Ynt: Mercedes Sprinter 212 D
Chip çıktı, mertlik bozuldu.
Sprinter'ciler hemen Mercedes-Benz'i suçlamadan diğer araç taifesinin hikayelerini de dinleyebilirler.
Benim vefakar hammal, 2012 model Ford Transit. Motoru 2.2 TDCI (140BG ).
Sürgülü kapının basamak aydınlatması geceleri dışarda otururken 20 dakika sonra söndüğünden oldukça rahatsız ediyordu, kalktım lambanın bağlantısını yuvasından çıkartarak iptal ettim. Keşki etmez olsaydım, arkasından arızalı yolda sarsıntı yapmaya başlayınca "kapı açık" sinyali vermeye başladı. Fesüphanallah ! böyle olmadı deyip, bağlantıyı tekrar orijinal haline getirdim...
Haydaa ! kapı açık sinyaline bonus, bu sefer de paşa paşa giderken otomatik hız kontrolü atmaya başladı.
Kulağımı kaşıyayım diyorsunuz, bu arada bel fıtığı olmanız işten bile değil...
Motor zaten şaibeli. Netde ve aracımın forumunda yeni olduğu halde yanan motorlarla ilgili bir sürü yazı var. Geçenlerde beyine yeni bir program yüklenme durumundan bahsedildiğini okudum. Aslında tam bilen de yok, enjeksiyon sistemi ile ilgili olabilir belki ? Kış uykusundan sonra ay başında bakıma götüreceğim. Önce arıza sinyallerini düzelttirdikten sonra mı yeni yüklemeyi yaptırmalıyım yoksa yüklemeden sonra mı arıza sinyalleri düzelttirilmeli ?
Neler ile uğraşıyoruz. Artık, mekanik aksam üvey çocuk modunda bir kenarda kaldı.
Zavallı ile ilgilenen yok, baktılar olmadı değiştirip duruyorlar.
Dört sene kadar evvel otomobilimde tıkanıklık yüzünden yağ deposunu değiştirmişlerdi. Damarlarımdaki Türk kanıyla hemen karbonatla falan neden temizlemediklerini sordum. Biraz da utanarak, tamam dediler, yaptılar, fakat indirme temizleme ve montaj için gelen hesap bu sefer de yine benim çarşıya uymadı !
Not
Yeni araçların, Common-Rail motorların, Microsoft Windows'un ortak bir noktaları olmalı. Piyasayı kaptırmamak için "Kervan yolda düzülür" moduyla bir an evvel satışa çıkartılıyorlar galiba. Böylelikle kalite kontrolünü de tüketiciye yüklemeleri cabası. Şikayete kalkınca da karşınızda Kafka'nın şatosu mübarekler. Bizlere de bereket az olmayan yeniliklerle avunup durmak kalıyor...
Değip değmemesi kişiye diyelim ?
Gerçi yakında tedavülde başkasını bulamıyacağız, tabi biz tedavülde kalırsak ?