Malum Sitede Yayınlanan Araç Fiyatları Gerçekleri Yansıtmıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,943
Ynt: Malum Sitede Yayınlanan Araç Fiyatları Gerçekleri Yansıtmıyor.

Aziz NESİN bu ülke insanları için çok iyimser şeyler söylemiş.3 Araba alıp satana vergi,pes ,yuh,yazık ,lanet ...

Etiketler

bence çok doğru bir uygulama bu işin ticaretini yapıyorsan para kazanıyorsan vergisini ödeyeceksin
yıllarca kayıt dışından yakındık devletin vergi toplayamamasından yakındık şimdi de niye vergi alıyor demenin çok bir manasının olduğunu düşünmüyorum
hep beraber araç simsarlarından bahsediyoruz iyi veya genellikle kötü,belki bu vergiler sayesinde biraz azalırlar azalmasalar bile vergisini ödeyerek ülkeye bir faydaları dokunur.

Malum siteden ben de şikayetçiyim.

Burada yani Gezenbilir de bir çok sahte satıcının ipliğinin pazara çıkarıldığını gördük. Hala da görüyoruz.

Bu konuda bir önerim olabilir.

Araçlar bölümümüz ve her tür araç için ayrı başlığımız var madem, bu başlıklar altına birer sabit konu açılsa, mesela suzuki vitara diyelim, başlık altında falanca sitedeki aracın gerçeği yansıtmadığı resmi vs. vs. yayınlansa üyeler kötü tecrübelerini buraya aktarsa, araçlar hakkında bilgi edindiğimiz kadar dolandırıcılar ve sahte satıcılar sorunlu araçlar hakkında da bilgi edinebiliriz.

Elimizde güzel bir veritabanı da oluşur bu sayede. Üstelik onca masraf yapıp kusursuz araç almaya giden sonrada hurda araba gören arkadaşlarımızda yürek soğutmuş olur, malum şikayet edecek yer yok en azından burayı izleyen 50 bin kişiye sahtekarlığı haber vermekte birşeydir. Burda sahtekarlık ifşa edildiği zaman o arabayı 4 te 1 fiyatına değil anca kiloyla hurdaya satabilirler.

Uzun vadeli bakarsak ben bunun uygulanması kolay ama çok faydalı birşey olacağını düşünüyorum. Yöneticiler ne der acaba bilmem.

Saygılar.

TurKuaZ' Alıntı:
Malum siteden ben de şikayetçiyim.

Burada yani Gezenbilir de bir çok sahte satıcının ipliğinin pazara çıkarıldığını gördük. Hala da görüyoruz.

Bu konuda bir önerim olabilir.

Araçlar bölümümüz ve her tür araç için ayrı başlığımız var madem, bu başlıklar altına birer sabit konu açılsa, mesela suzuki vitara diyelim, başlık altında falanca sitedeki aracın gerçeği yansıtmadığı resmi vs. vs. yayınlansa üyeler kötü tecrübelerini buraya aktarsa, araçlar hakkında bilgi edindiğimiz kadar dolandırıcılar ve sahte satıcılar sorunlu araçlar hakkında da bilgi edinebiliriz.

Elimizde güzel bir veritabanı da oluşur bu sayede. Üstelik onca masraf yapıp kusursuz araç almaya giden sonrada hurda araba gören arkadaşlarımızda yürek soğutmuş olur, malum şikayet edecek yer yok en azından burayı izleyen 50 bin kişiye sahtekarlığı haber vermekte birşeydir. Burda sahtekarlık ifşa edildiği zaman o arabayı 4 te 1 fiyatına değil anca kiloyla hurdaya satabilirler.

Uzun vadeli bakarsak ben bunun uygulanması kolay ama çok faydalı birşey olacağını düşünüyorum. Yöneticiler ne der acaba bilmem.

Saygılar.
iyi fikir

oğuzhan bey zaaten bu uygulama var sizde şikayetiniz olan aracı aracın konu başlığında paylaşın benim gibi,arkadaşlar boşu boşuna ne zaman nede para harcamasınlar.ben gördüğüm bir araacı dün paylaştım suzuki bölümünde ;D

Sayın yasakşehir07; sanırım ifade edemedim.

Sabit konu başlıklarından bahsediyorum. Yani suzuki başlığına yazı yazıyorsunuz, ama sizden sonra yazı yazanlardan dolayı başlık aşağılara arkalara doğru gidip kayboluyor.

Her marka için bir sabit başlık, ve o başlık içinde hiç muhabbet falan olmayacak sadece söz konusu şikayetçi olunan araçla ilgili bilgi olacak.

Mesela, örnek olarak: "Ankara- bahçelievlere gittim falanca beyle görüştüm aracı... marka ...modeldi hasarsız kusursuz vs vs diyordu ilanda rengi şuydu özelliği buydu... ama şu şu sorunlar çıktı motor çatlaktı satıcı şöyleydi .... vs vs. yani şuydu- buydu- şöyleydi böyleydi dediğim yere araç ve satıcı hakkındaki bilgilerimizi yazarız olur biter. Bu araçları satanlar zaten çok az kişi onlarıda deşifre ederiz.

