LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,739
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: LR Macerası Karadeniz Turu ile Devam Ediyor Duyurusu (Karadeniz 2010)

bülent kardeşim merhaba itfaiyeci ibrahim hepinize Allah kazasız belasız gidip gelmek nasip etsin inşallah

herşey güzel gidiyor, Orhan abinin Katılımını sabırsızlıkla bekliyorum (99... 100 :smiley: )

temmuzun 23 ile 30 arasında Abana' da şenlik var diye duydum bilgisi olan gezi tarihlerinde güzergahlarda olup biteni yazarsa seviniriz.

itfaiyeci' Alıntı:
bülent kardeşim merhaba itfaiyeci ibrahim hepinize Allah kazasız belasız gidip gelmek nasip etsin inşallah

Allah Razı olsun... İbrahim abi inşallah hepimize kazasız belasız bir gezi olur güle güle gider güle güle döneriz Allahın izniyle.

teşekkürler

ayın 25 i mi dedi birileri ;D ;D şenliğedemi gidiliyo aaaaaaaa ne güzel sınavım bitmiş oluyo o tarihe bu sevindirici haber şimdi bir tek sorun işle ilgili sıkıntılar kaldı ;D ;D ;D

bende olmayan önemli malzemeler ne hikmetse sende var ;D 5 kalem eksiğim var bülen temmuza kadar tamamlarım :D olmasada senden alacaz artık hehe

Yedek su bidonu var
Çekme halatı ve iş eldiveni, var
değişik boylarda malzeme bağlamak için ip var
Halat 20-50 mt arası yok (bülente var :D )
Temel alet takımı (avadanlık) var
Araç bakımı için :
yedek ampüller var
Hidrolik fren ve direksiyon yağı var
Motor yağı var
Vantilatör kayışı VAR
Sonradan hidrolik olanlar için power gergi kayışı gerek yok
Vantilatör gergi bilyası 6203 notu bilya skf (Defender için ) var (bülente var :D )
Bijon anahtarı var
Gaz debriyaj pedalı gergi telleri YOK
Akü aktarma kablosu var
Termostat VAR
Devirdaim su ponpası yok
Akıs başları frezeli kapak (defender) yok
Alt radyatör hortumu çatal olan + üst hortum yok
CB veya el telsizi PMR ( Anten Sandiago 1200 ) pmr ler çift olduğu için araç içinde 2 kişi yada en kötüsü 2 araç 1 tane alabilir YOK
Sis lambaları var
tercihen vinç olsun YOK (bülente var :D )
Yedek akü yok
Buz kabı olursa birtane buz akusu ile doldurursanız ve yol da bir kalıpta buz içine en az 24 lt alın bulunsun kap şart yok
Hi-lift jack (sahra kriko) var
kompresör ve lastik tamir kiti YOK (bülente var :D )
12v-220v inverter (elektrikli aletler için) var
Vinç makarası ve çeki halkası YOK (bülente var :D )
Trafik seti (en az 2 reflektör )var
Balta (Nacak) var
Kürek var
Kazma var
Testere var

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
100de 99 :smiley: ama hemen listeye girmeyeyim bu ara hafiften duygusalım ;D ;D

orhan abi daha temmuza çok var %100 olur diyorum :D

itfaiyeci' Alıntı:

teşekkürler ibrahim abi inşallah kazasız belasız gezer evlerimize döneriz hepimiz

cidowsky' Alıntı:
ayın 25 i mi dedi birileri ;D ;D şenliğedemi gidiliyo aaaaaaaa ne güzel sınavım bitmiş oluyo o tarihe bu sevindirici haber şimdi bir tek sorun işle ilgili sıkıntılar kaldı ;D ;D ;D

ha gayret ciğdem işide haledince sorun kalmayacak :D :D :D

ata036' Alıntı:
orhan abi daha temmuza çok var %100 olur diyorum :D

bencede inşallah olacak bu iş ,kayseriden kesinleşen katılım varmı? son liste ne alemde?

Arkadaşlar bu yedek parça Otokar stoklarında yoktur :smiley: yedek parça anlamında ortak hareket etmenizi öneririm her araçta olmasına gerek yok, yola çıkmadan önce bakımını yaptıran araçlar için 5000 km yol bir şey değildir, sonuç olarak Defender periyodik bakımlarında servise gitmelidir, bir çok kimsenin yanlış yaptığı olay şudur. sonuçta bizler bu araçları 2.el yada MKE almaktayız ortalama yaşları 20 yıldır. sizleri yolda bırakacak arızalar nelerdir ??

