Merrcedes G için Şnorkel Yapımı ve Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,117

motogezgin

Kamp II
Arkadaşlar kaç kişi arabasını delmeye meraklı bilmiyorum ama genede bilgi paylaşmak adına yapacağım işi burada paylaşacağım ne kadar faydalı veya faydasız olduğunu göreceğiz.
Daha evvelki yazışmalardan takip ettiyseniz snorkelin dezavantajlarını bertaraf etmek üzerine kafa yormuştuk.
Benim yurtdışında daha evvel dizel yarış makinaları yapan bir tanıdığım vardı kendisine malesef ulaşamadım.Ama aynı kaynaktan siboptan hava filtresi ucuna
kadar olan mesafenin korunması gerektiğini bu mesafeyi azaltmanın veya coğaltmanın alt veya üst devirlerde fark edeceğini teyit ettirdim.
Ancak benim makinenin 80 kusur beygir olduğunu söyleyince bu konunu fazla öneminin kalmadığına karar verdik ve içim rahat bu işi yapmaya karar verdim.
Yanlız önce ve sonrasında fark olup olmayacağını iyi kötü anlayabilmek için 4 elektrik direği arası kronometre tuttum eskiden yapardık faydalı da olurdu.

İşe snorkel için şablon çıkarmayla başladım hem Hus 55 in yüklediği fotoğraflardan hem diğer Kanada ordusu tipi dedikleri snorkel fotoğraflarından faydalanmaya çalıştım.Aslında bu kit komple satılıyor ama 500 küsur dolar gibi manasız bir fiyatı var verdikleri moktan plastik boru ıvırzıvır.
Ben snorkeli 75 dolara aldım sanıyorum.

DSCN4488.jpg

Etiketler
Ynt: Merrcedes G için Şnorkel Yapımı ve Uygulaması

snorkel kitin de olan ve bende olmayan ufak parçaları yapmakla başladım.paslanmaz 1,5 mm levhadan testere ile keserek eğe ile yerine oturacak şekilde alıştırdım.bu parçalar şart bunlar olmadan civata delikleri yırtılabilir . ilk vurulan dalda veya meraklı birisi snorkeli tutsa elinde kalacak.

DSCN4489.jpg

snorkeli çamurluğa takmak için delik şablonu yapmak gerekti

DSCN4490.jpg

karton şablonu snorkele geçirince jeton düştü adamlar kit satıyorlar şnorkelin çıkışını yuvarlak değil fotoğrafta göreceğiniz gibi oval yapmışlar.ne taksak gırtlak hortummu normal hortummu diye düşünmeye başladım .Elimdeki fotoğraflardan yararlanmak istedim şimdi kim hatırlamıyorum birisi bu sorunu aşamayıp boylu boyunca içine gırtlak hortum sokmuş hiç içime sinmedi.
Karton şablonu snorkele takınca gördümki yeni bir şablonla daha geniş bir delik yapmanında imkanı yok çünki şnorkelin oval deliğinin kenarı çok az dolayısı ile geniş kesilmez ayrıca bir şey taksan nasıl kelepce sıkacaksın veya sıvı conta sıkacaksın bu da imkansız

DSCN4491.jpg

aklıma metal bir şey yapmak geldi kim yapar yağmur oluğu yapan... doğru sanayiye gittim .
Paslanmazdan 2 dakikada bir ucu oval bir ucu 70 mm çapında yuvarlak olan fotoğraftaki parça yapıldı ..borcum istemez abi bir siftah attım 81 dolardayız...

DSCN4492.jpg

parça yerinde araca takılırken sika ile yapışacak

DSCN4493.jpg

şimdi sıra geldi çamurluk üzeri parçayı yapmaya önce şablon sonra laser kesim 1,5mm sactan yapacağım iyi boya tutması için.ölçülendirip on line izmire yollayıp kestireceğim köyde yaşayınca bazı şeyler kolay değil.bu parça gelince bu parçanın üzerine yapacağım taşıyıcı parça onun kaynağı ve boyası .Sonrada hava filtresinin ters yöne dönüştürülmesi var delme ve montaj....

DSCN4494.jpg

Arkadaşlar snorkel yapımına devam ediyorum.... bu gün önce snorkeli dış çamurlıktaki yerine oturtup sonra sırasıyla bağlantı parçasını ve hava filtresinin ters tarafa döndürülmesi işlemini yapacağım.önce daha evvek fotoğrafını gördüğünüz şablondan çamurluğa kesilecek yeri işaretledim.

DSCN4496.jpg

pancla delmekten çekindim hem boyayı yakabilir hemde mercedes sacı kalındır diye düşündüm .isabet etmişim sac hem kalın hemde arkasında sac kadar kalın ikinci bir izolasyon maddesi var .şimdi anlaşılıyor kaportanın taş gibi durma sebebi..6mm matkapla deldim ve havalı aşındırıcı ile tesviye ettim 2 paket aşındırıcı uc harcadım zannederim uydurma çin malıydı hesaba 12 dolar ekliyorum 93 dolardayız

DSCN4497.jpg

tesviye bittikten sonra fırçayla açılan saclara yani ağıza siyah boya sürdüm pası önlemek için ve snorkeli yerine taktım

DSCN4500.jpg

snorkelin tam takıldığı yerin üzerinde 1,5mm den kesttirttiğim sac parcayı görüyorsunuz.Bu sac parçadan snorkel destek ayağını yapacağım .Snorkel sabitlendikten sonra birtane kaynak elektrodunu borunun etrafında bükerek mümkün olduğunca boruyu öpmesini sağladım sonra bu şablonla daha evvelden elimde bulunan 10mm çaptaki boruyu oksijenle ısıtarak ve bükerek şekil verdim.
Bu merhaleyi fotoğraflamamışım ama önemi yok boyalı halini göreceksiniz.
Boruyu yerine alıştırmak 5-6 kere kaportacıyla arabanın durduğu yer arasında gitgele neden oldu.
Alt parça sac, boru paslanmaz olduğu için gazaltı kaynağıyla yerini önceden araba üzerinde snorkelin boynunda işaretlemiş olduğum noktalara kaynattırdım.kaynakçı para almadı...

Aküyü yerinden söküp tekerlek davlumbazınıda çıkartmıştım zaten bu sefer motor içinden daha büyük bir delik açmak için gene matkapla delmeye başladım.Önce bir sac çıktı arkasından bir sac daha o bölge 2 katmış öğrenmiş olduk epey bir tesviye gerekti

DSCN4502.jpg

Hazır bu işlere girişmişken hava filtresinide ters çevirmeye karar verdim.Aslında iç kısmı tesviye etmek hem vaktimi aldı hem de biraz yordu beni iç saçların kalın olması doğru dürüst matkap çalışmadığı için düzgün delinmemiş yeri düzeltmek vakit aldı.
Neyse yaptığım hesaplara göre eski bağlantı ayaklarını filtre üzerinden matkapla çürüterek çıkarıp yer ve şekillerini değiştirirsem aynı bağlantı ayaklarına olacağını gördüm ve işe koyulduk.işin bu kısmını kaportacı arkadaş yaptı hem delik doldurma hem sarı kaynağı beni aştı

DSCN4503.jpg

Bağlantı ayakları modifiye edildi ve yerine kaynatıldı.bu işlem yapılırkende kalemle işaret git gel bir puntayla tutturup yerinde deneyerek başarılı olduk biraz sabır gerekli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR