Lpg Tank Değişimi Yapmak İstiyorum. Muayene Hakkında?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,180

KLL

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Yer
Ankara
Arkadaşlar aracımın muayenesini yeni yaptırdım, bir kaç ay içinde ise LPG tankımı daha küçük bir modelle değiştirmek istiyorum. Masarfı belli tank ve proje çizimi bedeli. Muayene konusunda ne yapılması lazım? Yine para mı bayılacağız? Yine xenon sis farlarını halojene mi çevireceğiz? muayene görevlisinin türlü artisliğine mi sinir olacağız? Bilen duyan gören varsa bilgi verebilrimi?

Ynt: Lpg Tank Değişimi Yapmak İstiyorum. Muayene Hakkında?

Tanki kucultmek icin projeye gerek yok.xenon u orjinal haline cevirmek lazim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2 sene önce aldığım arabanın bagajında silindir tüp vardı. Bagajı kücülttüğü için simite cevirttirdim. Yeniden tadilat projesi çıkartılması gerek. Hemen muayneye girmeye sanırım gerek yok. Benım muaynenin bitmesine 6 ay vardı projelerimi sakladım ozaman girdim. Ama bazı yerler projeye gerek yok desede tüv istiyor bilginiz olsun. Tabi yine mühendisler odasından sızdırmazlık ta almanız gerekiyor.

Desenize arabada 4 yeni delik açılacak, eskilerinin kenarını da boyamak lazım pas yapmasın diye:smiley:
Ben olsam sırf bu yüzden vazgeçerdim bu işten..

delik dert değil hallederim. ankarada pas problemi pek görülmüyor. merak ettiğim şey şu. okuduğum tüm yazılarda tank yaşı geçtiği için değişim ve peşinden sızdırmazlık raporu ve muayene gerekiyor. tankın üzerinde tarih var ancak bir seri nosu yokki? ( TANKIMIN ZATEN 8 SENE ÖMRÜ VAR benim yapacağım keyfekeder bir değişiklik)ayrıca regülatör üzerinde seri nosu okunamıyor vs gibi bir hafif kusurum da var muayene sonucunda. sisleri halojen yapıp geçmiştim yeniden xenonları taktım nasılsa. ilk muayeneye daha 2 sene var.

ben arabama yeni bir tank aldığımda, tek kontrol değişkeni görevli açısından tarih oluyor. herşeyin ötesinde zaten ilk uygulama tarihinden itibaren 10 sene sayılabilir, neden tekrar muayene ettirmem gerektiğini anlayamadım. (sızdırmazlık sağlamanın teknik açıdan zaten gerekli olduğunu bir mühendis olarak zaten anlıyorum, ancak faturası ve projesi elimde olacak olan bir tankı, olmayan seri nosu ile nasıl tekrar muayene ettirebileceğimi yada edebileceklerini anlamadım.

problem ödenecek muayne parasının miktarı değil, lüzumsuz yere para ödemek istememem.

Devlet diyorki kardeşim sen arabaya bir tadilat yaptın var olan birşeyi değiştirdin onun için bunun projesini getir diyor getirincede hadi bide muayne yapalım diyor. Kısacası devlet soygunculuk yapıyor.

bu yeni değilki? :smiley: soru bu: nasıl biliyor benim yeni tank koyduğumu?

Bence bu konunun basit bir çözümü var: Bir tüv istasyonuna gidip servis yetkilisi ile konuşmak.

Yaklaşık bir yıl önce, binek aracımın (muayenenin hemen sonrasında) arıza yapan mikserli LPG sistemini komple değiştirip sıralı sistem taktırdım.
Konuştuğum firma yetkilileri ruhsata işli LPG sistemi olduğu için, 2 yıl sonraki muayenede hiç bir sorun çıkmayacağını söylemişlerdi.

Tankı değiştirdiğini tankın üzerindeki imalat yılından anlıyor

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

SON KONULAR

Geri