Defender da en çok yaşanılan problemlerden birisi Debriyaj üst ve alt merkezdir, uzun süre yatmaktan bu iki merkez karıncalama yapmakta ve oriingleri bozmaktadır. eğer aracın geçmişini bilmiyorsanız mutlaka yola çıkmadan bu iki merkezi değiştirin, eğer bir sorun olursa değiştirebileceğinize inanıyorsanız bunların tamir takımını yanınıza alın.

Tireger kayışının kaç KM de olduğunu bilmiyorsanız mutlaka yenisi ile değiştiririniz,
Baskı ve Balatanızın kaç KM de olduğunu bilmiyorsanız mutlaka değiştiriniz,
Yeni aldığınız araçta mutlaka Marş motru ve şarz dinamosunun bakımını yaptırınız,

Bu bakımları yapılan DEFENDER sizi asla yolda bırakmaz, yolda kalan DEFENDER kesinlikle yeterli bakım görmeyen DEFENDER dir, buda DEFENDER in kabati değil onu kullanan kişinin kabahatidir.

MKG' Alıntı:
Arkadaşlar bu yedek parça Otokar stoklarında yoktur :smiley: yedek parça anlamında ortak hareket etmenizi öneririm her araçta olmasına gerek yok, yola çıkmadan önce bakımını yaptıran araçlar için 5000 km yol bir şey değildir, sonuç olarak Defender periyodik bakımlarında servise gitmelidir, bir çok kimsenin yanlış yaptığı olay şudur. sonuçta bizler bu araçları 2.el yada MKE almaktayız ortalama yaşları 20 yıldır. sizleri yolda bırakacak arızalar nelerdir ??

Defender da en çok yaşanılan problemlerden birisi Debriyaj üst ve alt merkezdir, uzun süre yatmaktan bu iki merkez karıncalama yapmakta ve oriingleri bozmaktadır. eğer aracın geçmişini bilmiyorsanız mutlaka yola çıkmadan bu iki merkezi değiştirin, eğer bir sorun olursa değiştirebileceğinize inanıyorsanız bunların tamir takımını yanınıza alın.

Tireger kayışının kaç KM de olduğunu bilmiyorsanız mutlaka yenisi ile değiştiririniz,
Yeni aldığınız araçta mutlaka Marş motru ve şarz dinamosunun bakımını yaptırınız,

Bu bakımları yapılan DEFENDER sizi asla yolda bırakmaz, yolda kalan DEFENDER kesinlikle yeterli bakım görmeyen DEFENDER dir, buda DEFENDER in kabati değil onu kullanan kişinin kabahatidir.

teşekkürler mustafa bey, bu iş bukadar net.

Mustafa abiye aynen katılıyorum, araçların çıkmadan önce tam bir servis bakımlarını yaptırmak, yedek parçalarda özellikle tam tur araçlarda olsun sanırım yeterli olacaktır. inşallah sorun çıkmayacaktır.

MKG' Alıntı:

ben şimdiden başladım bile bakıma gözüme çarpan her şeyi değiştireceğim :D sonra mustafa abi kabahati bizde görüp ceza kesmesin diye :D

ata036' Alıntı:
ben şimdiden başladım bile bakıma gözüme çarpan her şeyi değiştireceğim :D sonra mustafa abi kabahati bizde görüp ceza kesmesin diye :D

dün gittim şinorkerimi bağlamıştım yakıtım arttı ayarları bozuldu ayar çektim. Şinorker için dahiyane bir çözüm bulduk onu paylaşacağım resimlerini çekemedim. sislerimi port bagajdan söktüm 2 ayak alıp bir aluminyum profil montajladım bu günde onunla ugraşacağım. bakalım, harcamaya başladık geçen senenin rekorunu kırabilecekmiyim hazırlıkta :smiley:
balatalarımı sipariş vermiştim geldi daha yumuşak oldu frenler şimdi yeni balatalar takılınca...

febulent' Alıntı:
dün gittim şinorkerimi bağlamıştım yakıtım arttı ayarları bozuldu ayar çektim. Şinorker için dahiyane bir çözüm bulduk onu paylaşacağım resimlerini çekemedim. sislerimi port bagajdan söktüm 2 ayak alıp bir aluminyum profil montajladım bu günde onunla ugraşacağım. bakalım, harcamaya başladık geçen senenin rekorunu kırabilecekmiyim hazırlıkta :smiley:
balatalarımı sipariş vermiştim geldi daha yumuşak oldu frenler şimdi yeni balatalar takılınca...

senin arabaya snorker gitmez bülent yolla bize ziyan olmasın biz takarız :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri