almanya-Avusturya-İtalya-İsviçre

--------------------------------------------------------------------------------

Bülent bey ,
bizim çocukluğumuzda bu denli bol şey ülkemizde yoktu ve yurtdışından gelen en ufak birşey bile bize çok güzel ve özel gelirdi .Şimdi özellikle yurtdışında bende farklı belki otantik objeler vs arıyorum .Yoksa artık bir çok şeyi ülkemizde bulabiliyoruz .Roma da bir mağaza vitrininde alelade bir penye tişörtün 100 lir civarı olduğunu gördüğümde ,aynı kalitede belki biraz daha iyisini ülkemde 30-40 liraya gayet rahat alabileceğimi düşündüm .Şu çocukların yüzündeki maskeler ya da Murano camından hediyelikler burada olmayabilir .Ya da Makedonya 'dan aldığım otantik motifli fincan ya da bardaklarda yok.Aslında alışverişi biz bayanlar çok severiz ama bayan olsun erkek olsun herkesin ilgisini çekecek şeyler her zaman bulunur

Venedik'te artık yürümekten topuklarımda yara oldu .O yüzden sık sık dinlenme ihtiyacım oldu .Bir daha görürmüyüm acaba diye sokak sokak gezme isteğine bu yaralar bile engel olmuyor .İlk gidişimizde turla gitmiştik ve kısıtlı zamanda bir tadımlık Venedik olmuştu gezimizin özeti .Bu sefer köprüler bile yıldıramadı bizi .

Etiketler

Onlarda geldi ise artık Avrupa'Dan alışverişin cazibesi kalammış demektir :smiley: Benim bir kişisel bakım ürünüm var sevdiğim L occitane ...Meğer oda varmış .oralardan boşuna taşımışım ..

Ebru Yetim' Alıntı:
Onlarda geldi ise artık Avrupa'Dan alışverişin cazibesi kalammış demektir :smiley: Benim bir kişisel bakım ürünüm var sevdiğim L occitane ...Meğer oda varmış .oralardan boşuna taşımışım ..

Eyvah Mustafa hocam alan daralıyor.

San Marko meydanında gezmeye başlıyoruz.

DSC05313-1.JPG

DSC05321-1.JPG

IMG_8464.jpg

16.jpg

17.jpg

Üstteki resim 2010 daki San Marko meydanındaki kafelerdeki müzisyenler.
Alttaki resim 2005 yılında San Marko meydanında memlekette işsiz kalan bir diş hekiminin ekmek parasını çıkarmak için girdiği haller.

IMG_8499.jpg

600032474_61d406d7d9_o.jpg

:D iyi medeni cesaret, silah zoruyla çıkamazdım oraya.

Bu fotoğraf, diş hekimlerinin ne kadar becerikli olduğunun resmi kanıtıdır ;) ;) ;)

San Marko meydanında sağlı sollu bulunan kafelerin ilginç bir özelliği var.1860 lı yıllarda Avusturya Venediği işgal etmiş.San Marko meydanındaki kafelerin sağda olanlarına İtalya birliğini savunanlar sol sıradaki kafelerede Avusturya işgaline taraftar olanlar otururlar ve meydanda karşılıklı slogan atıp kavga ederlermiş.

IMG_8464.jpg

Mustafa bey tekrar güzel paylaşımlarınız için teşekkürler.

Daha önce yurtdışı seyehatlerinde çok anlatılırdı, gezip yorulduğunuz zaman oturup dinlenebileceğiniz bir yer yapmıyorlar. Mecbur kalıyorsunuz bir kafeye oturup hem birşeyler için hem dinlenmeye çalışıyorsunuz diye uyarıda bulunmuşlardı.
Sizin paylaştığınız resimlerde bu konuyu doğrular nitelikte.
Bizim sokaklarımızdaki gibi oturma bankları vs. pek bulunmuyormuş ve resimlerde de pek rastlamadım.
Sizin tespitiniz nedir bu konuda.

Meydandaki kuleye paralel olan venedik arşiv binasının bir başka ilginç özelliği var.Tarihi binanın ev sahipliği yaptığı Venedik arşivleri Osmanlı imparotorluğu ile ilgili olarak en büyük ikinci arşiv olma özelliğini taşıyor.
Venedik tüccarları mal sattığı dünyanın değişik bölgeleri ile ilgili bütün bilgileri burada toplamışlar.

DSC05312.JPG

Ömer Bey Venedik mekan olarak suyun üstüne inşa edildiği için yer altın değerinde ve her şey para .San Marko meydanındaki kafelerde canlı müzik olanların fiatı daha pahalı.Enterasan bir şey daha söylüyeyim 2005 gezimizde ara sokakların birinde beğendiğimiz bir resteuranda yemek yiyelim dedik.Mekanın içide dışıda oturmaya müsaitti biz dışarıda yemek yedik .Hesabımızın ekstresinde 7 euro fazladan işgaliye parası ödedik.

599701821_ff1cd34585_o.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR