Merrcedes G için Şnorkel Yapımı ve Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,117
Ynt: Merrcedes G için Şnorkel Yapımı ve Uygulaması

fotoğraf unutmuşum

DSCN4504.jpg

Etiketler

boyanıp yerine takıldı emiş borusunun ucundan yeterli kavis olacak şekilde kesildi .bu arada unutmadan içeri kaçan su çıksın diye yapılan alttaki delik filtre yerinde dönünce yukarı geldi o delik kapatılıp altta 5mm ile yenisi açıldı eğer su girerse tahliye olsun diye

DSCN4507.jpg

görüldüğü gibi filtre elemanı sorunsuz yerinde kaput kapanıyor,toz alma yuvası yukarı geldi artık onu kesip biçmedim arada filtreyi 2 klipsle söküp tozu almak mümkün.
Daha evvelki fotoğraflardan hatırlayacağınız snorkele takılacak bir ucu oval bir ucu yuvarlak parçayı sikafleksin 6 saatte donan metal,cam tahta gibi malzemeleri birbirine yapıştırabilen esnek bir mastiği ile snorkel ile bu parçayı birbirine yapıştırdım ve gece kurumaya bıraktım.Aynı şekilde snorkelin bağlantı parçasıda boyandı ve kurumaya bırakıldı yarın fotoğraflarım açmadan evvel.
Bu arada yerına kalan son iş hava filtresini snorkele bağlamak uygun malzeme hortum olabilir belki su gider borusu kullanırım bende bilmiyorum.

kaportacı 30 boyacı bağlantı parçası için 10 tl aldı filtreyi kendim boyadım 93+ 25 =118 dolardayız....

snorkele yaptığımız metal parça çok güzel yapışmış genede 4 tane ufak perçin attım işi sağlama almak için.snorkeli yerine takmadan evvel nalburlarda hortum arama derdine çıktım hem çap tutacak hem bükülebilecek hem büküldüğünde katlanmayacak hem sağlam olacak...İstanbulda olsa kolay intercooler hortumları vs var.neyse burda gırtlak hortum tabir edilen bir hortum bulup ucunu hafif ısıtarak ve deterjanlıyarak snorkel tarafına geçirdim...

DSCN4508.jpg

hem hortumu hem hava emiş borusunu uygun yerden kesmek gerekti

DSCN4511.jpg

hava filtresi sabit olmasına rağmen ve motor hava filtresi arasındaki vibrasyonu havafiltre tasından emişe giren boru almasına rağmen içten açılan deliğe mümkün olduğunca kapı fitili geçirildi.İşlem tamamlandı. bu arada çamurluk üzerindeki snorkeli taşıyıcı parçada yerine takıldı.paslanmaz vidalar hortum fiyatı şimdiye kadar olan 118 dolara eklenince snorkelin toplam maliyeti 130 dolara geldi. Kit olarak satış fiyatı 585 dolar civarında olduğu düşünülürse şahane oldu..

Tabii çamurluk davlunbazını takıp hemen test yaptım ben bir fark göremedim kronometrede 1sn lehime çalıştı herhalde hassas basamadım rüzgar sesi emme sesi filan yok gayet güzel snorkel nimetlerinden faydalanıcağınızı düşünüyorsanız rahatlıkla yapılır

DSCN4512.jpg

Noldu arkadaşlar snorkeli yaptım bakan inceleyen dolu.ama no comment...
Yapmadan evvel fikir veren çoktu hatta bir arkadaşımız bilgi yarışması oldu burası dedi ki aslında o lafı daha evvel ben etmiştim yay konuları ile ilgili olarak.kimseyi kırmak için söylemiyorum gerçekten merak ettim yorumlarınızı.
neticede bu gerçekten yapıldı ve her anı paylaşıldı öyle forumlardan kes yapıştır bilgisi değil.belkide rica edip garage bölümüne taşıttırmak mümkün olursa insanlar faydalanır her şeyi bir avuç para verip kit olarak almaya gerek yok

Şnorkelin ömrünün kısa olacağını düşünüyorum.Aracın gövdesine yaslansaydı stabil ve destekli dururdu. çalı çırpıdan ve yıkama vs. zorlanmalarda kırılır gibi geldi bana. fikir ve paylaşımınız ve yorumları merakınız beni sevindirdi. Tebrik ederim.

teşekkürler yavuz çelikel... doğrusunu isterseniz plastik snorkeli elime alınca (pakettten çıktığında)bende sizinle aynı fikre kapıldım.o yüzden gerçek kitin içinde olan tüm parçaları yapmaya çalıştım gövde desteğini özellikle aynı düşündüğünüz sebeplerden zorunlu olduğunu düşündüğüm için yaptım.Ayrıca diğer beklenmeyen yan etkilerede biraz daha dayanıklı olsun istedim meraklı veletler gibi..
Ama mercedes bunu kısa ve bu bağlantıyla yapmışsa ve kanada ordusu kullanıyor muhabettide doğruysa inşallah uzun ömürlü olur.biraz gavur forumlarında baktım pek kırılmadan bahseden yok gibi.ama bence bağlantısı kadar gövdeye vidalanan yerdeki küçük saç parçalarında oraların yırtılmasını önlemesi bakımından faydası olacağını düşünüyorum zaman gösterecek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR