Matematik Bir Oyundur ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,708

Etiketler
Ynt: Matematik Bir Oyundur ...

Teşekkür ederim.

Bende de çok güzel bir test var. Bu test Japonyada Bilgi/Işlemcileri, işe alırken uyguluyorlarmış.
Çözmek icin de ortalama 15 dakika zaman tanınıyormuş. Ama Exel dosyası halinde. Exel dosyasını buraya ekliyebiliyormuyuz?

hsbasar' Alıntı:
Teşekkür ederim.

Bende de çok güzel bir test var. Bu test Japonyada Bilgi/Işlemcileri, işe alırken uyguluyorlarmış.
Çözmek icin de ortalama 15 dakika zaman tanınıyormuş. Ama Exel dosyası halinde. Exel dosyasını buraya ekliyebiliyormuyuz?

Kano ile her seferinde uygun olan 2 kişinin karşıya geçme hikayesi değil mi?
Ben biliyorum ama olsun siz sorun, söz cevabı söylemiyeceğim...Ama excel dosyaları nasıl ekleniyor bilmiyorum..

Evet Sevtap hanım bahsettiğim test, sizin söylediğiniz test. Şimdiye kadar gördüğüm en güzel bulmacalardan biri. Ama nasıl paylaşabiliriz bilmiyorum.

Gerçekten çok güzel bir oyun olurdu. Yardımcı olmak isterdim ama siteye birşeyler ekleme konusunda pek başarılı değilim ne yazık ki...

matematik hayatın kendisidir herşeyde matematik vardır bakmasını bilene.

eskidost' Alıntı:
matematik hayatın kendisidir herşeyde matematik vardır bakmasını bilene.

Bunu ne amaçla buraya yazdığınızı pek anlayamadım.Zaten böyle düşünenler bu bölümle ilgileniyor...

yazdım konunun nasıl yönlendigini okumadan sadece başlıgı okuyarak ;)

Arkadaşlar bu sefer soru değilde,ilginç bir durum var ortada.Doğrusu pek bi anlam veremedim.

Ayakkabı numaranızı 5 ile çarpın.
Çıkan sonuca 50 ekleyin.
Çıkan sonucu 20 ile çarpın.
Çıkan sonuca 1008 ekleyin.
ve son olarak doğum yılınızdan çıkartın.

SONUC: ilk iki rakam ayakkabı numaranız.Son iki rakam,yaşınız çıkacak :eek: :eek:
buyurun deneyin ...

hsbasar' Alıntı:
Teşekkür ederim.

Önce dosyayı zip yada rar ile sıkıştırıp,eklenti bölümünden mesajına eklenti yapabilirsin.

yuysal' Alıntı:
Önce dosyayı zip yada rar ile sıkıştırıp,eklenti bölümünden mesajına eklenti yapabilirsin.

Dosya boyutunda 250 KB sınırlaması var. Testin .rar hali bile 435 KB oldu. Bu nednele gönderemiyorum ama isteyen arkadaşlara mail ile gönderebilirim.

Başka bir soru. internette buldum, cevabı bende bilmiyorum.

40 km uzunluğundaki bir ordu ilerlerken, ordunun en sonundaki asker en öndeki komutana bir şey söylemek için koşarak ordunun başına doğru gider, söyleyeceğini zaman kaybetmeden söyler ve aynı hızla geri döner.Bu sırada ordu 40 km yol gider.Arkadan öne gidip geri dönen askerin aldığı toplam yol ne kadardır?

Olayı henüz formülüze edemedim ama ordunun boyu 40 km ve geçen süre içinde ordu 40 km ilerlediğine göre askerin toplamda yaptığı yolun 80 km den az olması gerektiğini düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR