Merrcedes G için Şnorkel Yapımı ve Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,117

Etiketler
Ynt: Merrcedes G için Şnorkel Yapımı ve Uygulaması

Selamlar,

Benim G ye şnorkel takmayı düşünen birisi olarak ilgiyle tüm aşamaları izledim. Güzel bir çalışma oldu. Kullandıktan sonra izlenimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar,

demek ki sonunda dedigim gibi kesme bicme yaptin. ;) zaten baska turlusu olmazdi. nizamoglunun bolumde kesme olmaz falan demisin.olmaz diye hata yapmak istemedin
ama bu sekilde yaptigina, verdigim bilgilere dayanarak calisma yaptigin icin sevindim. :smiley:

cok guzel calisma oldu. helal.

eee,,,,,sirada ne var..??

serhan kardes, sen daha neyi beklen ? motogezin senden sonra cikti piyasaya, solladi gecti seni... hade sende kes bic tak snorkel. cekelim borneo ormanina ;D

Bence de gayet güzel bir çalışma olmuş.Detaylı anlatım ve resimler de güzel bir kaynak eser ortaya çıkarmış.
Bi de Ali Bey ad ve soyadını avatarına ilave ederse daha kolay anlaşacağız. :D

ali selam. 19 mart'da yazdigini simdi okudum.... kardes boyle kafaya takma be kardes. burda kotu niyetli kimse yok.

ayrica paylasimalrini ilk gunden takdir ettim. bilgilerin super!! yazi seklin de super.. guzel katkilarina devam et.

kimse kimseden ustun degil. sadece akil akildan ustun....

huseyin ;)

mesajlara ve commentlere teşekkürler kullanımda gayet iyi bence bir fark yok.paylaşımı detaylı yapmak herkese yararlı olur diye düşünüyorum.tabi ki kesme biçme olmadan işlem olmuyor mühim olan iyi planlamak.yapılmış bir sürü uygulama var yabancı forumlarda dolayısı ile yaptığım snorkel uygulaması sadece bunlardan uygun olduğunu zannettiğimi yapmak oldu.burada ki amacım hazır kitlere bir avuç para vermeden de bu işin yapılacağını göstermekti.herkese teşekkürler.
not:eğer aynı snorkeli kullanmak isteyen olursa çamurluğa tutturulan dört delik li yere 2 adet ufak parçanın yapılması şart yoksa plastik kolayca yırtılacak gibi duruyor tabi birde taşıyıcı ayak rüzgara ve diğer dış etkenlere dayanıklı olması açısından

Motorgezgine bu çalışma ve paylaşımından dolayı teşekkürler, herşey mükemmel ama kafama takılan soru şu.
Hava filtresi kabini de suya karşı izolasyonlu olduğundan eminmisiniz ? Yani klipslerin kapatıığı lastik contadan su sızıntısı olabilirmi ? Filtre kabinini by pas etseydik daha garantili olmazmı ?
Selam ve saygılar

valla ben hava filtresi su alacak kadar suya girermiyim bilmiyorum.girsemde snorkelim olsa bile çıkınca kontrol ederim .hava filtresindeki alt delik sızan suyun çıkmasına yarıyor.zaten snorkeli yapma amacım önden gidenin tozunu emmemek ve biraz daha serin hava çekebilmek.hava filtresini by pass etmek yanlış olurdu.
saygılar

mehmet abi gunaydin. ali dogru diyor. filter'i by pass yapamk biraz sakincali...

esasinda G suya girdigi zaman ve ayni tempo hiz ile devam ettigi zaman suyu itdigi icin dalga olusuyor. girilen su dis'da 3 ayak'sa orda 2 ayak ancak var. bu demek ki bonnet hizasini su gecmediyse cok tehlike yok ;) [zaten bence o kadar derin suya girmenin hic geregi yok :eek:]
olay, ali dediginden disdan soguk hava emme, ve tozu emmeyi azaltmadir en buyuk gaye. saudi, ve australia gibi ulkulerde bulunan 4x4'lerin cogunda snorkel var. dere icin degil... sebep aynen yazildigi gibi. mercedes'in snorkel asker icin uretildi. karsiya degil ustumuze bakar. bu tartisma yapti baska forumlarda ve arastirma sonucu ogrenildi ki , karsiya bakan snorkel cogu zaman otobanda hiz yapan 4x4ler icin yapilmis. ters bakan ise, dusuk surat ve cok tozlu amaclarda daha basarili.

snorkel gercekten faydali, en azindan snorkel takmasan bile 461 veya 463 tipi yan izgara kullanmak cok cok faydali.

mehmet abi, bir sey daha ogrenmisdim 3-5 yil once. 460 G hava filtre hazinesi su aldigi anotomatik olarak motoru kesiyor. yani mercedes herseyi dusunmus. ama bizler bazen yetinmeyip daha da iyisini yapmaya calisirik. bazen basarili, bazen degil.... ::smiley:

ayrica mehmet abi, senin gibi bir ustad neden bu kadar gec kaldi bu snorkel konusunda. hade supriz yap bize !! :D

herkese selamlar.

Şimdi ikna oldum, eğer filtre seviyesini geçmeyen bir sudan geçmek zorunlu olarak icap ediyorsa snorkele evet. ;)

O halde snorkelin faydalarını şöyle özetlemek mümkün

1- Motoru tozdan korur, temiz hava gelmesini sağlar.
2- Snorkel hava alış ağzı yüksekte olduğu için serin havayı alır, bu drumda serin havadan dolayı motorun performansı artar
3- Araba karizmatik bir hüvviyete bürünür.

Evet Huseyin, bir şeyin daha iyisini yapmak temel düşünce olmalı . Paslanmaz çelikten el yapımı bir snorkel üzerinde çalışmam var, şablon hazır ama bitirmek için zaman bulamadım. Zannedersem bitirdiğimde ilgi çekecek .

Selamlar
Güzel çalışma,
Arkadaşıma bu aractan aldık,
en kısa zamanda uygulama...

hus55' Alıntı:
mehmet abi gunaydin. ali dogru diyor. filter'i by pass yapamk biraz sakincali...

esasinda G suya girdigi zaman ve ayni tempo hiz ile devam ettigi zaman suyu itdigi icin dalga olusuyor. girilen su dis'da 3 ayak'sa orda 2 ayak ancak var. bu demek ki bonnet hizasini su gecmediyse cok tehlike yok ;) [zaten bence o kadar derin suya girmenin hic geregi yok :eek:]
olay, ali dediginden disdan soguk hava emme, ve tozu emmeyi azaltmadir en buyuk gaye. saudi, ve australia gibi ulkulerde bulunan 4x4'lerin cogunda snorkel var. dere icin degil... sebep aynen yazildigi gibi. mercedes'in snorkel asker icin uretildi. karsiya degil ustumuze bakar. bu tartisma yapti baska forumlarda ve arastirma sonucu ogrenildi ki , karsiya bakan snorkel cogu zaman otobanda hiz yapan 4x4ler icin yapilmis. ters bakan ise, dusuk surat ve cok tozlu amaclarda daha basarili.

snorkel gercekten faydali, en azindan snorkel takmasan bile 461 veya 463 tipi yan izgara kullanmak cok cok faydali.

mehmet abi, bir sey daha ogrenmisdim 3-5 yil once. 460 G hava filtre hazinesi su aldigi anotomatik olarak motoru kesiyor. yani mercedes herseyi dusunmus. ama bizler bazen yetinmeyip daha da iyisini yapmaya calisirik. bazen basarili, bazen degil.... ::smiley:

ayrica mehmet abi, senin gibi bir ustad neden bu kadar gec kaldi bu snorkel konusunda. hade supriz yap bize !! :D

herkese selamlar.

Her şeyden önce snorkel konusunu açan ve snorkel montajını gerçekleştiren motorgezgine teşekkürler.
Snorkel konusunda bir sürprizden bahsetmiştiniz ve sürpriz geçekleşti.
Eğer mevcut olandan daha iyisini yapma iradeniz varsa yapmamanız için hiç bir sebep yok. Teknolojik imkanlar bayağı ilerledi ve eskiye oranla çok daha iyi işler yapılabilir.
Uzun zamandır tasarladığım snorkeli paslanmaz çelikten, G Class araçların ön cam direği ve çizgilere paralel tasarımı çizdim. Doğrusu askeri snorkellerden ilham aldım.

Daha iyisi yok diyebilirim

G MATT SNORKEL (18).JPG

G MATT SNORKEL (8).JPG

G MATT SNORKEL (16).JPG

G MATT SNORKEL (3).JPG

best of snorkels (11).JPG

Dıştan takılması yarım saatten az bir zamanda gerçekleşti. Hava filtresini ters çevirmeden montaj etmeyi deneyeceğim. PU 100 hava hortumu en iyisi ve elastiki olanıdır. Boş bir vaktimde iç montajı da beraber paylaşacağız

DSC08993.JPG

DSC08996.JPG

DSC09000.JPG

DSC09007.JPG

best of snorkels (5).JPG

Cubgwagende beğenildi,olumlu tepkiler var. VolvoC303 adındaki kulüp üyesi yağmur ve kar suyu içine girebilir diye bir endişesi var.
Resim incelenirse snorkelin başındaki şapka bir şemsiye gibi yağmur ve kar suyunu snorkelin içine girmeden aşağı doğru akıtmaktadır. Dün yağmurluydu ve olayı izledim,yağmurun içeri girmesi imkansız.
Aerodinamic yapıya sahip olduğundan, karşıdan yağan yağmurdan etkilenmesi söz konusu değil.

best of snorkels (5).JPG

DSC09053.JPG

DSC09054.JPG

best of snorkels (15).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR