Ynt: Mercedes Sprinter 212 D
karafatma' Alıntı:
Alparslan bey merhaba bizde de 312d var biryerler de karşılaşırız .aracın üstü nerede yükseltildi acaba birde makaslara takılan süspansiyonların fiyatı nedir
Erdinç Bey,
Üzgünüm, nerdeyse senesi dolacak olan sorunuzu yeni gördüm. Bilgisayarımı çaldırmış olmam, sonrasında tatiller falan derken epey zamandır siteye girmediğimden kaynaklandı bu gecikme.
Aracın tavanı İmaj Karavan'da yükseltildi. Almanya'dan getirtilmiş, İmaj Karavan'da yapılmış.
Makaslara takılan körükleri de orada taktırdım. Resimleri vardı ama bulamadım. İlgileniyorsanız tekrar çekerim.
Yerli körükler de olduğunu biliyorum ama montaj parçaları markalara, hatta modellere ve değişiklik varsa senelere göre değişiyor, aradığınıza uygunu bulunur mu bilmiyorum. Ancak yurtdışından getirtilebilir sanırım.
Bununla beraber Hüseyin Bey'in bu konudaki yöntemi de uygulanabilir.
Ben tam bu noktada hem hatırlatma olması, hem de benim için de muhtemelen Hüseyin Bey'in daha fazlasını söyleyebileceği düşüncesi ile, tam ismini bilmediğim bir sistemden bahsedeceğim. Mercedes araçların arkaya yük bindikçe ön ve arkaya uygulanacak fren baskısını ayarlayan bir mekanizması olduğunu körük takıldıktan sonra öğrendim. Çalışma mantığı şöyleymiş; araç arkaya yük aldıkça çöküyor, mekanik bir mekanizma bu çökmeye göre konum değiştirip ön ve arka frenlere uygulanacak baskıyı yük dağılıma göre ayarlıyor. Arkaya binen yük arttıkça arka frenlerin daha iyi tutması sağlanmış oluyor. Bana anlatılan bu. Benim araca körük takılınca bu ayar yeniden yapıldı. Hatta, manuel olarak ayarlanıp tam yüklü şekline sabitlendi. Zaten hep yüklü dolaştığımızdan frenlerin bu ayarı da gayet iyi oldu diyebilirim. Bu ayar da İmaj'da yapıldı.
Karşılaşmayı ben de isterim, keyifli seyahatler...