LPG İle Çalışan Buzdolabı Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,320
Ynt: LPG İle Çalışan Buzdolabı Almak İstiyorum

Yav alin bir 220 buzdolabi ve bir de 1000 vatt invertor is bitsin. Buzlari sisede dondurur. 3 gun elektriksizde idare edersiniz. Sonra yine elektrik alininca dondurursunuz.

Etiketler

Yusuf, AslanAhmet Bey'e katılıyorum. Linkte gösterilen dolabı kullanma. aşağıda aynı firmanın başka bir modeline ait detayları aşağıdaki linkte görebilirsin. http://www.kleo.com.tr/pxp/urunler/kmb-45-g18.php
Fiyat olarak aşağıdaki linki buldum.
http://www.duyguticaret.net/KAYSU%20%C4%B0NDEX.htm

İnsel Bey in önerisini uygulamak istersen 1500w inverter (artronic) (şarj üniteli) fiyatı 260 usd+kdv.
İnverter alırsan önerim buzdolabı ile çalışmasını tecrübe etmeden alma.

Umarım bilgiler işine yarar,kolay gelsin, selsun.

Abiler verdiğiniz bilgiler için teşekkürler yarın fırsatım olursa Zeytinburnu'na adı geçen firmanın merkezine gideceğim yerinde bir bakalım belki daha uygun olur

Yada nokta atışı yapacak tam bir marka ve model verebilecek varmı o kadar çok çeşit ve özellik varki yapım gereği matematiksel değerler beni sıkar oturup hesap yapmak bana göre değil 220v dolap ve inverter için tam bir adres işimi bayağı kolaylaştırır.

1000 watt invertor, kuru tip marin yasam akusu, http://www.arceliksatici.com/index.php?do=catalog/product&pid=712 linkindeki buzdolabi. Hepsi bu.

Selçuk Beyin verdiği linkte kleo 3 sistem buzdolaplarından fiyatları bayağı uygun. 3 sistem buzdolabı KLEO KMB 45G nin fiyatı 524 TL. Yeri de Çemberlitaş'taymış. Yerine gidersen belki nakit daha ucuza alırsın. Uğraşmazsın İvertör le falan. Alacağın 1000w lık invertör de 300-400 TL den aşağı değildir.

http://www.duyguticaret.net/KAYSU%20%C4%B0NDEX.htm

Ahmet abi aynı şeyi düşünüyorum ama dolabın boyutları bana yetermi içinde neler saklayabilirim yani demek istediğim 500-600 lira verip 2 tane süt 1 kg yoğurt 1 tanede tavuk dolduracaksa o da sıkıntı

yok eğer bro tipi tezgah altı buzdolabı alıp invertörle çalıştırsak bu kezde aküleri büyük tutmak gerekiyor buz dolabı invertör ve akü kaça mal olur.

Arkadaslar amonyakli ile ugrasmayin. Kompresorlu alin. 15 dakikada rakinizi buz gibi icirecek buzunuzu soguk suyunuzu alirsiniz. Illa 3 sistem alacaksaniz yabanci markaya itibar edin. Tabii karar sizin.

ben karar verdim gibi İnsel abinin dediği gibi kompresörlü büro tipi inverter ve akü ama kaçlık akü yeter ona karar vereceğiz.

Ne kadarda rakı içmesekde artan yemeğimiz,etimiz sütümüz tam korunsun isteriz tabiki.

İnsel Hocam haklı kompresörlü dolaplar hızlı donduruyor. 12 V kompresörlülerin fiyatı 1250 TL den başlıyor 3000 TL ye kadar çıkıyor. Bir tane KLEO KMB 45G al. Devamlı bunu çalıştırırsın. İlave olarak da bir tane de 100 - 150 TL lik 220 volt buz dolabı al. İnvertör yada büyük akü falan alma (ilerki aşamada keyfe keder alırsın) . Kamp yaptığın yerde 220 varsa direk bağlarsın. Yoksa (bildiğim kadarıyla jeneratörün vardı) jeneratörünü 2 saat çalıştırır ihtiyacın olan buzları yaparsın.
İki buzdolabı için yerin müsaitse tabii. Benim ki sadece fikir.

aslanahmet' Alıntı:
İnsel Hocam haklı kompresörlü dolaplar hızlı donduruyor. 12 V kompresörlülerin fiyatı 1250 TL den başlıyor 3000 TL ye kadar çıkıyor. Bir tane KLEO KMB 45G al. Devamlı bunu çalıştırırsın. İlave olarak da bir tane de 100 - 150 TL lik 220 volt buz dolabı al. İnvertör yada büyük akü falan alma (ilerki aşamada keyfe keder alırsın) . Kamp yaptığın yerde 220 varsa direk bağlarsın. Yoksa (bildiğim kadarıyla jeneratörün vardı) jeneratörünü 2 saat çalıştırır ihtiyacın olan buzları yaparsın.
İki buzdolabı için yerin müsaitse tabii. Benim ki sadece fikir.

Ahmet abi dediğin kleo 500 lira civarında 150 liralık ekstra dolapda etti 650 akü zaten alınacak diğer elektrik ve elektronik için bir diğer konu şimdi 2 tane dolap alıp sonra onları değişmek ayrı bir külfet artı o kadar lüksümüz yok bir kere alıp tam almak lazım diye düşünüyorum.

Abi yardımcı olmaya çalıştığınızı biliyorum ama beyin jinastiği için yazıyorum hep beraber en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz bizden sonrakilerede faydamız olur diye.
beko kompresörlü 350 lira 350- 400 lirada inverter ki diğer elektronikler içinde lazım olacak akü zaten alacağız demiştim biraz büyükcesini aldıkmı hallolunur sanırım ama toplam fiyat ne olur acaba.

Benim soyledigim kombinasyon cok daha ekonomik. Ekstra bir buzlukla isi bitirirsin. Akini kuru tip marin oku olarak secmeni tercih ederim. 72lik alirsan daha uzun sure isine yarar. Akun biterse marsa basar biraz calistirirsin derim. Buzdolablarin kac vat cektigine bak. Benim onerdigim 60 vat mi volt mu ne cekiyor. Ilk kalkista 10 kat cekiyor. Yani 600 vatt. Cin mali invertor alma. Ataba en iyisi diyorlar. Benim inertor sanirim tam sinus bile degil..

Sevgili Yusuf ekonomik ve en uygun çözümü bulacağına eminim. Yapacakların ve deneyimlerin de bize de ileride ışık tutacak.

Aklıma bir soru takıldı. şimdi 100 watlık bir buzdolabı için 1000w lık invertör bağlıyoruz. Bu invertör aküden devamlı 1000 wat mı enerji çekiyor yoksa 100 watmı çekiyor. Yani invertöler kendine bağlı olan makinenin enerjisi kadar enerjimi çekiyor?
Çünkü devamlı 1000 watlık enerji demek aküden 83 amper akım çekiyor demek. 100 amperlik bir akü bile olsa 1 saat anca idare eder. 100 watt enerji harcıyorsa 8 amper akım çekiyor demektirki 100 amperlik bir akü 10 saat falan idare eder. İnvertörlerin çalışma presibi hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR