Ynt: Lpg Tank Değişimi Yapmak İstiyorum. Muayene Hakkında?
delik dert değil hallederim. ankarada pas problemi pek görülmüyor. merak ettiğim şey şu. okuduğum tüm yazılarda tank yaşı geçtiği için değişim ve peşinden sızdırmazlık raporu ve muayene gerekiyor. tankın üzerinde tarih var ancak bir seri nosu yokki? ( TANKIMIN ZATEN 8 SENE ÖMRÜ VAR benim yapacağım keyfekeder bir değişiklik)ayrıca regülatör üzerinde seri nosu okunamıyor vs gibi bir hafif kusurum da var muayene sonucunda. sisleri halojen yapıp geçmiştim yeniden xenonları taktım nasılsa. ilk muayeneye daha 2 sene var.
ben arabama yeni bir tank aldığımda, tek kontrol değişkeni görevli açısından tarih oluyor. herşeyin ötesinde zaten ilk uygulama tarihinden itibaren 10 sene sayılabilir, neden tekrar muayene ettirmem gerektiğini anlayamadım. (sızdırmazlık sağlamanın teknik açıdan zaten gerekli olduğunu bir mühendis olarak zaten anlıyorum, ancak faturası ve projesi elimde olacak olan bir tankı, olmayan seri nosu ile nasıl tekrar muayene ettirebileceğimi yada edebileceklerini anlamadım.
problem ödenecek muayne parasının miktarı değil, lüzumsuz yere para ödemek istememem.