Alım satım başlığı da bir gözden geçirilmeli zaten. Başlık altına yorum yapılması engellenmeli. Satılan araçla ilgili her türlü bilgi net olarak verilmeli konu kilitlenmeli 3-4 ay sonrada konu otomatikman arşive kaldırılmalı. 1 sene önce ilan edilmiş araçların başlıklarını bile altında muhabbet çevirip halen güncelleyenler mevcut ciddiyeti kalmıyor olayın. Araba almak istiyoruz 20 sayfa yazı çıkıyor kim okuyacak bunu?

malum sıtedeki araç fiyatları aşmış gitmiş eeee bizim sitede farklı değil bu millet bu arabaların piyasasını bilen bu arbalardan anlıyan kişiler değilmi arabalara 5000 liralık malzeme koyuluyor 15000 tl aksesuvar var deniliyo kim buna inanıyor böyle yalan yanlış ilanlarada bir şeyler yazılsın diye düşünüyorum tabiki mal satanın da fazlada uçmanın veya bir hevesle arazi aracı alacak yeni arkadaşların canını yakmamak diye düşünüyorum adam yeni araç alıyo bir hevesle ınternete bakarak sonra sınıf atlıyım biraz daha iyisini profosyonel araç almak istiyor ama piyasaya bi bakıyor 15000 e aldığı arabaya piyasada en fazla 5000 veriliyor bu ne biçim tutarsızlıktır birileri bu konuyu derinleştırıse sevinirım saygılar

bu gün yine nette heves heves 4x4 araçlara bakınıyorum ama nafile, insanlar acaip paralara araç satmaya çalışıyorlar. bu densizlikten başka bişi degil kardeşim yahu.

ne söylesek boş . . . alıştık artık. . . mazot 4 lirayı gecmıs vergiler almıs yurumus fiyatlar zaten uçuk. . . durmak yok yola devam. . .

n_y_c_b' Alıntı:
ne söylesek boş . . . alıştık artık. . . mazot 4 lirayı gecmıs vergiler almıs yurumus fiyatlar zaten uçuk. . . durmak yok yola devam. . .

aman aman bence artık dursalar daha iyi ederler... :mad:

bence tam gaz devam etsinler. . .
ben isterim şahsen benzin 10 tl olsun mazot benzini geçsin 15 olsun falan . . .
kimse ağzını açar mı ki ? bir iki protesto olur toplanırız falan sonra yine yola devam :smiley:

mazot kaçakçılarına gün doğdu..birde güneydoguda yaşanılan son hadiseden sonra adamlar unimog larla kaçakçılık yapacak heralde unimoglara olan ragbet arttı. birde kaçakçılık yaparken başlarına iş gelse devletten alacakları para bizim gibi masun insanların başlarına bişi geldiği zaman S.S.K dan alacagımız tazminatın tam on katı neden yapmasınlarki.

takomistik' Alıntı:
mazot kaçakçılarına gün doğdu..birde güneydoguda yaşanılan son hadiseden sonra adamlar unimog larla kaçakçılık yapacak heralde unimoglara olan ragbet arttı. birde kaçakçılık yaparken başlarına iş gelse devletten alacakları para bizim gibi masun insanların başlarına bişi geldiği zaman S.S.K dan alacagımız tazminatın tam on katı neden yapmasınlarki.

aynen katılıyorum size, aslında şu motorin kullanma işini devlet takibe alsa hem motorin ucuzlar hemde dizel motor kullanan iş makinaları ve diğer araçların giderleri düşerek dolayısıyla yapılan işlerin maliyetlerinede yansır. ama nerede böyle devlet ancak halkını hortumlasın!! :mad:

n_y_c_b' Alıntı:
bence tam gaz devam etsinler. . .
ben isterim şahsen benzin 10 tl olsun mazot benzini geçsin 15 olsun falan . . .
kimse ağzını açar mı ki ? bir iki protesto olur toplanırız falan sonra yine yola devam :smiley:
kimi kime söylüyoruz herkes bildigini okuyor bu kadar yazziliyor ciziliyor aynen devam ...... ??? ??? ??? :eek: :eek:

takomistik' Alıntı:

Acaba bizde gitsekmi kazara ölsek çocuklar kurtulur :smiley: işin şakası koyun gibi milletiz bizden salataya soğan olmaz

Arkadaşlar,
Sizler birşeyler söylüyorsunuz yok yakıt pahalı, kaçak yakıt bilmem ne.
Geçin bunları geçin.Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi (benim güzergahım olduğundan) Çankırı ili Çerkeş ilçesi ve devamen Samsun yolunda bakın nekadar kaçak mazot satan yer var.Bunu ben biliyorum da o bölgenin yetkilileri bilmiyormu?Birgün otobüs yolculuğunda şahit oldum bir istasyona girdik sadece otobüs başka araba yok resmen kuyruk var.Otobüscü haklı, bu yakıt fiyatı, yolcu fiyatı, vergi, sigorta (araştırın bakın bir Travego otobüsün kaskosu kaçpara) lastiği bilmem nesi otobüscü kaçak yakıta mahkum.Birde yolunuz düşerse bakın Esenler otogar çevresinde kaçtane küçük tanker mazot satıyor ve bizim yetkililer ve bizlerin vergileriyle maaş alan kooluk kuvetleri bu işi bilmiyorlar, gelin bunu külahıma anlatın.
Ha birde protesto işi var, varmısınız kontak kapatmaya hemde en az bir ay kapatalım kontakları bakalım ne yapacak yakıt şirketleri, zaten çok mazot alan otobüs ve kamyonlar şehirlerarası çalıştıklarından kaçak mazot alıyorlar o mazotun girişi ve sahibi zaten belli.Bu konuda aslında bir başlık açıp orada tartışmak bence daha mantıklı.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR