Meşe'nin Yapımına Başladım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,225
Ynt: Meşe'nin Yapımına Başladım

Sayın hocam hızlı yapıp keşke demektense yavaş gidip hataları en aza indirmek daha iyi bence:smiley:)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler

12 Volt elektrik tesisatı panosu için 18 mm kavak kontra kullandım. Pako şalter (10 TL), evlerde kullanılan elektrik açma kapama (30 TL) 4'lü ayaklı sigorta kutusu (10 TL) Mmontajını yapmak ama tam sabidlemedim.

12 VOLT ELEKTR?K TES?SATI KONTROL PANOSU 1.jpg

Üstten açılıp kapanan baza. Kenarları ve üstü 18 mm kavak kontra, altı 8 mm dmf.

IMG_1221.JPG

KARAVAN ?ÖFOR KOLTU?U ARKASI OTURMA BAZA 1.jpg

KARAVAN AKÜ KUTUSU 1.jpg

KARAVAN YATAK OLAB?LEN OTURMA GRUBU HAREKTL? MASA 3.jpg

Aşağı yukarı hareket eden masanın hareketli kısmı henüz yapılmadı. Yanlışlıkla (Mmontajını yapmak ama tam sabidlemedim.) şeklinde yazmışım. Doğrusu montajını yaptım tam sabitlemedim alacaktı.

Bazalarda elimde olduğu için boy yaprak menteşe (ismi farklı da olabilir) kullandım. Bazaların üstünde 20 cm'lik kısım sabit kalan bölüm açılıp kapanıyor. Esneme olasın diye ortadan destek verdim. Orta desteğin ve bazanın iç forosunu çekmeyi unutmuşum. Daha sonra eklerim.

hayırlı olsun iyi çalışmalar..bitince kullanışlı güzel bir karavan göreceğimize inanıyorum takipteyiz

Sayın vkamil, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince iyi olsun diye uğraşıyorum. Temel ihtiyaçlarımı karşılarsa benim için yeterlidir diye düşünüyorum.

Yatak olabilen masa. Masa mekanizmasını nasıl yaparım diye en az 3 hafta düşündüm. Tam yapmaya başlayacaktım ki, Evin balkonunda üniversite yıllarında aldığım plastik masa gözüme çarptı. Masanın ayağı tam aradığım bir ayaktı. Rengi faklı olsa da masraf etmeden ve uğraşmadan masanın ayağı hazırdı.

KARAVAN HAREKETL? MASA 2.jpg

KARAVAN HAREKETL? MASA 3.jpg

Şoför ve ön yolcu koltuğunun arkasına dolap ve yanına aşağı yukarı hareketli yatak yaptım.

KARAVAN YATAK 4.jpg

KARAVAN YATAK 5.jpg

KARAVAN YATAK 6.jpg

KARAVAN YATAK 7.jpg

KARAVAN YATAK 8.jpg

Kolay gelsin. Masa ayakları nasıl bir mekanizmayla çalışıyor?

Kolay gelsin Mehmet hocam, masa ayaklarında şu mekanizma yok. Masa kavak kontra masayı yukarı kaldırınca ayaklar açılıyor, indirirken de ayakları elimle büküyorum, Masa ayağını kendini destekliyor. devrilmiyor, hafif sallanıyor. Sallanmasın diye camın altına sabitleyecek bir şey yapacağım. Normalde masaya mekanizma düşündüm. Yaz tatili geliyor eksiklerim var onları da yapmam gerek. Masa ayağıyla uğraşırken zaman geçecek, uğraşmak istemedim. Masrafsız ve elimdekileri kullandım. Ben oturma yerlerini yaparken 45 cm yükseklikte yapmıştım. Mekanizmayı planlamak da baya zorlandım uygulamaya hiç geçmedim. uygulamada da aksilikler çıkacaktır.)

Pratik bir uygulama. Elinize sağlık. Olmadı ileride daha fonksiyonel bir uygulamayla değiştirirsiniz.

Mehmet Hocam normalde silecek moturundan 12 volt elektirkli ya da gazlı pistonlu bir şey düşündüm. Baktım beni uğraştıracak zaman yaklaştı. Düşündüğümü erteledim.

pratik bir uygulama önemli olan kullanmak zevkle takip ediyorum sizi kolay gelsin

vkamil, teşeküür ediyorum. Arabanın altına atık su deposu yapmaya çalışıyorum. Hafta sonun kadar deponun birisini bitirmeyi düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.