Meşe'nin Yapımına Başladım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,222
Ynt: Meşe'nin Yapımına Başladım

Duş kabininde 18 mm kavak kontra kullandım. Niçin kavak diye sormayın Adana'da başka kontra bulamadım.

Etiketler

sayın kıpçak daha önce bahsettiğim benim banyonun zemini aşağıdaki resimde.
500 tl ye yaptırdım.

image.jpg

KIPÇAK70' Alıntı:
Duş kabininde 18 mm kavak kontra kullandım. Niçin kavak diye sormayın Adana'da başka kontra bulamadım.

Karavan iç mobilya üretiminde yabancılar tümü ile kavak kontra kullanmışlar. Kavak kontra en hafif malzemedir.
Önemli olan kavağın nemlenme nedeniyle bozulmaması. Yani yanal yüzeylerinin ve kesim yerlerinin uygun malzeme
ile kaplanmasıdır. Bu da tüm yüzeylerin lamine edilmesidir.
Selamlar.

Şahin Bey, duş kabininiz çok güzel güle güle kullanın. Ben kullanışlı ve hesaplı nasıl yaparım diye düşünüyorum. Bir de yaptıracağınız usta işi bilmesi gerekiyor. Ustaya iş anlatmak gerçekten zor. Seyfettin Hocam, iyi izole etmeye çalıştım. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Kullanınca belli olacak.

Daha önce yayınlamaya çalışıp, yayınlamadığım güneş paneli üstten (6. kat) fotoğrafı.

KARAVAN ÜSSTTEN GÖRÜNÜM 1.jpg

benim duşun içini gösterme sebebim aşağı yukarı aynı paraya komple tüm karavan zeminini bu şekilde kaplayabileceğinizi ve kaplamadan sonra nasıl duracağını göstermek içindi... hem uygun şekilde mobilyalarınızı yerden biraz yüksekte tasarlarsanız olası su basma vb. gibi istenmeyen kazalarda veya temizlik yapmada kolay olabileceğini düşünüyorum... istenilen fantastik bir rengi uygulamanızda cabası...
sevgiler... kolay gelsin :smiley:

Şahin Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Arabayı almadan önce internetten bir miktar aldım ve epoksi uygulamaya çalıştım. Sağlamlığını test etmek için suntayı birbirine yapıtırdım. Önce çok sağlam oldu. birbirini bırakması mümkün değil. Kışın bolkona bıraktım. 3-4 ay sonra suntalar birbirinden ayrılmıştı. Bu test sonucu kendim epoksi kaplayamacağımı anladım. Bulunduğum yerde ise epoksinin ne olduğunu bilen usta olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkür ederim Adil Bey, biraz yavaş gittiğimin farkındayım. Hergün akşam birkaç saat uğraşıyorum. Haziran sonuna inşallah bitireceğim.

Kolay gelsin. Benim araçta sizinkinden. Güneş panelleri güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ben ilk etapta duygusal sebeplerden yapamayacağım. Ancak şimdilerde tavanı delmeden bir formül üzerindeyim. Olabilirse güzel olacak. Ben de öğretmenim. Yaz tatillerinde görüşmek üzere:smiley: Selamlar.

Merhaba hocam ben de edebiyat öğretmeniyim fakat sizin gibi yetenekli olmadığım için karavanı dışarda yaptıracağım.Takipteyim .Selamlar ve kolaylıklar diliyorum

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KIPÇAK70' Alıntı:
Teşekkür ederim Adil Bey, biraz yavaş gittiğimin farkındayım. Hergün akşam birkaç saat uğraşıyorum. Haziran sonuna inşallah bitireceğim.
Yavaş olsun, ama olsun.Elimizin emeği olsun.Varsın olsun.Bittiğin de karavanın her tarafında kendini göreceksin.Sevgiler de bizden olsun.

Sayın Mehmet Hocam, ben tavanı deldim ve paslanmaz cıvata kullandım. Çünkü benim arabada orijinal tavan bağlantı aparatlarından bazıları yoktu. olan da sağlam değildi. Hatta iç kısmını bitirince belki sonraki yıllarda olur. Tavana bagaj yapmayı da düşünüyorum. Onun bağlantı ayaklarını da koydum.

Atabay öğretmenim. Yapmak zor değil yeni olduğu için fazla kafa yormak ve zaman harcamak geriyor. Bazı merkezler dışında malzeme bulmak sıkıntı oluyor. Bir de en önemlisi yapacak yer sorunu var. Ben dışarıda yapıyorum. Her gün malzemeleri arabadan dışarı çıkar, iş sonu tekrar topla ve arabaya yerleştir, çok zamanımı alıyor. Yaptıkça daha büyük zevk alıyorum. Allah gönlüne göre versin. Hayalinizdeki karavana inşallah kısa sürede ulaşırsınız.

Adil öğretmenim, yavaş gitmesi acemilikten olduğu kadar hava şartlarına da bağlı. Dediğiniz hazzı yavaş yavaş almaya başlıyorum.

Benim araçta tavan aparatları sağlam. Tornadan bir ara bağlantı elemanı yaparak tespit düşünüyorum. Kolay gelsin.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR